marţi, 18 decembrie 2018

Ilie Năstase, două dosare penale în 6 ore! Oamenii legii au fost nevoiți să blocheze mașina tenismenului: 'Polițiștii să folosească mai întâi capul'!

Ilie Năstase a fost oprit în trafic pentru a doua oară în ultimele șase ore și ridicat de polițiști, după ce a fost prins circulând pe scuter, deși dimineață i-a fost suspendat permisul de conducere. Înainte de a fi oprit însă, Năstase a trecut pe roșu, dar și peste linia dublă continuă. Tenismanul spune că are răni la mâini din cauza cătușelor și că este acuzat că ar fi fost agresiv.

Fostul jucător de tenis i-a acuzat pe polițiștii care l-au ridicat prima oară că au fost brutali, punându-i cătușe.

"Nu am vrut să dau testul (n.r.: cu etilotest) și mi-au pus cătușele, penbtru că nu au crezut că am băut două beri. Nici nu trebuia să îmi oprească carnetul pentru acea alcoolemie. Au fost puțini brutali cu mine, la 72 de ani. Erau șase în lateral și unul în spate. Am urme de la cătușe, am și pe spate. M-au împins, cum puteam să fug. Poate dacă eram terorist? Mă ustură și mă doare. Cred că ar trebui să folosească capul înainte de picioare și forța", a declarat Ilie Năstase, la Antena 3.

Surse judiciare au declarat, pentru M-ediafax, că Ilie Năstase a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au reținut și permisul de conducere fostului jucător de tenis pe o perioadă de trei luni. În plus, acesta a fost amendat cu 1.000 de lei pentru injurii adresate agenților.

Poliție: A fost necesară blocarea mașinii lui Năstase, care a vrut să plece de lângă agenți

Polițiștii rutieri au fost nevoiți să blocheze mașina lui Ilie Năstase din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească și i-a cerut să se legitimize, a anunțat șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei.

"În dimineața zilei curente, în jurul orei 04.45, un echipaj al Brigăzii Rutiere București care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Șoseaua Nordului a fecetuat semnal regulamentar de oprire unei mașini care se deplasa pe această arteră. Conducătorul auto a oprit inițial, după care, în urma unor discuții sumare cu agentul de poliție care și-a declinat identitatea și care a cerut actele pentru control, s-a pus în mișcare fără a avea acceptul acestuia, fiind necesară urmărirea și oprirea în trafic după aproximativ 200 de metri prin blocarea acestui autovehicul", a declarat șeful Brigăzii Rutiere, Victor Gîlceavă.

La acel moment, polițistul a cerut ajutorul colegilor. După ce a fost blocat din nou în trafic, lui Ilie Năstase i-au fost cerute iar actele și deoarece emana vapori de alcool, i s-a cerut să facă testul cu aparatul etilotest.

Polițiștii spun că fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul, a devenit agresiv cu polițiștii, motiv pentru care a fost necesară încătușarea acestuia și dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a făcut totuși testul.

"A dorit totuși să se supună unei astfel de testări, rezultatul fiind 0,55 miligrame per litru în aerul expirat, valoare ce conferă obligativitatea recoltării probelor de sânge, aflându-se în prezența unei infracțiuni la regimul rutier. La momentul inițial, al opririi în trafic și blocării autoturismului respectiv, fac mențiunea că în sprijinul celor doi colegi inițiali, au mai venit încă patru colegi, acționând la locul respectiv un nunmăr de șase polițiști", a mai spus Victor Gîlceavă.

Ilie Năstase a fost supus și unei testări pentru a se determina dacă a consumat substanțe stupefiante, rezultatul fiind negativ.

Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit astfel dosar penal privind infracțiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat și cu 1.000 de lei și a fost lăsat să plece acasă.

Apoi, în jurul orei 11.00, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Șoselei Ștefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei și 6 puncte de penalizare.

"În urma verificărilor, s-a constatat că cel în cauză a prezentat un permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului condus, situație în care au fost întocmite acte procedurale pentru cele două infracțiuni, conducerea cu permis necorespunzător categoriei și conducerea cu permisul de conducere suspendat. Deși la momentul săvârșirii primei infracțiuni, permisul de conducere se reține în vederea anulării, iar infracțiunea prevăzută în Codul Penal este de conducere cu permisul suspendat, potrivit legislației în vigoare, starea de reținere a permisului, în situația în care acesta nu are valabilitate sau dovada înlocuitoare nu este cu valabilitate este asimilată suspendării", a mai declarat șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Polițiștii spun că măsura încătușării a fost luată respectându-se legea.

"Lucrătorii Brigăzii Rutiere au aplicat întocmai prevederile legale cu privire la procedura încătușării și a conducerii, pentru aplicarea și dispunerea măsurilor în consecință. Există imagini filmate care reprezintă probe la dosarul cauzei, probe ce nu pot fi date publicității. Nu a fost târât, a fost doar scos din autovehicul și aplicată măsura de încătușare, după care introdus în autospeciala de poliție și condus către Institutul de Medicină Legală", a mai spus Victor Gîlceavă.

Fostul jucător de tenis a acuzat că are răni la mâini din cauza cătușelor și a spus că se va adresa CEDO.

„O să mă duc la CEDO. Nu mă duc la doamna Dan, că nu o interesează. Mă duc direct acolo. Le cer daune de 2 milioane de euro. Trei, cinci, și le dau la copiii săraci din România. Am răni la mâini. Ei trebuiau să reacționeze altfel. Nu te îmbeți din trei beri dacă mănânci. Erau trei mașini de poliție. Cred că nu acționau așa nici dacă eram cel mai mare terorist”, a declarat Ilie Năstase, la Antena 3.

 

Comenteaza aceasta stire

Halep, săptămâna cu numărul 59 ca lider mondial. 3 jucătoare din România și-au schimbat pozițiile în ierarhia WTA
De Neptun TV 17 decembrie 2018

Simona Halep se menține pe primul loc mondial, ajungând la săptămâna cu numărul 59 în poziția de lider mondial, la un avans de 1046 de puncte față de ocupanta locului doi, Angelique Kerber.

Premieră în istoria României: Simona Halep a fost desemnată campioana mondială a anului 2018
De Neptun TV 14 decembrie 2018

Simona Halep a mai scris o pagină de istorie pentru tenisul românesc, chiar în anul în care a obținut cele mai bune rezultate.

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de handbal feminin! Cristina Neagu, de urgență la spital
De Neptun TV 13 decembrie 2018

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat după 8 ani în semifinalele Campionatului European din Franța, de pe locul al doilea în grupa a II-a principală, și va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris.

Simona Halep, desemnată din nou favorita fanilor: Acest trofeu înseamnă mult pentru mine
De Neptun TV 8 decembrie 2018

Jucătoarea de tenis Simona Halep, liderul WTA, le-a mulțumit fanilor care au votat-o ca fiind preferata lor în circuitul WTA, pentru cel de-al doilea an consecutiv, precizând că acest trofeu înseamnă mult pentru ea.

Darren Cahill, pe larg despre despărțirea de Simona Halep: Face parte din familia mea, știa ce urmează
De Neptun TV 3 decembrie 2018

După despărțirea de Darren, Simona a hotărât să meargă la primele turnee din 2019 fără antrenor. Numărul 1 mondial și-a început pregătirea sub comanda lui Florin Segărceanu, care nu o va însoți însă și la turnee.