luni, 18 iunie 2018

Imagini impresionante din anul în care Cascada Niagara a rămas fără apă!

Imagini impresionante din anul în care Cascada Niagara a rămas fără apă!

Cascada Niagara este compusă din Cascada Horseshoe și Cascada Americană. Din cauza mai multor ani în care au fost înregistrate căderi de pietre în structura cascadei, între anii 1931 și 1954, Cascada Americană s-a confruntat cu o eroziune, care, dacă nu ar fi fost împiedicată, ar fi dus la dispariția permanentă a cascadei.

În urma protestelor publice pentru a salva Cascada Americană, Corpul de Inginerie a Armatei din Statele Unite (USACE) din regiunea Buffalo a fost delegat cu o imensă responsabilitate: drenarea Cascadei Americană pentru reparații.

Acceptând această provocare istorică, a fost construit un batardou, ce a durat 3 zile, în care s-au lucrat în două schimburi a câte 11 ore fiecare. Construcția a tăiat fluxul cascadei care era de 60.000 de litri pe secundă, ajungând la o capacitate de 15.000 de litri pe secundă.

Acest efort gigantic, care a cuprins 1.264 de camioane care au transportat 27.800 de tone de nisip și pământ, a fost efectuat pentru a umple batardoul. Țevile utilizate aveau o lungime totală de 245 de metri lungime și aproximativ 16 cm diametru.

După un efort enorm care a durat 5 ani, o Comisia Internațională s-a întrunit în anul 1975 și a concluzionat că 385.000 de tone de talus s-au acumulat în Cascada Americană, și a avut ca rezultat scurtarea cascadei de la 30 de m la 14 metri, în timp ce adâncimea sedimentului a variat de la 8 metri la 15 metri adâncime.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire