luni, 24 septembrie 2018

IMAGINI INCREDIBILE. Un munte de gunoaie scos din apartamentul unui constănțean - resturile îngropaseră și lustra din sufragerie!

Pe cât de inedite, pe atât de revoltătoare sunt imaginile care au şocat astăzi zeci de persoane. Un bătrân de 67 de ani din Constanţa a fost la un pas să fie îngropat, la propriu, în tonele de mizerie pe care le-a strâns în apartamentul său. De câţiva ani buni, bărbatul nu doar că nu a mai făcut curat, dar a păstrat tot ce i-a picat în mână: pet-uri, cartoane, gunoaie, sute de haine ponosite şi multe alte lucruri inutile şi degradate. Vecinii nu au mai suportat mizeria şi au chemat o firmă de salubrizare pe care o vor plăti din banii lor.

De Ştefania Uţă 15:50, 9 octombrie 2017 2367 vizite Social

Nea Florescu are 67 de ani. Se laudă că toată viața a fost un exemplu în societate, a navigat peste mări și țări, însă are o pasiune “nevinovată’: nu se poate despărți de niciunul din lucrurile care îi pica în mână. Așa se face că, de când nu mai navighează, a reușit să strângă în apartamentul său cu trei camere aproape 3 tone de deșeuri.

Vecinii au fost stupefiați de aceste imagini, însă, în același timp, mulțumiți că pot scăpa, în sfârșit, de mirosul insuportabil care a pus stăpânire pe întregul bloc. Ani la rândul, au făcut reclamații peste reclamații. În zadar. Astăzi, însă, Valentin Florescu, colecționarul de gunoaie, a fost la un pas să fie înghițit chiar de către lucrurile inutile cu care și-a ticsit apartamentul. Strigătele lui de ajutor i-au alertat pe oamenii care cu greu au reușit să îl scoată din casă. Nimeni nu și-a închipuit că gunoaiele ar putea ajunge, la propriu, până în tavan.

Trist este că nici acum, bărbatul care și-a terorizat vecinii și care a dat naștere unui adevărat focar de infecție, nu conștientizează pericolul în care s-a pus singur, dar și inconvenintele aduse vecinilor de ani de zile. 300 de metri cubi de lucruri inutile. Pentru fiecare, însă, Valentin Florescu a găsit câte o explicație…

Mormanul de gunoaie conține lucruri “de valoare”. Cel puțin, așa s-a scuzat nea Florescu în fața vecinilor, de fiecare dată când aceștia i-au reproșat că a transformat parterul blocului într-o groapă de gunoi. 

Cum oamenii nu au putut goli singuri apartamentul, au solicitat o firmă de salubrizare care să scoată și să ducă toată mizeria acolo unde ar fi trebuit să ajungă de la bun început – la gunoi. Costurile, ei le vor plăti. Până și lucrătorii firmei au fost șocați de cele găsite în apartament.

'Am fost apelați de administratorul blocului pentru a elibera și igieniza un apartament. Am venit  de dimineață,  pe la ora 9.00. Am găsit ceea ce vedeți. Nu ne așteptam la asta bineînțeles.  Ne gandeam la o curățenie normală, ca peste tot, dar din păcate am găsit mizerie până la tavan', a declarat Marian Bentu, administrator firmei de salubrizare.

Nu doar mirosul a fost o mare problemă pentru vecini. Apartamenul bărbatului colcăia de gândaci și șobolani. A fost nevoie și de o deratizare, inclusiv pe casa scării. Cum nu a fost amendat de autorități până acum, vecinii se tem că el poate recidiva, mai ales că sunt convinși că bărbatul are o adevărată obsesie pentru a strânge lucruri inutile cu tonele.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Locuri de VIS pe care puțină lume le știe. Unde poți pleca în vacanța
De Mediafax 23 septembrie 2018

În Kazakhstan se găsește Almatî, orașul cunoscut în română și ca Alma Ata. Fosta capitală a țării, până în 1997, a rămas centrul cultural din Kazahstan și singura localitate din zonă cu peste un milion de locuitori. Aici se găsește Medeu, cel mai mare patinoar din lume situat la înălțime, la nu mai puțin de 1600 de metri deasupra nivelului mării. A fost deschis în 1951 și a cunoscut renovări repetate în 1972, 2003 și 2009. Printre atracțiile orașului sunt și cele 125 de fântâni, care includ bazinul "Calendarul Oriental", cu 12 sculpturi ale animalelor responsabile cu diferitele perioade ale anului Kazakh.

CONSTANȚA. Caravana Food Truck Festival revine în Piața Ovidiu - preparate delicioase din 10 bucătării internaționale și concerte!
De Neptun TV 22 septembrie 2018

Piața Ovidiu din Constanța redevine gazda festivalului Food Truck Festival 2018, în cadrul gurmanzii vor putea mânca unele dintre cele mai delicioase preparate de tip street food.

Cele mai bune destinații de făcut plajă în septembrie
De Mediafax 22 septembrie 2018

Zona Mediteranei este încă la mare căutare în luna septembrie, cu temperaturi care coboară ușor, însă care sunt încă potrivite pentru navigat și pauze de plajă.

ECHINOCȚIU DE TOAMNĂ 2018. Ziua este egală cu noaptea. Când se schimbă ORA
De Neptun TV 21 septembrie 2018

Echinoctiu de toamna 2018 reprezinta debutul toamnei din punct de vedere astronomic.

CONSTANȚA. Scandal în trafic - doi șoferi s-au luat la bătaie după o tamponare! Polițiștii au confiscat un pistol
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Polițiștii au stabilit că în scandalul izbucnit, joi dimineață, pe o stradă din municipiul Constanța, după o tamponare, două persoane ar fi fost lovite și cu un pistol de tip airsoft. Bărbatul care deținea arma a fost amendat cu 2.500 de lei pentru că nu are documente de proveniență pentru pistol.

Plic cu peste 33.000 de euro găsit de un agent de pază într-un magazin
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Potrivit sursei citate, pe 17 septembrie, la magazin s-au deplasat reprezentanții unei bănci, afirmând că plicul aparține instituției financiare, managerul însă, pentru a se asigura că situația este reală, l-a predat polițiștilor.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Au fost descoperite noi focare de pestă porcină africană - care sunt localitățile afectate
De Neptun TV 19 septembrie 2018

De data aceasta, autoritățile au luat decizia de a omorî porcii doar din gospodăriile afectate.

40.000 de tineri români studiază peste hotare. Marea Britanie, în topul preferințelor
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Potrivit reprezentanților IntegralEdu, anual 6.000 de tineri români pleacă să studieze peste hotare, iar destinațiile preferate sunt: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, Franța și SUA.

Traficul va fi închis pe o porțiune din Autostrada A2, pentru lucrări, până pe 4 noiembrie
De Neptun TV 18 septembrie 2018

Șoferii sunt sfătuiți că sporească atenția la volan, să reducă viteza în zona efectuării lucrărilor și să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație.

Undă verde pentru Referendum în România. CCR a avizat favorabil Legea pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Senatul a adoptat, marțea trecută, în calitate de for decizional, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți.

Peste 7.000 de sancțiuni aplicate pentru încălcarea normelor sociale și aproape 500 permise reținute
De Neptun TV 17 septembrie 2018

În cauzele instrumentate au fost dispuse 15 măsuri preventive. De asemenea, au fost depistate 5 persoane urmărite național sau internațional.

Atacul sângeros din Brăila. Dosar penal deschis în cazul baschetbaliștilor înjunghiați pe terasă. Vești despre starea victimelor
De Neptun TV 17 septembrie 2018

În baza filmărilor făcute în barul unde s-a produs incidental, anchetatorii au un grup de suspecți în cazul baschetbaliștilor atacați într-un club din Brăila

ATENȚIE! Consumul de ALCOOL este un factor principal de îmbolnăvire și mortalitate la nivel mondial
De Neptun TV 16 septembrie 2018

La nivel mondial, consumul de alcool a fost în 2016 al șaptelea factor de risc atât pentru decese, cât și din punctul de vedere al incapacității generate de boală.

Epidemiile grave care amenință GOSPODĂRIILE în România, pe lângă Pesta porcină și Tuta Absolută, și cum se pot preveni!
De Mediafax 15 septembrie 2018

Pesta porcină africană pare să fie de departe boala momentului, nu doar în România, ci și în Uniunea Europeană. Vom vedea însă, că lista pericolelor pentru animale, dar și plante este mai lungă, pesta porcină fiind doar cea mai vizibilă.

CONSTANȚA. Spectacol-labirint în centrul vechi - acțiunea este bazată pe poveștile de viață înscrise pe epitafurile vechilor locuitori ai Tomisului
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Un spectacol de teatru labirint, intitulat „Picături de istorie” este pus sâmbătă seara în scenă în centrul vechi al Constanței.

CONSTANȚA. Restaurante ÎNCHISE de Protecția Consumatorilor - meniul zilei: gândaci, murdărie și mâncare expirată!
De Neptun TV 14 septembrie 2018

La restaurantul din Constanța, comisarii CJPC au aplicat o amendă de 10.000 de lei și au dispus oprirea temporară a activității.

Mare SĂRBĂTOARE astăzi la români. Înălțarea Sfintei Cruci aduce aminte de patimile și moartea Mântuitorului! TRADIȚII ȘI OBICEIURI
De Mediafax 14 septembrie 2018

Înălțarea Sfintei Cruci, cea mai veche dintre sărbătorile creștine, aduce aminte de patimile și moartea Mântuitorului pe Golgota, 14 septembrie fiind considerată și data ce vestește sfârșitul verii și începutul toamnei, în Capitală fiind organizată cu această ocazie o procesiune.

Nicolae Voiculeț, concert la Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman
De Neptun TV 13 septembrie 2018

Vor fi prezenți, Ministrul apărării naționale Mihai Fifor, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Alteța Sa Regală Principele Radu, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, militari activi, în rezervă sau în retragere, precum și un grup de elevi reprezentând comunitățile istorice românești de peste granițe.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Șoferi atacați noaptea pe un drum european: 'Bombardau cu pietre mașinile care treceau'
De Neptun TV 13 septembrie 2018

În cursul acestui an, la nivelul țării s-au mai înregistrat cazuri de autoturisme atacate, în special pe timpul nopții, în localitățile Sinești și Țăndărei.

Un nou focar de pestă porcină! Zeci de animale vor fi sacrificate
De Neptun TV 13 septembrie 2018

Un porc dintr-o gospodărie țărănească din Rogojeni a murit din cauza pestei, iar autoritățile au decis să eutanasieze în mod preventiv toate suinele din localitate, după ce Laboratorul Veterinar de Pestă Porcină de la Iași, a confirmat prezența virusului.