miercuri, 22 mai 2019

Imaginile DEZASTRULUI. Peste 2.000 de pompieri se luptă contracronometru cu zecile de incendii de vegetație VIDEO

De Mediafax 11:57, 4 martie 2019 63 vizite Externe
Imaginile DEZASTRULUI. Peste 2.000 de pompieri se luptă contracronometru cu zecile de incendii de vegetație VIDEO

Peste 2.000 de pompieri încearcă să stingă câteva zeci de incendii de vegetație care au devastat zone întinse din statul Victoria, în sud-estul Australiei, informează cotidianul The Guardian.

Potrivit autorităților, luni, în zona de est a statului Victoria erau 19 incendii de vegetație, astfel că mai multe școli din regiune au fost închise din cauza riscurilor.

Cel mai periculos este un incendiu izbucnit vineri în zona parcului statal Bunyip, care a devastat deja 12.000 de hectare de vegetație și amenință un număr mare de comunități. Persoanele din comunitățile amenințate de incendiu au fost evacuate.

Eforturile de stingere a incendiilor sunt îngreunate de temperaturile ridicate și vântul puternic, în special în zonele mai înalte în apropiere de orașul Dargo.

Michael Efron de la Biroul de Meteorologie din Australia a declarat că abia miercuri se va înregistra o răcire a vremii în partea de est a statului Victoria, însă se va consemna și o întețire a vântului și descărcări electrice, astfel că există riscul ca fulgerele să provoace noi incendii de vegetație.

 

Comenteaza aceasta stire

The Guardian: Tendințe extremiste - clivajele puternice de pe harta politică a Europei
De Mediafax 19 mai 2019

Formațiunile extremiste, în principal cele care critică Uniunea Europeană, ar putea obține rezultate bune în scrutinul europarlamentar, deși este dificil de anticipat dacă vor putea forma un grup politic coerent în viitoarea legislatură a Parlamentului European, comentează publicația The Guardian.

Olanda a câștigat finala concursului Eurovision 2019!
De Mediafax 19 mai 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câștigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv ((International Convention Center), din Israel.