sîmbătă, 26 mai 2018

ÎMBLÂNZIREA VÂNTULUI. Cât de greu este să faci KITEBOARDING?

KITEBOARDING. Suntem convinşi că aţi admirat în repetate rânduri cerul colorat brăzdat de zborul lin al kite-urilor. De pe mal, kite-ării fac un adevărat spectacol. Dar cât de dificil poate fi acest sport şi care sunt paşii pe care ar trebui să îi umeze cei interesaţi de senzaţiile tari?

KITEBOARDING. Am putea spune fără să exagerăm că de ceva ani kiteboarding-ul a devenit sportul preferat pe litoral. Cine nu este obișnuit cu efortul fizic ar putea crede că este complicat să îți menții echilibrul și să controlezi zmeul în bătaia vântului.

Așa că mulți se mulțumesc doar cu a admira zborul colorat de pe mal. Astăzi am mers la o școală de kiteboarding pentru a vedea ce, cum și cât trebuie investit pentru a ajunge să stăpânești vântul. Prima lecție începe, bineînțeles, pe uscat!

Sportul nu este dedicat doar adulților. Elevi ai instructorilor au fost copii de 8 ani care acum stâpânesc puterea vântului. Indiferent de vârstă, toți trebuie să știe cum să reacționeze în cazul unor situații neprevăzute.

Odată ce stăpânim mișcările de bază și reușim că controlăm zmeul, bineînțeles că ne-am dori să mărim doza de adrenalină.

8 ore de cursuri structurate pe 3 zile sunt suficiente pentru a putea stăpâni zmeul, spun instructorii. Un aspect important este și prețul, așa că vă spunemn că o oră de curs costă 50 de euro, iar închirierea echipamentului 70 de euro pe zi.

Cei care vor să își cumpere unul găsesc cu 500 de euro, la mâna a doua, însă profesioniștii care sunt dispuși să investească serios, pot opta pentru unul performant ce poate ajunge la 5 mii de euro.

Comenteaza aceasta stire

MINIVACANȚA DE 1 MAI. Zeci de mii de tineri petrec pe litoral! Mamaia și Vama Veche, în topul preferințelor!
De Neptun TV 30 aprilie 2018

Zeci de mii de tineri se află zilele acestea pe litoral, în miniacanța de 1 Mai, pentru ei fiind pregătite festivaluri de muzică, gastronomice și de bere, întreceri de mașini și multe concerte, cele mai aglomerate stațiuni fiind și în acest an Mamaia și Vama Veche.

MINIVACANȚA DE 1 MAI. Tot ce trebuie să știi despre evenimentele de pe litoral! Vezi orarul autobuzelor RATC, traseul curselor speciale și agenda petrecerilor de la malul mării!
De Neptun TV 27 aprilie 2018

Orarul autobuzelor RATC, traseul curselor speciale cu autobuzele etajate, petrecerile câmpenești, festivalurile și concertele de pe litoral fac agenda completă pentru turiștii de 1 Mai.

Ministrul Apelor și Pădurilor a inspectat plajele din Mamaia și Vama Veche!
De Andreea Bajdechi 26 aprilie 2018

Cu doar o zi înainte de minivacanța de 1 Mai, Ministrul Apelor și Pădurilor a luat plajele la pas. În atenția lui au fost cele din stațiunile la mare căutare: Mamaia și Vama Veche. Totodată, acesta a vrut să afle de la turiștii aflați pe plajă, ce îi nemulțumește. La finalul zilei vor fi făcute rapoarte cu neregulile descoperite de membrul Guvernului pe litoralul românesc.

MINIVACANȚA DE 1 MAI. Mamaia dă startul distracției - zeci de mii de tineri la festivalul Sunwaves!
De Andreea Bajdechi 26 aprilie 2018

Stațiunea Mamaia este polul distracției în această minivacanță. Și cum cel mai mare festival de muzică tehno și elecro începe diseară, au apărut deja și primii turiști. Cu toții sunt convinși că vor avea parte de cea mai reușită vacanță. Stațiunea Mamaia dă startul, așadar, unui nou sezon estival.