vineri, 21 iunie 2019

ÎMBLÂNZIREA VÂNTULUI. Cât de greu este să faci KITEBOARDING?

KITEBOARDING. Suntem convinşi că aţi admirat în repetate rânduri cerul colorat brăzdat de zborul lin al kite-urilor. De pe mal, kite-ării fac un adevărat spectacol. Dar cât de dificil poate fi acest sport şi care sunt paşii pe care ar trebui să îi umeze cei interesaţi de senzaţiile tari?

KITEBOARDING. Am putea spune fără să exagerăm că de ceva ani kiteboarding-ul a devenit sportul preferat pe litoral. Cine nu este obișnuit cu efortul fizic ar putea crede că este complicat să îți menții echilibrul și să controlezi zmeul în bătaia vântului.

Așa că mulți se mulțumesc doar cu a admira zborul colorat de pe mal. Astăzi am mers la o școală de kiteboarding pentru a vedea ce, cum și cât trebuie investit pentru a ajunge să stăpânești vântul. Prima lecție începe, bineînțeles, pe uscat!

Sportul nu este dedicat doar adulților. Elevi ai instructorilor au fost copii de 8 ani care acum stâpânesc puterea vântului. Indiferent de vârstă, toți trebuie să știe cum să reacționeze în cazul unor situații neprevăzute.

Odată ce stăpânim mișcările de bază și reușim că controlăm zmeul, bineînțeles că ne-am dori să mărim doza de adrenalină.

8 ore de cursuri structurate pe 3 zile sunt suficiente pentru a putea stăpâni zmeul, spun instructorii. Un aspect important este și prețul, așa că vă spunemn că o oră de curs costă 50 de euro, iar închirierea echipamentului 70 de euro pe zi.

Cei care vor să își cumpere unul găsesc cu 500 de euro, la mâna a doua, însă profesioniștii care sunt dispuși să investească serios, pot opta pentru unul performant ce poate ajunge la 5 mii de euro.

Comenteaza aceasta stire