miercuri, 27 mai 2015

Împărțirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană a provocat aglomerație din prima zi la centrele din Constanța

Sunt atât de săraci, încât orice ajutor este binevenit. Sute de șomeri, persoane cu handicap, și pensionari  constănțeni s-au grăbit să primească din prima zi pachetele cu ajutoare venite de la Uniunea Europeană. La prima oră, cluburile de pensionari și  piață în care se împart ajutoarele erau pline ochi.

Sărăcia a împins-o pe această bătrână să vină la unul dintre cele 5 puncte de distribuire a ajutoarelor, în prima din cele 13 zile în care nevoiașii își pot ridica pachetul cu alimente de la Uniunea Europeană. Trăiește cu aproape 400 de lei pe lună, astfel că aceste alimente îi sunt de un real ajutor. Astăzi, a primit 13 kilograme de făină, 6 de orez, alte câteva de mălai și zahăr, bulion, mazăre, fasole, paste și biscuiți. Aceleași ajutoare vor ajunge în cămara a 20 de mii de nevoiași din municipiul Constanța. Vârstnicii care nu se pot deplasa la centrele de distribuție sunt ajutați de cunoscuți.

 

 

Alimente trimise de UE primesc în toată țara, o dată pe an, persoanele nevoiașe, cele cu handicap, pensionarii și șomerii. Pachetele pot fi ridicate de la punctele de distribuție situate în zona macul Roșu, pe strada Mircea cel Bătrân, lângă Clubul Pensionarilor, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe strada Duiliu Zamfirescu, dar și în piața Tomis III.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Parcul Arheologic va fi renovat cu fonduri europene! Tot din bani europeni va fi amenajat și un cămin pentru bătrâni!
De Andreea Filip 27 mai 2015

Vestigii ale Muzeului de Istorie vor putea fi admirate direct în aer liber la Constanța! Nu este vorba despre o expoziție temporară, ci despre planul municipalității după ce Parcul Arheologic din zona Primăriei va fi complet reamenajat din fonduri europene.

Hidrologii au extins codul roșu de inundații în nord-vestul țării. Bilanțul primului val de vreme rea: 42 de locuințe inundate
De Roxana Glăvan 27 mai 2015

Am scăpat de avertizările meteorologice de vreme rea, însă în continuare este risc de inundații în nord-vestul țării, unde hidrologii au prelungit codul roșu pe mai multe râuri.

Ce șanse ai să te îndrăgostești în luna iunie 2015

Vrei să știi ce șanse ai să te îndrăgostești în luna iunie 2015? Iată predicțiile conforme cu așezarea planetelor și parcursul fiecărei zodii în parte:

Atmosferă de șezătoare la Asta-i Viața! Povestea Simonei Moon, cea mai pasionată promotoare a iei românești de la malul mării

Îmbrăcată într-o bluză tradițională cusută chiar de mâna ei, Simona Moon ne spune astăzi cum a început totul, sau mai bine zis, cum s-a schimbat totul în viața sa.

VREMEA. COD ROȘU de inundații. Vezi zonele afectate
De Roxana Murat 27 mai 2015

Este alertă în vestul țării, acolo unde hidrologii au emis cod roșu de inundații. Sunt vizate râurile din județele Maramureș, Satu-Mare și Sălaj.

Învață pentru viață! Unii s-au întors în bănci la 50 de ani
De Alina Gâju 26 mai 2015

Sunt săraci, dar vor să-și depășească condiția socială. Nu au multă școală, dar își doresc să învețe pentru un viitor mai bun. Este realitatea în care trăiesc cei mai mulți dintre locuitorii comunei Grădiștea, din județul Brăila. Un sprijin care i-a făcut să realizeze că viața lor se poate schimba numai prin educație a venit prin proiectul european ACTIV.

Constanța - numele orașului rescris cu litere verzi, de tuia!
De Silvia Pascale 26 mai 2015

Numele Constanței a fost rescris astăzi cu litere verzi, sub podul din cartierul KM 4 – 5.

Constanța va avea un Centru Regional de Urgență Materno-Infantil!
De Madalina Pavel 26 mai 2015

Constanța ar putea avea, în sfârșit, o unitate sanitară dedicată special copiilor. Conducerea Spitalului de Urgență împreună cu Consiliul Județean au început demersurile pentru a construi, cu fonduri europene, un Centru regional de urgență materno – infantil. Atât medicii cât și părinții au atras atenția în repetate rânduri despre cât de necesar este ca cei mici să aibă un loc numai al lor unde să fie tratați.

Top 6 zodii care își doresc o relație serioasă

Când vine vorba de dragoste, unii sunt mai norocoși decât alții, însă, mai devreme sau mai târziu, ne va veni rândul la fiecare dintre noi; trebuie doar să avem răbdare.

Luptă pentru a continua balada vieții sale.Povestea maestrului Jean Tița, violonistul de la malul mării, la Asta-i Viața!

Un cunoscut violonist de la malul mării își cântă balada suferinței. Maestrul Jean Tița își alină durerea cu același arcuș cu care timp de 40 de ani a bucurat sufletele melomanilor.

Războaiele înseamnă moarte. Mesaj dur, transmis de filmele rusești, la Casa de Cultură
De Alex Costea 26 mai 2015

Războiul înseamnă moarte, iar istoria nu trebuie să se mai repete. Un mesaj puternic, pe care îl transmite, prin artă, Consulatul General al Federației Ruse la Constanța. În aceste zile se desfășoară festivalul de film și expoziția „Puterea Memoriei”.

Mircea Diaconu, un nou tur al României. Europarlamentarul le-a mulțumit constănțenilor care l-au ales
De Neptun TV 25 mai 2015

La un an de la alegerile pentru Parlamentul European, Mircea Diaconu a pornit din nou într-un tur al României. De această dată pentru a le mulțumi oamenilor care l-au susținut. După ce a trecut prin Transilvania și Oltenia, eurodeputatul a ajuns astăzi pe meleaguri dobrogene.

Top 6 cei mai buni angajați în funcție de zodie

Recent, o companie australiană, ce era în căutare de noi angajați, avea o cerere mai ieșită din comun, și anume, aplicanții trebuiau să fie născuți sub un anumit semn zodiacal.

"Ești din Constanța dacă...", la Asta-i Viața! Povestea Danei Buda, omul din spatele unei comunități care a strâns 9.000 de susținători în numai câteva luni
De Neptun TV 25 mai 2015

Mândria locală, umorul, ironia și autoironia, toate inspirat împletite au avut ca rezultat un grup pe Facebook intitulat “Ești din Constanța dacă...”.

Bronz de mare și de munte! Vremea frumoasă îi face pe români fericiți
De Alina Gâju 24 mai 2015

De dimineață și până apune soarele stăm la plajă. Cu mic cu mare, mai ales că vremea este perfectă, spun constănțenii care și astăzi s-au bucurat de vremea frumoasă și au căpătat un prim bronz de invidiat.

Constanța nu va avea apă caldă în această noapte

Electrocentrale Constanța a comunicat întreruperea alimentării cu agent termic primar, pentru remedierea unei defecțiuni, a tuturor punctelor termice din municipiul Constanța în data de 23/24.05.2015, între orele 23:00 – 4:30.

Din Nicolae Bălcescu în Marea Britanie! Produsele bio din lapte de capră iau calea Regatului Unit!
De Andreea Filip 23 mai 2015

Produsele Elcomex Agroindustrial din lapte de capră ce poartă steagul României vor ajunge și în Marea Britanie. Astăzi, cea mai mare fabrică din țara noastră a obținut certificatul de export. Lactatele bio produse la Constanța sunt deja prezente în Franța, Italia sau Polonia. În reportajul următor vom pătrunde dincolo de etichetă pentru a vă arăta cele mai interesante etape prin care trece materia primă înainte să ajungă pe rafturile hipermarket-urilor.

AROME... INTERETNICE. Mielul în cocă, vedeta concursului gastronomic de la Cumpăna - vezi cum se prepară!
De Mihai Tudorică 23 mai 2015

Mielul în cocă, sarmalele mincinoase, baclavalele și plăcintele cu praz au fost la mare căutare printre localnicii din Cumpăna. Și asta pentru că astăzi a avut loc cea de-a 8-a ediție a festivalului „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”.

Ziua Aromânilor, sărbătorită la Constanța cu cântece și dansuri tradiționale - GALERIE FOTO
De Mihai Tudorică 23 mai 2015

Zeci de macedoneni au serbat, astăzi, Ziua Aromânilor în centrul orașului Costanța. Ei au ascultat piese din repertoriul tradițional balcanic și au urmărit dansul urmașilor săi îmbrăcați în costume specifice.

Ambasadorul Norvegiei, în vizită la Cumpăna. Diplomatul a văzut locul pe care se va construi un centru pentru copii
De Silvia Pascale 22 mai 2015

Și-au unit forțele pentru a-i ajuta pe copiii aflați în prag de abandon școlar să îndrăgească învățătura, ba chiar să deprindă un meșteșug.

Se schimbă legislația pentru foliile auto - ce trebuie să știți înainte de a lipi o folie întunecată!
De Alina Gâju 22 mai 2015

Vreți geamuri fumurii la mașină? Din această vară, aveți voie să vă lipiți folii mai întunecate pe parbriz, dar, atenție, opacitatea lor nu trebuie să depășească 30%. Legea din România prevede în acest moment că geamurile din spate și luneta mașinii pot fi complet întunecate, însă nu și parbrizul.