sîmbătă, 18 aprilie 2015

Împărțirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană a provocat aglomerație din prima zi la centrele din Constanța

Sunt atât de săraci, încât orice ajutor este binevenit. Sute de șomeri, persoane cu handicap, și pensionari  constănțeni s-au grăbit să primească din prima zi pachetele cu ajutoare venite de la Uniunea Europeană. La prima oră, cluburile de pensionari și  piață în care se împart ajutoarele erau pline ochi.

Sărăcia a împins-o pe această bătrână să vină la unul dintre cele 5 puncte de distribuire a ajutoarelor, în prima din cele 13 zile în care nevoiașii își pot ridica pachetul cu alimente de la Uniunea Europeană. Trăiește cu aproape 400 de lei pe lună, astfel că aceste alimente îi sunt de un real ajutor. Astăzi, a primit 13 kilograme de făină, 6 de orez, alte câteva de mălai și zahăr, bulion, mazăre, fasole, paste și biscuiți. Aceleași ajutoare vor ajunge în cămara a 20 de mii de nevoiași din municipiul Constanța. Vârstnicii care nu se pot deplasa la centrele de distribuție sunt ajutați de cunoscuți.

 

 

Alimente trimise de UE primesc în toată țara, o dată pe an, persoanele nevoiașe, cele cu handicap, pensionarii și șomerii. Pachetele pot fi ridicate de la punctele de distribuție situate în zona macul Roșu, pe strada Mircea cel Bătrân, lângă Clubul Pensionarilor, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe strada Duiliu Zamfirescu, dar și în piața Tomis III.

Comenteaza aceasta stire

Curse regulate vara aceasta între Constanța și Istanbul, Milano și Londra!
De Roxana Glăvan 17 aprilie 2015

Vara aceasta, turiștii străini vor ajunge mai ușor pe Litoralul românesc, dar și constănțenii vor fi la distanță de doar două ore de destinații din Turcia, Italia și Marea Britanie. Asta după ce numărul zborurilor s-a dublat pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. Pe lângă cele patru curse regulate săptămânale care legau Istanbul de Constanța, acum vom fi mai aproape și de Milano și Londra.

La mare plajă, la munte schi. În Sinaia pârtiile sunt excelente
De Laura Calciu Petrescu 17 aprilie 2015

La mare plajă, la munte schi. Pe pârtiile de altitudine din Valea Dorului, unde stratul de zăpadă măsoara acum un metru și jumătate turiștii au parte de ședințe prelungite de schi. Iar mantia albă, spun oamenii muntelui, va mai rezista încă cel puțin trei săptămâni chiar dacă razele soarelui sunt din ce în ce mai calde. În aceste condiții, hotelierii sunt siguri că în weekend vor avea toate camerele ocupate.

RADET Constanța ÎNTRERUPE CĂLDURA, din cauza temperaturilor ridicate!

Având în vedere prognozele meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie pentru a doua jumătate a lunii aprilie 2015, Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice Constanța estimează că va întrerupe furnizarea căldurii la nivelul municipiului Constanța vineri, 24 aprilie.

RAJA. Se întrerupe furnizarea apei în mai multe zone, din cauza unor lucrări!

RAJA SA anunță întreruperea alimentării cu apă în mai multe zone din Mamaia și Agigea, din cauza unor lucrări de modernizare ale rețelelor de distribuție.

Top 5 zodii care se îndrăgostesc imediat

Este greu de crezut în dragoste la prima vedere. Tocmai numele, “dragoste la prima vedere” sună atât de înșelător. Prima dată observăm aspectul fizic al persoanei care ne poate atrage foarte tare.

Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată Maicii Domnului. 2500 de oameni au participat la slujba de la Dervent!
De Silvia Pascale 17 aprilie 2015

“Am venit bolnavi la izvor și ne vom întoarce acasă cu durerile alinate.” Sunt cuvintele credincioșilor care au ajuns astăzi la Mânăstirea Dervent pentru a participa la slujba dedicată praznicului “Izvorul Tămăduirii”. Cei peste 2500 de oameni au mers în pelerinaj să bea din apa vindecătoare a izvorului despre care se spune că nu seacă niciodată.

IZVORUL TĂMĂDUIRII. Tradiții și obiceiuri

De Izvorul Tămăduirii, în unele zone ale țării, adolescenții fac legământul juvenil. Acest legământ se făcea, cu sau fără martori, în casă, în grădini sau în jurul unui copac înflorit.

9 ȚĂRI PE BICICLETĂ - drumul a început în Constanța!
De Roxana Murat 17 aprilie 2015

A venit primăvara și o dată cu soarele prietenos au apărut și bicicliștii la malul mării. Păstrând tradiția de anul trecut, sute de pasionați ai pedalatului s-au strâns pe platoul din fața Casei de Cultură din Constanța pentru a străbate orașul.

Maria, o fetița de un an, se luptă cu peste 20 de afecțiuni. Împreună O PUTEM SALVA!
De Andreea Filip 16 aprilie 2015

"O sarcină ca o vacanță din care m-am trezit într-un coșmar", o spune năpădită de lacrimi o mamă din Constanța care luptă zi și noapte pentru viața fetiței sale. Maria are un an și peste 20 de afecțiuni neuro-psiho-motorii. Cu toate acestea le demonstrează zi de zi medicilor care nu-i dădeau nicio șansă atunci când a venit pe lume că Dumnezeu și-a întors fața către ea.

CONSTANȚA. Temperaturi record în aprilie!
De Alina Gâju 16 aprilie 2015

Pentru câteva zile, în România va fi ca în Africa. O masă de aer cald a ridicat gradele din termometre. Ne așteaptă temperaturi care amenință recordul pentru această perioadă și care vor atinge 27 de grade Celsius.

10.000 de români, peste hotare de 1 Mai
De Silvia Pascale 16 aprilie 2015

Minivacanța de 1 mai este poarta oricărui român spre relaxare. Din ce în ce mai mulți nu se mulțumesc doar cu o escapadă la mare sau la munte și aleg să-și petreacă aceste zile libere în străinătate.

Top 5 zodii care trebuie să se căsătorească până la 30 de ani

Iubirile din tinerețe ne fac să ne îndrăgostim până peste cap și avem impresia că cel de lângă noi e perfect. Ignorăm unele aspecte cu gândul că se vor rezolva de la sine.

Dan Helciug, la Asta-i Viața!

E actor, compozitor, cantăreț și liderul uneia dintre cele mai originale trupe românești. Jovial, plin de umor, un adevărat entertainer… ne conduce azi de la Parlament la Spitalul de Urgență.

Lucrările de reabilitare ale Cazinoului din Constanța au ajuns în faza licitație
De Victor Radu 15 aprilie 2015

Reabilitarea Cazinoului din Constanța a ajuns în faza licitației. Viceprimarul Decebal Făgădău a declarat că Ministerul Dezvoltării Regionale a început procedurile de desemnare a companiei care se va ocupa de lucrările de restaurare a simbolului orașului.

Culorile îl scot din anonimat, iar pânzele sale îl ajută să-și hrănească cei 5 copii. Află povestea pictorului de la marginea Cogealacului!
De Silvia Pascale 15 aprilie 2015

A dezmembrat piesă cu piesă patul vechi al bunicii și l-a transformat în cel mai solid șevalet, iar o bucată de parchet a devenit o inspirată paletă de culori. În aceste condiții, dar și într-o casă modestă pictează un artist din Cogealac pentru care culorile și pânza sunt singurul refugiu spre o lume mai bună. Are 5 copii de crescut și pentru ei, dar și pentru soția sa vrea să învingă boala, dar și sărăcia cu care se confruntă de mai bine de 5 ani.

Agitație pentru întregul litoral românesc, în așteptarea minivacanței de 1 mai
De Roxana Glăvan 15 aprilie 2015

În așteptarea primului val de turiști care va veni de 1 Mai la mare, litoralul românesc se trezește la viață. Nu este stațiune unde să nu se lucreze în hoteluri, la terase și în magazine. Agitație este și pe plaje. Nisipul a fost curățat, afânat și predat operatorilor de plajă. Există însă și sectoare unde, din păcate, turiștii vor face slalom printre pietroaie și șantierele constructorilor care lucrează la refacerea malurilor și lărgirea plajelor.

Ridicarea mașinilor la Constanța este suspendată după contestația Avocatului Poporului
De Victor Radu 15 aprilie 2015

"Nu voi semna un contract pentru ridicarea de mașini în Constanța până când nu se va clarifica legalitatea acestuia". Declarația a fost făcută de viceprimarul Decebal Făgădău și vine după ce ieri Avocatul Poporului a contestat procedura ridicării de autoturisme la Instanța Supremă.

Top 5 cele mai harnice zodii

Oamenii care muncesc mult și au succes nu o fac din greu, ci încearcă să muncească inteligent. Când hărnicia cu inteligența se combină succesul este garantat și munca devine o plăcere.

Mădălina Petre, la Asta-I Viața! din dragoste pentru jazz

Mădălina Petre este una din tinerele speranțe ale jazz-ului românesc, foarte bine cotată deja. A studiat în Italia și Olanda, iar în prezent are colaborări și premii internationale.

Medicamentele se ieftinesc cu 20%. Reducerile vor fi semnificative la unele tratamente
De Roxana Glăvan 14 aprilie 2015

Peste o mie de medicamente vor fi mai ieftine, unele și cu până la 20 la sută. Scăderea prețurilor anunțată de Ministerul Sănătății pentru luna mai este așteptată de pacienți, care speră că vor găsi tratamente mult mai accesibile în farmacii.

CONSTANȚA. O tânără însărcinată își acuză șefii că nu au lăsat-o să meargă la medic!
De Andreea Filip 14 aprilie 2015

O gravidă din Constanța își acuză șefii că nu i-au permis să se ducă la medic, deși legea prevede că, lunar, are dreptul la 16 ore libere în acest scop. Mai mult, tânăra susține că programul de muncă este mai lung decât cel trecut în contract. De cealaltă parte, patroana casei de schimb valutar unde este angajată femeia spune că toate acuzațiile sunt false.