luni, 30 martie 2015

Împărțirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană a provocat aglomerație din prima zi la centrele din Constanța

Sunt atât de săraci, încât orice ajutor este binevenit. Sute de șomeri, persoane cu handicap, și pensionari  constănțeni s-au grăbit să primească din prima zi pachetele cu ajutoare venite de la Uniunea Europeană. La prima oră, cluburile de pensionari și  piață în care se împart ajutoarele erau pline ochi.

Sărăcia a împins-o pe această bătrână să vină la unul dintre cele 5 puncte de distribuire a ajutoarelor, în prima din cele 13 zile în care nevoiașii își pot ridica pachetul cu alimente de la Uniunea Europeană. Trăiește cu aproape 400 de lei pe lună, astfel că aceste alimente îi sunt de un real ajutor. Astăzi, a primit 13 kilograme de făină, 6 de orez, alte câteva de mălai și zahăr, bulion, mazăre, fasole, paste și biscuiți. Aceleași ajutoare vor ajunge în cămara a 20 de mii de nevoiași din municipiul Constanța. Vârstnicii care nu se pot deplasa la centrele de distribuție sunt ajutați de cunoscuți.

 

 

Alimente trimise de UE primesc în toată țara, o dată pe an, persoanele nevoiașe, cele cu handicap, pensionarii și șomerii. Pachetele pot fi ridicate de la punctele de distribuție situate în zona macul Roșu, pe strada Mircea cel Bătrân, lângă Clubul Pensionarilor, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe strada Duiliu Zamfirescu, dar și în piața Tomis III.

Comenteaza aceasta stire

Cutremur după cutremur. În zona Vrancea s-a înregistrat cel mai mare seism din acest an
De Cristina Burcea 29 martie 2015

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs, noaptea trecută, în zona Vrancea.

Credincioșii catolici sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor - GALERIE FOTO
De Andreea Filip 29 martie 2015

Credincioșii catolici din lumea întreagă sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor. La Vatican, Papa Francis a condus procesiunea din Piața Sfântu Petru și a adus un omagiu celor uciși pentru credința lor. La Biserica Sfântul Anton din Constanța oamenii au venit cu ramuri de salcie în mâini și au ascultat Sfânta Liturghie. Săptămâna viitoare sunt Floriile și la ortodocși.

România a trecut la ora oficială de vară
De Alex Costea 29 martie 2015

Astăzi este cea mai scurtă zi din an, cu doar 23 de ore. Noaptea trecută, ceasurile noastre nu au mai ținut cont de reguli și, cât ai clipi, au sărit de la ora trei direct la ora patru. Cei care s-au aflat la serviciu s-au bucurat să plece mai repede acasă.

Primăria Constanța a împărțit asociațiilor de proprietari flori, gazon și gard viu
De Roxana Glăvan 28 martie 2015

Mai sunt două săptămâni până la Paște și toată lumea se pregătește de curățenia de primăvară. Nu doar în case, ci și în grădinile din jur. Primăria Constanța a distribuit, astăzi, asociațiilor de proprietari arbuști, flori și gazon.

Zilele Asistenței Sociale la Cumpăna: ce înseamnă să fii asistent social
De Alina Gâju 28 martie 2015

Să fie empatic și să își deschidă sufletul spre fiecare persoană aflată în dificultate. Sunt două dintre condițiile necesare pentru a fi un bun asistent social. În luna martie a fiecărui an se sărbătorește Ziua Asistenței Sociale.

Piesa “Visul unei nopți de vară” a avut premiera, seara trecută la Constanța
De Roxana Murat 28 martie 2015

De Ziua Mondială a Teatrului, constănțenii au primit cadou “Visul unei nopți de vară”. Piesa scrisă de William Shakespeare în urmă cu peste patru sute de ani, a avut premiera, seara trecută pe scena Teatrului de Stat din Constanța.

Ctitorul primului teatru românesc din Dobrogea, comemorat la Constanța
De Silvia Pascale 27 martie 2015

“Demostene Tranulis a fost un mare filantrop și iubitor de artă, iar numele lui va dăinui prin ceea ce ne-a lăsat moștenire”. Cuvintele le aparțin nepoatelor celui care a ctitorit primul teatru românesc din Dobrogea, actualul “Fantasio”.

CONSTANȚA STINGE LUMINA! „Ora Pâmântului” va fi marcată în peste 7000 de orașe!
De Oana Iancu 27 martie 2015

„Dăruiește naturii din energia ta!” Este mesajul prin care românii sunt îndemnați ca în această seară, preț de 60 de minute, să stingă lumina.

97 de ani de la Unirea Basarabiei cu țara. Iată cum au marcat studenții din Republica Moldova acest moment la Constanța
De Silvia Pascale 27 martie 2015

Au trecut 97 de ani de la unirea Basarabiei cu țara mamă în anului 1918, dar emoția acelui moment încă mai există.

EARTH HOUR. Primăria și Prefectura Constanța STING LUMINA de Ziua Pământului

Sâmbătă, 28 martie, la ora 20.30, de Ora Pământului, reprezentanții Primăriei Constanța îi invită pe locuitorii municipiului să participe la o lecție de ecologie la nivel mondial, prin stingerea luminii și închiderea tuturor aparatelor electrocasnice.

Eveniment cu zeci de oameni pentru marcarea Zilei Mondiale de Luptă împotriva Epilepsiei!
De Bogdan Muzgoci 27 martie 2015

Ziua Mondială de luptă împotriva Epilepsiei a fost marcată și în acest an în Capitală, sub semnul culorii violet. Zeci de copii, însoțiți de părinți, au participat la evenimentul Purple Salsa organizat de Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare, în colaborare cu mai multe școli de dans. Cei prezenti au demonstrat că boala poate fi învinsă dacă nu ești singur.

Culmea sindicalismului în port. Protestatarii nu au venit să își ceară drepturi, ci să își susțină patronii în fața mai marilor de la București
De Bogdan Muzgoci 26 martie 2015

Sindicatele din port au susținut cu surle și trâmbițe interesele patronatelor în fața Ministerului Transporturilor. Aproximativ 500 de angajați au protestat astăzi în Capitală împotriva planului de dezvoltare propus de Administrația Porturilor Maritime.

Alegeri controversate la Muftiat
De Andreea Filip 26 martie 2015

Alegerile pentru desemnarea noului Muftiu al Cultului Musulman din România au fost amânate pentru 27 aprilie. Pe de o parte, Iusuuf Murat spune că i-a lăsat răgaz încă o lună contracandidatului său pentru a cunoaște mai bine problemele comunității.

România trece astăzi la ora de vară - vezi ce ne sfătuiesc medicii
De Oana Iancu 26 martie 2015

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Astfel, ceasurile vor fi date înainte cu o oră, ceea ce înseamnă că ora trei devine ora patru.

În buricul Constanței, ateliere de cusut, ii tradiționale și șezători
De Silvia Pascale 26 martie 2015

O ie face cât o mie de cuvinte. Cusăturile sale unice vorbesc meșteșugit despre frumusețea României, dar și despre propria-ți viață. Mai mult decât atât te ajută să trăiești cel mai profund sentiment de mândrie că aparții acestui loc.

Salonul de Dotări Hoteliere și Târgul de Mobilă vă așteaptă la Pavilionul Expozițional din Mamaia
De Alina Gâju 26 martie 2015

Mobilă de calitate, lucrată din cel mai bun lemn românesc sau aparate care purifică aerul în cameră. Sunt câteva dintre noutățile de care pot profita operatorii din turism care vor să-și impresioneze turiștii în acest sezon estival.

Istoricul Nicolae Cușa a lansat volumul „Istoria zbuciumată a macedonenilor – aromâni din România”
De Mihai Tudorică 26 martie 2015

"Istoria zbuciumată a macedonenilor – aromâni din România". Acesta este titlul noului volum pe care scriitorul Nicolae Cușa l-a lansat ieri în aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța. La eveniment au participat sute de oameni, printre care și Stere Halep, tatăl Simonei Halep.

ANGAJĂRI. Cursuri de formare profesională la Constanța și Mangalia!
De Alin Tarnovschi 26 martie 2015

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța organizează, în perioada următoare mai multe cursuri de formare profesională în Constanța și Mangalia.

„Istoria zbuciumată a macedonenilor“, noul volum lansat de Nicolae Cușa
De Mihai Tudorică 25 martie 2015

„Istoria zbuciumată a macedonenilor – aromâni din România”. Este titlul volumul lansat în această seară de scriitorul Nicolae Cușa.

Final fericit! Tratatul de medicină al neurochirurgului Leon Dănăilă va fi publicat gratuit de Editura Academiei Române
De Silvia Pascale 25 martie 2015

Povestea emoționantă a neurochirurgului Leon Dănăilă, academicianul dispus să-și vândă apartamentul pentru a-și putea publica cele mai noi studii de specialitate, are un final fericit.

Invitație la teatru. Vineri, 27 martie, de la ora 19.00 actorii Teatrului de Stat Constanța prezinta premiera piesei “Visul unei nopți de vară”
De Silvia Pascale 25 martie 2015

“Faceți iubire, nu război”. Este mesajul pe care actorii Teatrului de Stat Constanța îl vor transmite vineri, 27 martie, la premiera piesei “Visul unei Nopți de vară” scrisă de William Shakespeare.