marţi, 29 iulie 2014

Împărțirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană a provocat aglomerație din prima zi la centrele din Constanța

Sunt atât de săraci, încât orice ajutor este binevenit. Sute de șomeri, persoane cu handicap, și pensionari  constănțeni s-au grăbit să primească din prima zi pachetele cu ajutoare venite de la Uniunea Europeană. La prima oră, cluburile de pensionari și  piață în care se împart ajutoarele erau pline ochi.

Sărăcia a împins-o pe această bătrână să vină la unul dintre cele 5 puncte de distribuire a ajutoarelor, în prima din cele 13 zile în care nevoiașii își pot ridica pachetul cu alimente de la Uniunea Europeană. Trăiește cu aproape 400 de lei pe lună, astfel că aceste alimente îi sunt de un real ajutor. Astăzi, a primit 13 kilograme de făină, 6 de orez, alte câteva de mălai și zahăr, bulion, mazăre, fasole, paste și biscuiți. Aceleași ajutoare vor ajunge în cămara a 20 de mii de nevoiași din municipiul Constanța. Vârstnicii care nu se pot deplasa la centrele de distribuție sunt ajutați de cunoscuți.

 

 

Alimente trimise de UE primesc în toată țara, o dată pe an, persoanele nevoiașe, cele cu handicap, pensionarii și șomerii. Pachetele pot fi ridicate de la punctele de distribuție situate în zona macul Roșu, pe strada Mircea cel Bătrân, lângă Clubul Pensionarilor, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe strada Duiliu Zamfirescu, dar și în piața Tomis III.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

ROMÂNUL care A REVOLUȚIONAT MEDICINA în SUA, s-a întors să lupte cu SISTEMUL BOLNAV din ROMÂNIA
De Madalina Pavel 29 iulie 2014

În timp ce mii de doctori pleacă din România, un medic care a făcut carieră la Stanford, una dintre cele mai renumite universități din lume, s-a întors în țara noastră. Vorbim de doctorul Ștefan Mindea, care la 36 de ani a devenit șeful secției de neurochirurgie a prestigioasei universități americane și, cinci ani la rând, a fost în top 5 al celor mai buni neurochirurgi.

Aventura MIROSURILOR NEPLĂCUTE din autobuz. Unii preferă să stea CERTAȚI CU SĂPUNUL
De Silvia Pascale 29 iulie 2014

Nu tot românul este frate cu săpunul. De acest lucru sunt convinși și constănțenii care zi de zi trebuie să îndure mirosurile neplăcute ale celor care nu au grijă de igiena lor personală.

AVARIE RAJA. Trafic BLOCAT pe Bulevardul AUREL VLAICU

Pentru remedierea unei avarii survenite astăzi pe conducta de alimentare cu apă cu diametrul 800 mm, la intersecția bd. Aurel Vlaicu și Tomis, echipele RAJA Constanța intervin la această...

POVESTEA sa a făcut ÎNCONJURUL ROMÂNIEI. PROF. DR. ȘTEFAN MINDEA, la ASTA-I VIAȚA!…la Mare

A devenit, la doar 36 de ani, șeful secției de neurochirurgie a prestigioasei universități americane Stanford, și a fost cinci ani la rând în top 5 al celor mai buni neurochirurgi.

APELE AU DEVASTAT GORJUL și VÂLCEA. CODUL GALBEN de PLOI se PRELUNGEȘTE

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea tip Cod Galben de vreme rea, începând de astăzi, ora 10.00, până mâine, ora 22.00.

PETRECERI de RAMAZAN BAIRAM. MUSULMANII s-au distrat pe RITMURI ORIENTALE
De Roxana Murat 29 iulie 2014

După o lună de post, musulmanii care sărbătoresc zilele acestea Ramazan Bairam s-au distrat până în zori. În timp ce adulții au ales să petreacă la restaurant, tinerii au dansat fără întrerupere în cluburile din stațiunea Mamaia. Sărbătoarea continuă și astăzi, așa că turcii și tătarii au un nou motiv de distracție.

JUDECĂTORII și PROCURORII condamnați definitiv NU vor mai beneficia de PENSIE SPECIALĂ
De Roxana Murat 29 iulie 2014

Judecătorii și procurorii condamnați definitiv nu vor mai beneficia de pensie specială. Legea care reglementează pensiile magistraților a fost votată în Parlament în urma cu o lună și a fost publicată în Monitorul Oficial.

Tinerii nu știu VERSURILE IMNULUI NAȚIONAL și nici cine l-a scris
De Oana Iancu 29 iulie 2014

“Deșteaptă-te române!” sunt cuvintele care au marcat istoria României. Astăzi, de Ziua Imnului Național și la 166 de ani de când a fost cântat pentru prima oară, versurile acestui cântec au răsunat pe faleza Comandamentului Flotei de la Constanța. Din păcate, tinerii nu îi cunosc strofele și nici cine l-a scris.

Cum poți face carieră ca petrolist: 90 de studenți au aplicat pentru un internship
De Roxana Glăvan 28 iulie 2014

Au posibilitatea să transforme un stagiu de practică într-un loc de muncă de viitor. Vorbim despre studenții de la Universitatea Ovidius, care astăzi au început un internship de șapte săptămâni la rafinăria de la Năvodari. Cine demonstrează că vrea cu adevărat să lucreze și căpătă suficiente cunoștințe poate să rămână aici, mai ales că rafinăria se pregătește de schimbul de generații.

A fost aleasă CEA MAI FRUMOASĂ FILIPINEZĂ din România. Tânăra spune că s-a îndrăgostit de țara noastră
De Bogdan Muzgoci 28 iulie 2014

A fost aleasă cea mai frumoasă filipineză din România. Cea de-a treia ediție a concursului Miss Filipine, care a fost organizat în Capitală, i-a adus în același loc pe membrii acestei comunități, care trăiesc departe de țara lor natală. Conform statisticilor, numai în București sunt în acest moment peste 300 de bone filipineze care au grijă de copiii ce provin din familii cu dare de mână.

Avertizarea COD PORTOCALIU de ploi s-a EXTINS. Meteorologii spun că VA PLOUA și cu 100 de litri m/p
De Madalina Pavel si Oana Iancu 28 iulie 2014

Ploile și furtunile mătură sud vestul țării, aflat sub cod portocaliu de vreme rea, dar și de inundații. Localități întregi au rămas izolate, iar meteorologii anunță că soarele nu se va arăta prea curând în aceste zone. Ei au extins astăzi atenționările până mâine.

Comunitatea TURCĂ din Constanța sărbătorește RAMAZAN BAIRAM-UL, sărbătoarea împăcării și a bunătății
De Alina Gâju si Alex Costea 27 iulie 2014

Aproximativ o sută de mii de turci și tătari din România celebrează Ramazan Bairamul sau sărbătoarea dulce, cum mai este denumită. În această dimineață, geamiile au fost neîncăpătoare pentru credincioșii care au venit să se roage iar alături de ei s-au aflat ambasadorul și consulul general al Turciei în România.

A fost CEL MAI AGLOMERAT weekend din aceasta vară pe LITORAL. Hotelierii se așteaptă la un nou VAL DE TURIȘTI GALERIE FOTO
De Silvia Pascale si Alex Costea 27 iulie 2014

A fost cel mai aglomerat weekend din aceasta vară pe litoral. Aproximativ 95 de mii de turiști s-au cazat numai în hotelurile din stațiuni. Aglomerația de pe plajă, din restaurante sau de la evenimentele care s-au ținut lanț, s-a mutat seara trecută pe șoselele.

Magazinul în care BANII NU CONTEAZĂ. Vezi ce trebuie să faci ca să iei, GRATIS, ce produs vrei
De Bogdan Muzgoci 27 iulie 2014

Pare greu de crezut, dar în Capitală există un magazin unde toate produsele sunt GRATIS! Hainele, cărțile și jucăriile de pe rafturi au, fiecare, o poveste frumoasă. Sunt donate de oameni cu inimă mare pentru ca alții, mai puțin norocoși, să se bucure de ele. Ca să le primească, aceștia trebuie să facă totuși ceva în schimb.

AGLOMERAȚIE pe DN 1. Vezi RUTELE OCOLITOARE către MUNTE!
De Adriean Burcea 27 iulie 2014

Cu un munte de răbdare trebuie să se înarmeze șoferii care vor să ajungă, în această perioadă în stațiunile de pe Valea Prahovei. Drumul Național 1 este coșmarul turiștilor care doresc să ajunga în această perioadă în stațiunile de pe Valea Prahovei. Mașinile circulă bară la bară în coloane care se întind pe mai mulți kilometri mai ales în zona stațiunii Bușteni dar și la intrarea în localitatea Comarnic.

Mai multe JUDEȚE se află sub COD PORTOCALIU de PLOI TORENȚIALE. Vezi care sunt acestea
De Alina Gâju 27 iulie 2014

Zile călduroase, furtuni și ploi torențiale. Așa se anunță sfârșitul lunii iulie în sud vestul țării. Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ pentru trei județe din țară.

Constănțenii au participat la procesiunea Sfântului Pantelimon
De Elenis Vlahbei 26 iulie 2014

Creștinii ortodocși îl prăznuiesc mâine pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul celor bolnavi. Moaștele acestuia se află la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.

ATENȚIONARE METEO. COD GALBEN de ploi în CONSTANȚA

Administrația Națională de Meteorologie a emis un avertisment de tip Cod Galben de ploi pentru partea sud-vestică a județului Constanța

AVARIE RAJA. Trafic ÎNGREUNAT pe două benzi de pe strada Soveja. Află până la ce oră
De Silvia Pascale 25 iulie 2014

Atenție, șoferi! Până la ora 21 și 30 de minute, traficul rutier pe strada Soveja va fi restricționat pe o porțiune de aproximativ 50 de metri, pe o singură bandă de mers.

Portretul lui EMINESCU, folosit într-o reclamă pentru depistarea BOLILOR VENERICE
De Oana Iancu 25 iulie 2014

Portretul poetului național, Mihai Eminescu, a fost folosit abuziv în scop comercial.

Copiii cu suferințe cronice și dizabilități din Corbu au spus pe scenă o poveste minunată despre viață și iubire
De Silvia Pascale 25 iulie 2014

Și-au învins temerile, suferința și handicapul prin teatru. 7 copii din localitatea Corbu, unii cu boli cronice, alții cu dizabilități au jucat astăzi, alături de actori profesioniști, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” din Constanța. Piesa “Până când ne vom revedea” are la bază poveștile pe care acești micuți le-au scris în cadrul unui proiect numit “Vreau să-ți spun povestea mea” inițiat de World Vision România și Asociația “Civicum Voluntaris”.