luni, 2 martie 2015

Împărțirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană a provocat aglomerație din prima zi la centrele din Constanța

Sunt atât de săraci, încât orice ajutor este binevenit. Sute de șomeri, persoane cu handicap, și pensionari  constănțeni s-au grăbit să primească din prima zi pachetele cu ajutoare venite de la Uniunea Europeană. La prima oră, cluburile de pensionari și  piață în care se împart ajutoarele erau pline ochi.

Sărăcia a împins-o pe această bătrână să vină la unul dintre cele 5 puncte de distribuire a ajutoarelor, în prima din cele 13 zile în care nevoiașii își pot ridica pachetul cu alimente de la Uniunea Europeană. Trăiește cu aproape 400 de lei pe lună, astfel că aceste alimente îi sunt de un real ajutor. Astăzi, a primit 13 kilograme de făină, 6 de orez, alte câteva de mălai și zahăr, bulion, mazăre, fasole, paste și biscuiți. Aceleași ajutoare vor ajunge în cămara a 20 de mii de nevoiași din municipiul Constanța. Vârstnicii care nu se pot deplasa la centrele de distribuție sunt ajutați de cunoscuți.

 

 

Alimente trimise de UE primesc în toată țara, o dată pe an, persoanele nevoiașe, cele cu handicap, pensionarii și șomerii. Pachetele pot fi ridicate de la punctele de distribuție situate în zona macul Roșu, pe strada Mircea cel Bătrân, lângă Clubul Pensionarilor, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe strada Duiliu Zamfirescu, dar și în piața Tomis III.

Comenteaza aceasta stire

Primăria Constanța a început redistribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Află programul de distribuție!
De Roxana Glăvan 2 martie 2015

Primăria Constanța a început redistribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană. Începând de astăzi, persoanele defavorizate care nu le-au ridicat până acum se pot prezenta să își ia pachetele cu alimente. Sunt așteptați mai întâi cei care beneficiază de venitul minim garantat, iar apoi șomerii, pensionarii și revoluționarii.

STOP rozătoarelor! Primăria Constanța a început campania de deratizare
De Alina Gâju 2 martie 2015

Cinci tone de substanțe toxice. Iată arma cu care luptă Primăria Constanța împotriva rozătoarelor. Timp de 10 zile, angajații primăriei vor lua la pas toate parcurile din oraș, dar și spațiile verzi din stațiunea Mamaia și vor amplasa momeli împotriva șorecilor și șobolanilor.

EXPLOZIE DE CULORI în piețe și școli. Elevii au cumpărat flori pentru dascăli
De Roxana Murat 2 martie 2015

Aproape toate drumurile au dus la piață în această dimineață. Înainte de a merge la școală, elevii s-au oprit pentru a cumpăra un buchet de flori pe care să îl ofere cadrelor didactice.

Fără apă în Cumpăna din cauza unor lucrări

Pentru executarea lucrărilor de racordare a magistralei de alimentare cu apă din localitatea Cumpăna, la sistemul de distribuție nou executat pe strada Șoseaua Constanței, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile miercuri, 04 martie 2015, în intervalul 07,00 – 20,00.

Săptămâna mamelor și a femeilor, la Asta-i Viața! povestea Adelinei Toncean, mama copiilor suferinzi și abandonați

La prima vedere, Adelina Toncean, pare o doamnă fragilă, delicată și atât de sensibilă. Însă, în spatele zâmbetului său optimist, se ascunde un suflet puternic, din greu încercat de viață.

ALARMĂ METEO. Vremea întoarce foaia: ploi în averse și ninsori!
De Cristina Pancrat 2 martie 2015

Primăvara a adus o vreme capricioasă. După câteva zile cu soare darnic, vremea se schimbă brusc. Din această seară de la ora 18.00 și până mâine la aceeași oră, va ploua în cea mai mare parte a țării iar vântul va sufla cu putere.

HOROSCOP: Află care sunt zilele norocoase a lunii martie pentru fiecare zodie

Zilele norocoase în martie ne pot ajuta să luăm deciziile pe plan personal în funcție de ceea ce ne rezervă astrele.

Programul PRIMA MAȘINĂ. Ultima zi în care băncile pot depune cererile de înscriere
De Roxana Murat 2 martie 2015

Astăzi este ultima zi în care băncile pot depune cererile de înscriere în Programul Prima Mașină. Până acum, s-au înscris 10 finanțatori.

De la mărțișoarele tradiționale la pietrele semi-prețioase sau felicitările comestibile!
De Andreea Filip 1 martie 2015

Gusturile și pretențiile s-au schimbat chiar și când vine vorba despre mărțișoare. Tradiționalul fir alb-roșu, simbolul renașterii, de care se prindeau altadată potcoave sau coșari norocoși a ajuns astăzi să însoțească obiecte cu motive bisericești, lumânări, brelocuri, mini-tablouri cu mesaje sau bijuterii cu pietre semi-prețioase.

Primăvara înfloresc afacerile florarilor
De Oana Iancu 1 martie 2015

Primăvara nu înfloresc doar ghioceii, zambilele ori lalele, ci și afacerile florarilor. Comercianții constănțeni și-au făcut un stoc consistent și nu au greșit pentru că în piețe astăzi a fost nebunie. Domnii au fost principalii clienți pentru că au vrut să le ofere flori proaspete și parfumate celor mai importante femei din viața lor.

Mamă și fiică, colege la... școală
De Oana Iancu 1 martie 2015

Nu e niciodată prea târziu să înveți istoria românilor sau puțină geografie. În Niculițel sunt părinți înscriși în aceeași clasă cu propriii copii. Au înțeles că atunci când au decis să renunțe la școală au făcut o mare greșeală pe care acum au șansa să o îndrepte prin intermediul proiectului „Acces pentru Copii și Tineri la a Învăța pentru Viața”.

Doamnele și domnișoarele au petrecut în cluburi de 1 martie
De Cristina Pancrat 1 martie 2015

Petrecerea mărțișorului le-a adus noaptea trecută în cluburi pe doamne și domnișoare. Și chiar dacă tradițional băieții frumoși renunță la haine pe 8 martie, de data aceasta show-urile cu striperi au fost organizate mai devreme.

Misiunea "Mărțișorul"! Doamnele și domnișoarele au primit flori și mărțișoare de la polițiști!
De Oana Iancu 1 martie 2015

Polițiștii constănțeni au avut astăzi o misiune extrem de importantă. Înarmați cu flori și mărțișoare, au făcut un tur al orașului pentru a le aduce un zâmbet reprezentantelor sexului frumos.

MESAJE pentru începutul primăverii. Surprinde-ți persoanele dragi cu o urare
De Livia Petrescu 1 martie 2015

Reporter NTV îți propune o colecție de mesaje și urări pe care le poți trimite persoanelor dragi.

Tradiții, obiceiuri și curiozități de Mărțișor
De Livia Petrescu 1 martie 2015

Conform descoperirilor arheologice, prima zi a primăverii era celebrată încă de acum 8.000 de ani. În timpul dacilor, aceste simboluri ale primăverii, pietricele albe și roșii înșirate pe o ață, erau confecționate de iarna și erau purtate doar pe 1 martie.

De mâine ANAF poate sigila unitățile comerciale care nu emit bonuri fiscale sau nu au case de marcat autorizate
De Victor Radu 28 februarie 2015

De mâine inspectorii Antifraudă vor putea sigila unitățile comerciale care nu emit bon fiscal. Totodată, cresc și amenzile pentru firmele care nu au o casă de marcat autorizată sau care nu pot justifica sumele de bani încasate cu aceste echipamente.

Vine primăvara! Garderoba se schimbă la Târgul Național de Îmbrăcăminte și Încălțăminte Tinimtex
De Cristina Burcea 28 februarie 2015

Cum afară adie vânt cald de primăvară, constănțenii s-au înghesuit la Târgul Național de Îmbrăcăminte și Încălțăminte Tinimtex deschis la Pavilionul Expozițional să își schimbe garderoba sau chiar să își cumpere haine de iarnă la un preț de nerefuzat. Cine nu a găsit ceva de îmbrăcat sau de încălțat a plecat acasa măcar cu un mărțișor.

RELIGIA - ora de controverse!
De Silvia Pascale 28 februarie 2015

Decizia Curții Constituționale de a face din religie o materie opțională în școli este criticată de reprezentanții Bisericii Ortodoxe, dar și de catolici și musulmani. Aceștia consideră că este regretabil că o materie esențială este pusă, cu atâta ușurință, pe locul II.

Sorin Oprescu: Bucureștiul este capitala cu cea mai mare expunere seismică din Europa
De Bogdan Muzgoci 27 februarie 2015

Bucureștiul este capitala cu cea mai mare expunere seismică din Europa și ocupă locul zece la nivel mondial. Declarația îngrijorătoare a fost făcută de primarul general, Sorin Oprescu.

MĂRȚIȘOARE PENTRU MAME. Elevii școlii Nicolae Titulescu au învățat să împletească simbolul primăverii
De Alina Gâju 27 februarie 2015

Atelier de mărțișoare la Școala Nicolae Titulescu din Constanța. Elevii au împletit firele albe și roșii cu multă migală și au lăsat în fiecare creație câte o părticică din sufletul lor inocent.

Din toamnă, românii pot să își facă rezervări pentru o vacanță pe cel mai mare vas de croazieră din lume
De Andreea Filip 27 februarie 2015

Cel mai mare vas de croazieră din lume, Harmony of the Seas, va fi lansat anul viitor, iar românii pot să își facă rezervări începând din această toamnă.