sîmbătă, 6 februarie 2016

Împărțirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană a provocat aglomerație din prima zi la centrele din Constanța

loading...

Sunt atât de săraci, încât orice ajutor este binevenit. Sute de șomeri, persoane cu handicap, și pensionari  constănțeni s-au grăbit să primească din prima zi pachetele cu ajutoare venite de la Uniunea Europeană. La prima oră, cluburile de pensionari și  piață în care se împart ajutoarele erau pline ochi.

Sărăcia a împins-o pe această bătrână să vină la unul dintre cele 5 puncte de distribuire a ajutoarelor, în prima din cele 13 zile în care nevoiașii își pot ridica pachetul cu alimente de la Uniunea Europeană. Trăiește cu aproape 400 de lei pe lună, astfel că aceste alimente îi sunt de un real ajutor. Astăzi, a primit 13 kilograme de făină, 6 de orez, alte câteva de mălai și zahăr, bulion, mazăre, fasole, paste și biscuiți. Aceleași ajutoare vor ajunge în cămara a 20 de mii de nevoiași din municipiul Constanța. Vârstnicii care nu se pot deplasa la centrele de distribuție sunt ajutați de cunoscuți.

 

 

Alimente trimise de UE primesc în toată țara, o dată pe an, persoanele nevoiașe, cele cu handicap, pensionarii și șomerii. Pachetele pot fi ridicate de la punctele de distribuție situate în zona macul Roșu, pe strada Mircea cel Bătrân, lângă Clubul Pensionarilor, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe strada Duiliu Zamfirescu, dar și în piața Tomis III.

loading...

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Povestea lui Georgică, copilul care a crescut într-un GRAJD și a ajuns la spital aproape degerat!
De Madalina Pavel 5 februarie 2016

Copil crescut ca un animal, în comuna constănțeană Dumbrăveni! Un băiețel de aproape doi ani a fost găsit înghețat și bolnav într-un grajd. Locuia acolo împreună cu străbunica, și ea cu mari probleme de sănătate. Din fericire, micuțul Georgică a fost dus la Spitalul Județean Constanța, iar acum este în afara oricărui pericol.

Ghid de bune practici pentru legea anti fumat, după consultări cu patronii localurilor
De Neptun TV 4 februarie 2016

Un ghid de punere în aplicare a legii anti fumat urmează să fie elaborat în urma unor consultări cu guvernul și patronii de localuri, urmând să apară la începutul lunii martie, înainte să intre în vigoare prevederile legii, a declarat azi deputatul PSD Aurelia Cristea.

Întâlnire între reprezentanții FAPT și Asociației Litoral – Delta Dunării cu consulul general al Federației Ruse
De Neptun TV 4 februarie 2016

În cursul zilei de ieri, o delegație Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România și Asociației Litoral – Delta Dunării s-a întâlnit, la Constanța, cu consulul general al Federației Ruse, Vladimir Volkov, pentru a discuta rezultatele vizitei de săptămâna trecută la Moscova și ale întâlnirilor cu touroperatorii ruși.

Monumentele din Dobrogea, în atenția specialiștilor!
De Neptun TV 3 februarie 2016

Care sunt obiectivele care au nevoie de cea mai mare atenție, care sunt soluțiile cele mai bune și de ce investiții este nevoie, discutăm începând cu ora 16.30 la ASTA-I VIAȚA!

Lenea e cucoană mare... Locurile de muncă dintr-o localitate constănțeană, refuzate de localnici!
De Madalina Pavel 3 februarie 2016

Hai la muncă să muncim, dă Doamne să nu găsim. Iată o vorbă din popor care se potrivește de minune localnicilor din Pecineaga, județul Constanța. În sat s-a deschis recent un abator ridicat din fonduri europene. Doar că patronii au avut neplăcuta supriză să constate că nimeni nu s-a prezentat la angajare. Vorbim de zeci de locuri de muncă, atât pentru muncitorii necalificați cât și pentru cei cu experiență în domeniu. Mulți săteni preferă să stea la cârciumă sau să lucreze cu ziua pe unde apucă, decât să meargă într-un loc cu program fix unde prezența este obligatorie.

Tichete pentru alimente și rechizite acordate mamelor, în cadrul programului 'Fiecare Copil în Grădiniță'
De Neptun TV 3 februarie 2016

Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță” va fi finanțat în 2016 cu suma de 55,5 milioane de lei, asigurată de la bugetul de stat, pentru stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Câinii de la Biobaza din Constanța, îngrijiți de voluntari! Niciun ONG nu a răspuns la apelul Primăriei - GALERIE FOTO
De Ana-Maria Stancu 3 februarie 2016

Trăiesc din mila voluntarilor. Cei 120 de câini aflați la biobaza din Constanța au rămas ai nimănui după ce contractul cu firma care avea în grijă animalele s-a încheiat. Acum, Primăria face demersurile necesare pentru înființarea unui serviciu propriu de ecarisaj. Pănă atunci însă constănțenii cu suflet mare sunt cei care hrănesc patrupedele.

O bătrână a sunat la 112, spunând că nu are ce mânca: 'MOR DE FOAME'
De Neptun TV 3 februarie 2016

O femeie în vârstă de 81 de ani a sunat la numărul unic de urgențe 112, spunând că moare de foame și nu are ce mânca.

DECIZIE. Profesorii vor putea gira lucrările deținuților doar cu avizul universităților
De Neptun TV 2 februarie 2016

Profesorii care vor să garanteze pentru calitatea unei lucrări științifice realizate în afara mediului academic, cum ar fi în cazul "savanților" din detenție, ar putea să aibă nevoie de avizul universității unde predau, a spus președintele Consiliului Național al Rectorilor pentru Mediafax.

CONSTANȚA. Apartamentele s-au scumpit în prima lună a anului
De Neptun TV 2 februarie 2016

Cele mai mari scumpiri ale locuințelor noi și vechi s-au înregistrat, în luna ianuarie, în orașele Iași și Cluj Napoca, în timp ce în București și Constanța valoarea medie de listare a scăzut cu 1,4% și respectiv 0,2%.

LEGEA ANTIFUMAT. Ce putem face în cazul în care se încalcă legea în spațiile publice
De Neptun TV 2 februarie 2016

Legea care interzice fumatul în spații publice închise a fost publicată ieri în Monitorul Oficial și va intra în vigoare în data de 16 martie.

Război între autoritățile din turism pentru vizitele rușilor
De Alina Gâju 1 februarie 2016

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe parteneriatul semnat zilele acestea între autoritățile din turism românești cu cele din Rusia că e sămânță de scandal la noi în ogradă. Motivul disputei? Din cauza orgoliilor, la Moscova s-au prezentat două delegații din România, în aceeași săptămână.

CONSTANȚA. Inspecții în magazine: peste 10 tone de alimente improprii consumului retrase și trimise la incineratoare
De Neptun TV 1 februarie 2016

CONSTANȚA. Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au realizat, în perioada 25 - 29 ianuarie, o serie de controale la 199 de locații din Constanța.

APEL LA UMANITATE. Bătrâna care a sensibilizat Constanța, a murit!
De Neptun TV 31 ianuarie 2016

Bătrâna care a sensibilizat un întreg oraș, după ce povestea ei a fost făcută cunoscută de o tânără pe Facebook, a murit. 'Mamaie', așa cum era cunoscută, a murit vineri după-amiază, iar aceeași tânără care a făcut i-a făcut publică povestea, a lansat un apel pe internet pentru a-i ajuta familia să o înmormânteze.

Jurnalist norvegian, prezent la protestele românilor de susținere a familiei Bodnariu
De Ioana Paidos 30 ianuarie 2016

Continuă manifestațiile de susținere a familiei Bodnariu. Mii de oameni au ieșit în stradă astăzi în mai multe orașe din țară, în semn de solidaritate cu părinții lăsați fără copii. La unul dintre mitinguri a fost prezent și un jurnalist norvegian.

Festivalul Ghiudemului tătăresc și al Qaziului, o premieră la Mihail Kogălniceanu
De Silvia Pascale 30 ianuarie 2016

Aproape 500 de metri de ghiudem tătăresc s-au rumenit astăzi pe grătar, în localitatea Mihail Kogălniceanu. Și asta pentru că sute oameni au fost invitați să participe în premieră, la Festivalul Ghiudemului și al Qaziului. Vorbim despre două preparate tătărești care au la bază carnea proaspătă de cal, dar și condimente speciale, știute doar de păstrătorii tradiției.

Pachetele cu alimente pentru nevoiașii Constanței, înlocuite cu vouchere. Află de când se întâmplă asta!
De Robert Nenciu 29 ianuarie 2016

Pachetele cu alimente pentru nevoiașii constănțeni vor fi înlocuite cu vouchere cel mai probabil din luna martie. Modificarea a fost aprobată, astăzi, în ședința Consiliului Local. Potrivit primarului Decebal Făgădău, beneficiarii ajutoarelor vor primi acasă patru tichete în valoare de câte 10 lei fiecare.

PREVIZIUNI. 100.000 de turiști ruși ar putea ajunge în România
De Neptun TV 29 ianuarie 2016

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), aflată în delegație oficială la Moscova împreună cu mai mulți tour-operatori, se așteaptă ca aproximativ 100.000 de turiști ruși să viziteze România în acest an și anul viitor.

Problema ridicării gunoiului din Constanța, rezolvată doar pe jumătate. Polaris consideră inacceptabil actul adițional votat de CL și va lua o decizie finală luni
De Victor Radu 29 ianuarie 2016

Primăria Constanța propune doar o jumătate de soluție la criza care amenință să sufoce în gunoaie orașul. În ședința Consiliului Local de astăzi, primarul Decebal Făgădău a supus votului un act adițional la contractul cu firma de salubritate pe care, din informațiile pe care le deținem, conducerea Polaris îl consideră inacceptabil. Decizia finală va fi luată în Consiliul de Administrație al Polaris, care se va întruni luni.

ANPC a cerut închiderea stației de metrou Piața Victoriei, METROREX amendată cu 20.000 de lei!
De Neptun TV 28 ianuarie 2016

ANPC a amedat Regia METROREX cu 20.000 de lei și a cerut întreruperea activității la stația Piața Victoriei 2, până se va putea circula în siguranță, conform unui comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

SKYRUN. Povestea soților care au urcat până la cer, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 27 ianuarie 2016

Diana și Daniel Slav s-au înscris, anul acesta, la cea de-a treia ediție a evenimentului SkyRun, un maraton de alergare pe scări care se desfășoară în cea mai înaltă clădire din țară, Bucharest Sky Tower. A fost o încercare de poveste și de povestit. Începând cu ora 16.30, la ASTA-I VIAȚA!