vineri, 19 iulie 2019

În acest sezon estival, polițiștii au 'descins' în stațiuni, pentru activități de prevenire și educare

În acest sezon estival, polițiștii au 'descins' în stațiuni, pentru activități de prevenire și educare

Turiștii care s-au aflat în stațiunile de la malul mării au putut discuta cu polițiștii despre cele mai bune metode de prevenire a furturilor de pe plajă, din camerele de hotel, din autoturisme, prevenirea disparițiilor de copii și a implicării în jocuri ilegale de noroc.

Pe lângă activitățile desfășurate cu turiști, polițiștii au instruit administratorii și personalului hotelurilor pentru adoptarea unor măsuri de siguranță necesare prevenirii furturilor din camerele de hotel și din autoturisme.

Pe pacursul evenimentelor artistice care au avut loc pe Litoral, polițiștii au fost prezenți în mijlocul oamenilor pentru a le oferi informații utile cu privire la adoptarea unor măsuri minime de siguranță pentru prevenirea violențelor, a furturilor din buzunare, din autoturisme și a accidentelor rutiere ce au drept cauză conducerea sub influența alcoolului.

Polițiștii, împreună cu voluntarii, au distribuit peste 10.000 de brățări pe plaja familiilor cu copii aflați în vacanță la mare, în cadrul campaniei „Brățara de vacanță”.

Brățara a fost destinată familiilor care ajung în vacanță în stațiunile de pe Litoral și grupurilor de copii veniți în tabără sau cantonament alături de profesori, antrenori sau educatori. Beneficiari direcți au fost copiii cu vârsta până în 7 ani, iar brățările de vacanță i-au ajutat să ajungă mai repede înapoi la părinți, în cazul în care s-au rătăcit.

În această perioadă, polițiștii împreună cu reprezentanții altor organizații cu atribuții în domeniu, au desfășurat activități informativ-preventive în cadrul Proiectelor „Vara în siguranță – Tu contezi cel mai mult!” și „Vacanță în siguranță – fără droguri!” în centre de plasament din Constanța.

Activitățile au avut drept scop creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare a preadolescenților, adolescenților și tinerilor cu privire la riscurile asociate consumului de tutun, alcool și alte droguri, precum și prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor, disparițiilor acestora și a accidentelor în rândul pietonilor.

De asemenea, în cadrul campaniei ,Siguranța ta, prioritatea noastră!”, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Poliției Locale, studenți ai Universității Ovidius și voluntari de la Crucea Roșie, au distribuit peste 30.000 de afișe și pliante și au oferit recomandări cu privire la cele mai bune metode de prevenire a faptelor ilicite.

Comenteaza aceasta stire