sîmbătă, 20 iulie 2019

În pragul scindării

Așa se face că liderii locali au ajuns să organizeze ad-hoc alegeri pentru conducerea organizației municipale. Este vorba mai precis despre deputatul  Maria Stavrositu care a devenit astăzi președintele   organizației municipale PD-L Constanța în urma unui scrutin declarat nestatutar de liderul județean  Mircea Banias. Maria Stavrositu nu a avut contracandidat în această luptă, așa că nu este de mirare că a primit toate voturile necesare. Lucrurile nu vor rămîne așa, asigură tabăra lui Mircea Banias, care va depune luni o contestație în acest sens în cadrul Biroului Permanent Național. Cele două tabere din interiorul PD-L Constanța nu pierd nicio ocazie  pentru a-și pune reciproc bețe în roate, iar lupta pentru conducerea partidului a devenit din ce în ce mai aprigă.  Un episod s-a consumat astăzi, cînd  tabăra  condusă de Maria Stavrositu a organizat alegerile pentru șefia organizației municipale. Ea a fost de fapt și singura care a candidat  pentru această funcție. Rezultatul era previzibil. Dintre cei 526 de delegați prezenți la ședința consiliul de coordonare local,  499 i-au acordat votul de încredere. De asemenea, au fost stabiliți și cei doi prim-vicepreședinți:  Maria Sorescu și Laurențiu Mironescu. Echipa Stavrositu spune că s-a respectat statutul partidului, deși tabăra condusă de Mircea Banias este de cu totul altă părere. În timp ce câștigătorii își afișau bucuria victoriei, liderul organizației județene a PD-L, Mircea Banias  declara că va depune luni în cadrul Biroului Permanent Național o contestație și va cere chiar excluderea din partid al lui Florian Constantin, cel care a îndeplinit funcția de președinte al organizației municipale până acum și a convocat alegerile. Pe lista neagră se află și  Laurențiu Mironescu. Pe de altă parte cel care se anunțase de la bun început contracandidatul Mariei Stavrositu, prim-vicepreședintele organizației județene, Adrain Manole a anunțat că nu renunță la candidadatură. Scandalul din PDL Constanța pare o repetiție a problemelor de acum doi ani, când partidul s-a aflat în pragul dezbinării, tot din cauza luptei pentru putere. De atunci, conducerile organizațiilor municipale și județene au fost interimare.

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.