joi, 22 august 2019

Alți zeci de copii din Argeș internați în spitale din cauza unui virus necunoscut! Ministrul Sănătății: micuții s-au îmbolnăvit din cauza mizeriei!

Un număr de 42 de copii sunt internați, astăzi, în spitalele din Argeș cu infecții digestive și doi copii, care au fost transferați în București, au fost confirmați cu rotavirus, a informat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Un număr de 33 de copii sunt internați la Spitalul de Pediatrie Pitești, iar 11 dintre aceștia s-au prezentat în ultimele 24 de ore, transmite Mediafax.

De asemenea, alți cinci copii sunt internați la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, trei la Spitalul Municipal Curtea de Argeș și unul este internat la Spitalul Orășenesc Costești.

Recomandare: Un alt copil a murit din cauza infecției NECUNOSCUTE! Autoritățile NU au încă un răspuns concret!

Direcția de Sănătate Publică Argeș precizează că doi copii cu rotavirus au fost transferați în ultimele 24 de ore la spitalele "Victor Babeș" și "Matei Balș" din Capitală.

Probele de lapte recoltate din locuințele copiilor din Ștefănești și Pitești corespund standardelor în vigoare, iar cele de sterilitate recoltate de la Spitalul de Pediatrie Pitești sunt sterile, potrivit sursei citate.

Un al treilea copil dintre cei internați cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul "Marie Curie", a murit marți, a anunțat un reprezentant al spitalului. În Spitalul " Marie Curie" din Capitală, mai sunt internați nouă copii diagnosticați cu sindromul hemolitic-uremic, iar șase dintre aceștia se află internați la Nefrologie și trei la Terapie Intensivă.

UPDATE. Zeci de părinți protestează în stradă după moartea celor trei copii

Peste 50 de persoane s-au strâns în Piața Vasile Milea din Pitești, într-un miting organizat după moartea copiilor transportați din Argeș la spitalul "Marie Curie" din Capitală.

Protestatarii scandează la adresa Direcției de Sănătate Publică Argeș, a conducerii Spitalului de Pediatrie, a Prefecturii, dar și a Guvernului sau ministrului Sănătății și cer soluții după moartea copiilor. Unele persoane au aprins lumânări în memoria celor trei bebeluși decedați.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Argeș, Cristian Toculeț, a spus că manifestația este autorizată, transmite agenția Mediafax.

Doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat, astăzi, că nici până acum nu se știe agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic- uremic.

Ministrul Sănătății i-a vizitat pe medicii Spitalului 'Marie Curie'

Patriciu Achimaș Cadariu a declarat că se simte frustrat că nu are rezultatul anchetei.

"Nu am venit ca ministru. Am venit ca medic și am venit să îi încurajez pe medici. Sunt la curent cu toate lucrurile. Domnul ministru secretar de stat a coordonat acțiunea și o coordonează. Sunt în legătură directă, încă de la început, cu toți cei care au fost implicați zi de zi. Ministerul și-a îndeplinit toate sarcinile care îi revin", a declarat ministrul Sănătății.

Ministerul și-a îndeplinit toate sarcinile, dar trei copii au murit, fără să se știe cauza. Tocmai din acest motiv, deputații PSD și ALDE i-au cerut demisia ministrului, chemat la audieri în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților. "Nu cred că demisia mea rezolvă această problemă", a răspuns acesta. În fața presei a evitat să dea un răspuns.

În acest context, părinții din toată țara sunt panicați. La primele semne de boală se prezintă la medic. Prin urmare, și la Constanța, medicii sunt asaltați.

"Se adresează, cel puțin telefonic, mai repede pentru semne care ar putea fi legate de afectarea stării de sănătate. Dacă încep scaune mai moi, sună imediat și spun că le este frică ca nu cumva copiii lor să aibă o boală care să evolueze la fel de grav, la fel cum se întâmplă cu bebelușii din București", a susținut dr. Eugenia Munteanu, medic pediatru.

Doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că nici până acum nu se știe ce a cauzat sindromul hemolitic-uremic. Din 2002 până în prezent, 60 de copii au fost diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic la „Marie Curie”, dintre care au murit cinci.

UPDATEUnii părinți ai copiilor internați cu sindromul hemolitic-uremic vor să dea statul în judecată

Mai mulți părinți ai copiilor diagnosticați cu sindromul hemolitic-uremic din Argeș intenționează să dea în judecată statul, bunicul celui de-al treilea copil care a murit, Alexandru Anghel, declarând că părinții se vor constitui într-o asociație.

Alexandru Anghel a declarat, pentru Mediafax, că părinții vor să afle ce s-a întâmplat cu micuții și vor ca cineva să își asume răspunderea.

"Vreau să îmi spună cineva ce s-a întâmplat cu nepoțica mea. Asta e singura dorință pe care o am momentan. Dar, cineva trebuie să și răspundă pentru ce ni s-a întâmplat. O să ne constituim și cu celelalte familii într-o asociație și o să dăm în judecată instituțiile care nu și-au făcut treaba", a spus Alexandru Anghel.

UPDATE. Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat aseară, la TVR, că au fost parcurse toate etapele standard ale unei anchete în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, însă nu a fost descoperit "agentul etiologic", ci acesta este doar "bănuit".

"În acest moment tratăm consecințe, tratăm complicații ale unei boli ale cărei cauze le bănuim, dar nu le-am putut dovedi prin anchetele epidemiologice, prin investigații în tentativa de stabili un diagnostic etiologic, deci a cauzei care a produs îmbolnăvirea. S-au parcurs toate etapele standard ale unei astfel de anchete, dar iată nu avem agentul etiologic, îl bănuim deoarece știm că această boală este consecința agentului care a fost prezentat", a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, copiii s-au îmbolnăvit de la o bacterie care se găsește în materii fecale, în mizerie.

 

Comenteaza aceasta stire