luni, 18 februarie 2019

Incendiile devastatoare din California. Cel puțin 42 de persoane au murit, un oraș distrus și 7.000 de case arse

Incendiile devastatoare din California. Cel puțin 42 de persoane au murit, un oraș distrus și 7.000 de case arse

Echipele de căutare au recuperat rămășițele a cel puțin 42 de persoane ucise în incendiul devastator care a distrus în mare parte orașul Paradise din nordul Californiei, devenind astfel cel mai periculos incendiu de vegetație din istoria statului, au declarat luni autoritățile, relatează Reuters.

Cel mai recent număr de morți a fost anunțat de șeriful comitatului Butte Kory Honea în cadrul unei conferințe de presă în orașul Chico din apropiere, după ce autoritățile au găsit rămășițele a 13 victime într-un focar numit Camp Fire.

Acest incendiu a fost deja clasat ca fiind cel mai distrugător înregistrat în California, după ce a izbucnit joi la poalele munților din Butte County, la 280 de kilometri nord de San Francisco, distrugând peste 7.000 de case și alte clădiri.

Honea a spus că numărul persoanelor care au fost date dispărute în urma dezastrului a rămas oficial la 228, dar a adăugat că biroul său a primit mai mult de 1500 de solicitări de la persoanele preocupate de soarta celor dragi. El a spus că biroul său a reușit să confirme siguranța persoanelor în cauză în 231 dintre aceste cazuri până acum.

Mai mult de 15.000 de structuri se află în continuare sub amenințare într-o zonă plină de un fum gros, încât vizibilitatea este redusă în unele locuri, la mai puțin de o jumătate de metru.

Cea mai mare parte a dezastrului și a victimelor s-a înregistrat în și în împrejurimile orașului Paradise, unde flăcările au redus majoritatea clădirilor la cenușă și moloz joi seara, la doar câteva ore după izbucnirea focului.

Cele 42 de decese confirmate marchează cea mai mare pierdere de vieți omenești în urma unui incendiu din California, a spus Honea. De asemenea, depășește cu mult numărul record de morți de la un incendiu produs în California, respectiv 29 în 1933 în dezastrul de la Griffith Park din Los Angeles.

Comenteaza aceasta stire

România îl recunoaște pe Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Președintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României și ca reprezentant al României în plan extern, a decis recunoașterea lui Juan Guaidó în calitatea de președinte interimar al Venezuelei, anunță Administrația Prezidențială.

Criza din Venezuela. Nicolas Maduro amenință cu izbucnirea unui război civil și avertizează SUA
De Mediafax 4 februarie 2019

„Îmi doresc ca nimeni să nu mai intervină în afacerile noastre interne... suntem pregătiți să ne apărăm țara”, a adăugat Maduro.

Nota de plată a Brexit: ce pagube a creat până în prezent!
De Neptun TV 3 februarie 2019

Nota de plată a Brexit: ce pagube creat până în prezent

La un pas de război? Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia a suspendat Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare
De Neptun TV 2 februarie 2019

Liderul de la Kremlin le-a mai spus oficialilor ruși să nu inițieze discuții privind dezarmarea cu Washingtonul.

LEGEA MARȚIALĂ ar putea reveni în actualitate în Marea Britanie
De Neptun TV 27 ianuarie 2019

"Tema majoră în toate planurile pentru un Brexit fără acord este nesupunerea civilă și teama că va conduce la decese în eventualitatea unor penurii alimentare și medicale", a declarat o sursă pentru ziar.

TRAGEDIE! ATAC ARMAT la o bancă! Un fost gardian a UCIS 5 persoane
De Neptun TV 24 ianuarie 2019

Momentan nu se cunoaște dacă atacul a început ca un jaf armat, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Sebring, un mic oraș din Florida cunoscut pentru o cursa auto anuală de anduranță de 12 ore.

Lista nominalizărilor la premiile Oscar 2019; 'The Favourite' și 'Roma', câte zece selecții
De Mediafax 22 ianuarie 2019

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, și "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecții, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a galei Oscar, care va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

Cum este viața intr-un oraș ÎNECAT ÎN ÎNTUNERIC. Aici omenii stau in beznă totală 65 de zile pe an. GALERIE FOTO
De Neptun TV 21 ianuarie 2019

Denumit anterior Barrow, orașul Utqiagvik este centrul economic al circumscripției North Slope. O parte dintre cetățeni lucrează în cadrul industriei de petrol, alții se bazează pe munca la stat, iar alții pe turism. De ce ar veni cineva într-un loc atât de îndepărtat în nord, cu o climă atât de capricioasă?