miercuri, 19 iunie 2019

Incendiile devastatoare din California. Cel puțin 42 de persoane au murit, un oraș distrus și 7.000 de case arse

Incendiile devastatoare din California. Cel puțin 42 de persoane au murit, un oraș distrus și 7.000 de case arse

Echipele de căutare au recuperat rămășițele a cel puțin 42 de persoane ucise în incendiul devastator care a distrus în mare parte orașul Paradise din nordul Californiei, devenind astfel cel mai periculos incendiu de vegetație din istoria statului, au declarat luni autoritățile, relatează Reuters.

Cel mai recent număr de morți a fost anunțat de șeriful comitatului Butte Kory Honea în cadrul unei conferințe de presă în orașul Chico din apropiere, după ce autoritățile au găsit rămășițele a 13 victime într-un focar numit Camp Fire.

Acest incendiu a fost deja clasat ca fiind cel mai distrugător înregistrat în California, după ce a izbucnit joi la poalele munților din Butte County, la 280 de kilometri nord de San Francisco, distrugând peste 7.000 de case și alte clădiri.

Honea a spus că numărul persoanelor care au fost date dispărute în urma dezastrului a rămas oficial la 228, dar a adăugat că biroul său a primit mai mult de 1500 de solicitări de la persoanele preocupate de soarta celor dragi. El a spus că biroul său a reușit să confirme siguranța persoanelor în cauză în 231 dintre aceste cazuri până acum.

Mai mult de 15.000 de structuri se află în continuare sub amenințare într-o zonă plină de un fum gros, încât vizibilitatea este redusă în unele locuri, la mai puțin de o jumătate de metru.

Cea mai mare parte a dezastrului și a victimelor s-a înregistrat în și în împrejurimile orașului Paradise, unde flăcările au redus majoritatea clădirilor la cenușă și moloz joi seara, la doar câteva ore după izbucnirea focului.

Cele 42 de decese confirmate marchează cea mai mare pierdere de vieți omenești în urma unui incendiu din California, a spus Honea. De asemenea, depășește cu mult numărul record de morți de la un incendiu produs în California, respectiv 29 în 1933 în dezastrul de la Griffith Park din Los Angeles.

Comenteaza aceasta stire

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.

Financial Times: Demisia Theresei May riscă să conducă la producerea unui Brexit fără niciun acord
De Mediafax 25 mai 2019

Demisia premierului Theresa May deschide drumul unei competiții haotice pentru conducerea Partidului Conservator și amplifică probabilitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit, comentează cotidianul Financial Times.

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.