sîmbătă, 23 februarie 2019

Incendiu de vegetație în California: Cel puțin un deces și mii de persoane evacuate

Incendiu de vegetație în California: Cel puțin un deces și mii de persoane evacuate

Cel puțin o persoană a decedat, iar cel puțin alte trei persoane au fost rănite, în urma unui incendiu de vegetație care a distrus zeci de clădiri în nordul statului american California, forțând mii de oameni să-și părăsească locuințele, informează site-ul postului ABC News.

Incendiul a distrus mai multe clădiri din localitățile Shasta și Keswick și a ajuns la periferia orașului Redding.

Cum incendiul s-a răspândit rapid, mulți oameni au fost nevoiți să-și părăsească în grabă locuințele, pompierii intervenind pentru a ajuta la evacuarea cât mai rapidă a locuitorilor.

McLean a declarat joi seară că echipele de salvare au descoperit cadavrul unui operator de buldozer care fusese angajat să curețe vegetația din calea incendiului. Flăcările însă au cuprins buldozerul în care acesta se afla.

 
 

Trei pompieri și mai mulți civili au suferit arsuri, însă starea răniților nu este cunoscută în acest moment, a mai declarat McLean.

Incendiul a izbucnit luni, însă s-a extins puternic în zilele următoare, evoluție favorizată de temperaturile ridicate, vânt puternic și nivelul redus al precipitațiilor.

Se crede că incendiul a izbucnit în urma "defecțiunilor tehnice suferite de un vehicul", a transmis Cal Fire, fără a oferi mai multe detalii.

Incendiul "distruge totul în calea lui", a declarat Scott McLean, un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri Cal Fire.

"Este un zid de flăcări", a adăugat oficialul.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Manifestații violente în Spania: Incendii, autostrăzi blocate și proteste pe fondul judecării celor 12 politicieni separatiști
De Neptun TV 21 februarie 2019

Manifestanții pro-independență au programat proteste pentru întreaga zi de joi, aceștia fiind însoțiți de grupurile civile Omnium și Adunarea Națională Catalană. Un protest mult mai amplu este așteptat să se întâmple spre seară.

Cazul Skripal: Starea de sănătate a fostului spion rus otrăvit cu agentul chimic Noviciok s-a schimbat
De Mediafax 18 februarie 2019

Unele studii sugerează că expunerea la acest tip de agent chimic poate duce la pierderea memoriei pe termen lung și de asemenea, poate cauza probleme musculare.

România îl recunoaște pe Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Președintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României și ca reprezentant al României în plan extern, a decis recunoașterea lui Juan Guaidó în calitatea de președinte interimar al Venezuelei, anunță Administrația Prezidențială.

Criza din Venezuela. Nicolas Maduro amenință cu izbucnirea unui război civil și avertizează SUA
De Mediafax 4 februarie 2019

„Îmi doresc ca nimeni să nu mai intervină în afacerile noastre interne... suntem pregătiți să ne apărăm țara”, a adăugat Maduro.

Nota de plată a Brexit: ce pagube a creat până în prezent!
De Neptun TV 3 februarie 2019

Nota de plată a Brexit: ce pagube creat până în prezent

La un pas de război? Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia a suspendat Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare
De Neptun TV 2 februarie 2019

Liderul de la Kremlin le-a mai spus oficialilor ruși să nu inițieze discuții privind dezarmarea cu Washingtonul.

LEGEA MARȚIALĂ ar putea reveni în actualitate în Marea Britanie
De Neptun TV 27 ianuarie 2019

"Tema majoră în toate planurile pentru un Brexit fără acord este nesupunerea civilă și teama că va conduce la decese în eventualitatea unor penurii alimentare și medicale", a declarat o sursă pentru ziar.

TRAGEDIE! ATAC ARMAT la o bancă! Un fost gardian a UCIS 5 persoane
De Neptun TV 24 ianuarie 2019

Momentan nu se cunoaște dacă atacul a început ca un jaf armat, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Sebring, un mic oraș din Florida cunoscut pentru o cursa auto anuală de anduranță de 12 ore.