joi, 23 mai 2019

Incendiu la azil

Nouă persoane au murit asfixiate și o alta a fost transportată de urgență la spital, după ce un incendiu a izbucnit la un azil de bătrâni din Rusia. Pompierii chemați la fața locului au reușit să stingă focul în 25 de minute, care afăcut scrum una dintre încăperile clădirii. Deocamdată nu sunt cunoscute cauzele care au dus la producerea dezastrului. Flăcările de la azilul de bătrâni, aflat la nord-vest de Moscova, se adaugă unei serii de alte incendii soldate cu victime care au avut loc, în ultimii ani, în instituții publice din Rusia. În ianuarie 2009, 23 de persoane au murit în urma unui incendiu care a distrus un azil de bătrâni din nord-vestul țării.

Comenteaza aceasta stire

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.

The Guardian: Tendințe extremiste - clivajele puternice de pe harta politică a Europei
De Mediafax 19 mai 2019

Formațiunile extremiste, în principal cele care critică Uniunea Europeană, ar putea obține rezultate bune în scrutinul europarlamentar, deși este dificil de anticipat dacă vor putea forma un grup politic coerent în viitoarea legislatură a Parlamentului European, comentează publicația The Guardian.

Olanda a câștigat finala concursului Eurovision 2019!
De Mediafax 19 mai 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câștigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv ((International Convention Center), din Israel.