luni, 19 august 2019

Începe Finala Cupei Davis!

Spania visează la a treia Salatieră de Argint în ultimii patru ani, iar avantajul terenului propriu, plus o echipă mult mai exprimentată decât cea a Argentinei, par a înclina balanța decisiv în favoarea lui Nadal și compania ! Ibericii au avut, în plus, noroc la tragerea la sorți a țintarului partidelor. Finala Cupei Davis va fi deschisă de înfruntarea dintre Rafael Nadal, numărul 2 ATP și Juan Monaco, numărul 26 ATP. Echipa Spaniei revine pe stadionul La Cartuja, din Sevilla, la șapte ani de la succesul din finala contra Statelor Unite ale Americii. Unul dintre “supraviețuitorii” echipei de atunci este chiar Rafael Nadal!

Argentina, care pare să fi luat locul României în era modernă a Cupei Davis, a a jucat, asemenea legendarei echipe a lui Năstase și Țiriac din anii 70, 3 finale și le-a pierdut pe toate, în 1981, 2006 și 2008, ultima chiar în fața Spaniei, la Mar De Plata.

A doua înfruntare a primei zile îi va opune pe David Ferrer și Juan Martin Del Potro. Sâmbătă, la dublu, Feliciano Lopez și Fernando Verdasco vor lupta contra dublului Nalbandian-Schwank, în cazul că nu apar accidentări. Finala se va încheia duminică. Scorul general în Cupa Davis este favorabil ibericilor, 3-0.

Comenteaza aceasta stire