vineri, 23 august 2019

Închis la pariuri

După ce Guvernul a tăiat din salarii și pensii acum umblă și la câștigurile sub 600 de lei obținute din pariuri. Acestea se vor impozita și ele cu 25 la sută. În semn de protest față de decizia Executivului, casele de pariuri își închid porțile. De marți, aproape 97 la sută dintre casele de pariuri din întreaga țară vor avea lacăt pe ușă, pe o perioadă nedeterminată.

Dacă nu vor mai fi jucători se va ajunge la o închidere în masă a caselor de pariuri, iar reprezentanții acestor societăți spun că acest lucru va duce la șomaj, scăderea veniturilor statului, dar și la încurajarea pariurilor ilegale. Reprezentanții Asociației Organizatorilor de Pariuri din România susțin că lipsa clienților generează pierderi la bugetul de stat de circa 4,9 milioane de lei lunar, pentru că și pînă acum cîștigurile peste 600 de lei erau impozitate. Jucătorii sunt și ei revoltați că li se vor percepe taxe și pentru cele mai mici cîștiguri.

Potrivit unui studiu de impact, o măsură similară a fost adoptată în anul 2005, rezultatul fiind o reducere a încasărilor medii ale caselor de pariuri cu 47,5% și o scădere a numărului de agenții cu 30%. Studiul mai arată că încasările lunare în domeniul pariurilor sportive sunt estimate la circa 100 milioane de lei, iar taxele procentuale plătite către bugetul de stat, aferente acestei cifre de afaceri, se ridică la 6,5 milioane de lei lunar.

Comenteaza aceasta stire