joi, 14 decembrie 2017

Îndatorarea Constanței, la votul liberalilor!

Liberalii s-au răzgândit. După ce vineri s-au abţinut la vot, şi astfel au pus în pericol bugetul Constanţei, acum spun că vor vota, dar numai în anumite condiţii. Este vorba de hotărârea de Consiliu Local prin care Polaris M Holding a decis să renunţe la penelitaţile de 91 mil euro stabilite de instanţă, dacă Primăria va achita suma de 14 milioane de euro reprezentând ajustarea de preţ decisă de asemenea, tot de instanţă, încă din anul 2012.

Vineri, în cadrul ședinței Consiliului Local Constanța, a fost respins proiectul de hotărâre prin care firma de salubrizare Polaris M Holding renunța la penalități de 91 de milioane de euro, dacă Primăria Constanța ar fi plătit societății doar suma de 14 milioane de euro, în baza unei tranzacții judiciare. Această ultimă sumă reprezenta de fapt ajustarea de preț stabilită de instanță încă din anul 2012.

Consilierii PMP au votat împotriva acestui proiect, liberalii s-au abținut, singurele voturi în favoare fiind cele de la PSD. Pentru că proiectul nu a trecut de votul aleșilor, ne aflam în situația în care aproximativ jumătate din bugetul local ar trebuit dat firmei de salubrizare Polaris M Holding, pentru că Primăria nu a dus la îndeplinire o decizie a instanței.

La numai două zile după ședință, se pare că liberalii s-au răzgândit. Astăzi, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțu a spus că vor reveni asupra votului, însă numai în anumite condiții.  

 Reamintim faptul că imediat după ședința de vineri a Consiliului Local, administratorul unic al Polaris M Holding, Eduard Martin, declara că va face tot posibilul să recupereze toți bani de la Primăria Constanța. Adică, conform deciziilor instanței Polaris M Holding are de primit de la Primăria 105 milioane de euro. Administratorul unic al Polaris M Holding mai spune că 90% din banii obținuți de la Primăria Constanța vor fi donați către locuitorii acestui oraș

.„Având în vedere principiul pe care l-am mai enunțat, și anume că populația Constanței nu trebuie să plătească pentru ambițiile personale, greșelile și jocurile politicienilor votați să conducă orașul, am luat următoarea decizie împreună cu managementul firmei și asociatul meu. Orice sumă încasată peste suma care reprezintă suma ajustării, va fi întoarsă în comunitate printr-o modalitate extrem de transparentă”, a afirmat Eduard Martin. 

În acest sens, acționarii Polaris vor înființa o fundație care va avea ca scop returnarea către comunitate a sumelor încasate sub forma de penalități. Membrii acestei fundații, care vor avea drept de vot, vor fi ONG-uri locale, formatori de opinie, medici, profesori și alți componenți ai societății civile. Nu va putea face parte din această fundație, niciun membru al vreunui partid politic.

Prin intermediul acestei fundații se vor finanța edificarea și funcționarea unor proiecte necesare în domeniul sănătății, învățământului, protecției sociale și orice alte proiecte care au utilitate directă și adresabilitate către cetățenii municipiului Constanța.

 

Comenteaza aceasta stire

Bugetul SRI pentru 2018, majorat! 75% din bani merge spre pensii și salarii
De Antonia Maer 12 decembrie 2017

După un an în care Serviciul Român de Informații a fost intens criticat pentru abuzurile comise împreună cu DNA, după ce un fost ofițer a dezvăluit cum serviciul secret a creat un stat paralel, astăzi comisia parlamentară de control a avizat un buget mai mare cu 13 la sută pentru SRI în 2018. Analiștii politici critică decizia și spun că banii vor fi folosiți pentru a plăti pensile nesimțite de zeci de mii de lei pentru cei din sistem care și-au cerut retragerea anticipată, ceea ce este în paguba românului de rând.

Camera Deputaților: Modificările privind Statutul magistraților și Legea ANI au fost adoptate!
De Neptun TV 11 decembrie 2017

Plenul Camerei Deputaților a început, azi, cu 30 de minute mai devreme decât ora stabilită inițial, președintele de ședință, Gabriel Vlase, anunțând că supune la votul final al plenului Statutul magistraților și legea privind ANI.

Circ în Parlament! Senatorul Șerban Nicolae către Cosette Chichirău: 'Penală e mama dvs. care v-a făcut așa nesimțită. Spălați-vă pe dinți' VIDEO
De Robert Nenciu 6 decembrie 2017

Dezbaterile din plenul Camerei Deputaților la Statutul Magistraților s-au lăsat cu jigniri și replici dure. Protagoniștii au fost deputatul USR Cosette Chichirău și senatorul PSD Șerban Nicolae.

Prima moțiune de cenzură la adresa Guvernului Tudose a picat!
De Robert Nenciu 23 noiembrie 2017

156 de voturi. Atât au reușit reprezentanții opoziției să adune astăzi la votul asupra moțiunii de cenzură depusă de PNL. Aveau nevoie, însă, de 233. În timpul dezbaterilor, în exterior, aproximativ 4.000 de persoane, în mare parte membrii sau simpatizanți PNL, au încercat formarea unui lanț uman în jurul clădirii Parlamentului. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au refuzat să conducă lucrările plenului reunit, iar deputații și senatorii PSD și ALDE, au părăsit sala înaintea votului.

Se întețește războiul cu DNA - președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acuză instituția că face justiție selectivă!
De Robert Nenciu 22 noiembrie 2017

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acuză din nou DNA de modul în care instrumentează dosarele și spune că instituția a devenit un instrument politic și face justiția selectivă. În ceea ce privește o posibilă revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, Tăriceanu a spus că este treaba ministrului Justiției să facă evaluarea. Replica lui Kovesi a venit imediat, șefa DNA anunțând că l-a reclamat deja pe președintele Senatului la CSM.

Liviu Dragnea a ajuns la DNA pentru a lua la cunoștință instituirea sechestrului - zeci de jandarmi la fața locului!
De Neptun TV 21 noiembrie 2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, marți, la DNA, unde a fost citat de procurori pentru a lua la cunoștință instituirea sechestrului în dosarul în care a fost pus sub învinuire pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene.

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Care a fost rezoluția dată împotriva statului paralel
De Robert Nenciu 17 noiembrie 2017

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD s-a încheiat astăzi cu adoptarea în unanimitate a unei rezoluții în care PSD acuză statul paralel că folosește instituții și fonduri publice pentru a prelua puterea. Totodată, liderii social democrați arată cu degetul spre președintele României, Klaus Iohannis, care a permis comiterea de abuzuri. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în urma discuțiilor de astăzi s-a luat decizia ca filialele județene de partid să aibă libertatea organizării de mitinguri.

Noi dezvăluiri ale lui Daniel Dragomir! Kovesi i-ar fi dat o mașină de lux unei martore în schimbul unui denunț! FOTO
De Neptun TV 16 noiembrie 2017

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, aduce noii acuzații la adresa șefei DNA. Daniel Dragomir a povestit pe blog-ul său cum i-ar fi dat Laura Codruța Kovesi unei martore un Porsche Cayenne pentru un denunț.

Controverse pe tema Mecanismului de Cooperare și Verificare al Comisiei Europene!
De Robert Nenciu 15 noiembrie 2017

Noul raport al Mecanismului de Cooperare și Verificare al Comisiei Europene a născut controverse în România. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că raportul este unul pozitiv. Nu de aceeași părere este și Parchetul General, potrivit căruia că propunerile de modificare a Legilor Justiției au un impact negativ față de progresele înregistrate de România. Nici Consiliul Superior al Magistraturii nu crede că noul raport MCV poate fi apreciat ca fiind unul pozitiv.