luni, 26 februarie 2018

Îndatorarea Constanței, la votul liberalilor!

Liberalii s-au răzgândit. După ce vineri s-au abţinut la vot, şi astfel au pus în pericol bugetul Constanţei, acum spun că vor vota, dar numai în anumite condiţii. Este vorba de hotărârea de Consiliu Local prin care Polaris M Holding a decis să renunţe la penelitaţile de 91 mil euro stabilite de instanţă, dacă Primăria va achita suma de 14 milioane de euro reprezentând ajustarea de preţ decisă de asemenea, tot de instanţă, încă din anul 2012.

Vineri, în cadrul ședinței Consiliului Local Constanța, a fost respins proiectul de hotărâre prin care firma de salubrizare Polaris M Holding renunța la penalități de 91 de milioane de euro, dacă Primăria Constanța ar fi plătit societății doar suma de 14 milioane de euro, în baza unei tranzacții judiciare. Această ultimă sumă reprezenta de fapt ajustarea de preț stabilită de instanță încă din anul 2012.

Consilierii PMP au votat împotriva acestui proiect, liberalii s-au abținut, singurele voturi în favoare fiind cele de la PSD. Pentru că proiectul nu a trecut de votul aleșilor, ne aflam în situația în care aproximativ jumătate din bugetul local ar trebuit dat firmei de salubrizare Polaris M Holding, pentru că Primăria nu a dus la îndeplinire o decizie a instanței.

La numai două zile după ședință, se pare că liberalii s-au răzgândit. Astăzi, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțu a spus că vor reveni asupra votului, însă numai în anumite condiții.  

 Reamintim faptul că imediat după ședința de vineri a Consiliului Local, administratorul unic al Polaris M Holding, Eduard Martin, declara că va face tot posibilul să recupereze toți bani de la Primăria Constanța. Adică, conform deciziilor instanței Polaris M Holding are de primit de la Primăria 105 milioane de euro. Administratorul unic al Polaris M Holding mai spune că 90% din banii obținuți de la Primăria Constanța vor fi donați către locuitorii acestui oraș

.„Având în vedere principiul pe care l-am mai enunțat, și anume că populația Constanței nu trebuie să plătească pentru ambițiile personale, greșelile și jocurile politicienilor votați să conducă orașul, am luat următoarea decizie împreună cu managementul firmei și asociatul meu. Orice sumă încasată peste suma care reprezintă suma ajustării, va fi întoarsă în comunitate printr-o modalitate extrem de transparentă”, a afirmat Eduard Martin. 

În acest sens, acționarii Polaris vor înființa o fundație care va avea ca scop returnarea către comunitate a sumelor încasate sub forma de penalități. Membrii acestei fundații, care vor avea drept de vot, vor fi ONG-uri locale, formatori de opinie, medici, profesori și alți componenți ai societății civile. Nu va putea face parte din această fundație, niciun membru al vreunui partid politic.

Prin intermediul acestei fundații se vor finanța edificarea și funcționarea unor proiecte necesare în domeniul sănătății, învățământului, protecției sociale și orice alte proiecte care au utilitate directă și adresabilitate către cetățenii municipiului Constanța.

 

Comenteaza aceasta stire

ROMÂNIA30.RO: Disperarea domnului Tapalaga
De Neptun TV 13 februarie 2018

Fostul colonel SRI, Danile Dragomir, a postat astăzi pe blogul său câteva concluzii după ce a citit editorialul de azi al domnului Tapalaga.

Alina Mungiu Pipidi menționează editorialul lui Daniel Dragomir publicat în EUObserver
De Neptun TV 13 februarie 2018

Este nevoie de o comunicare transparentă și argumentată a situației din România în mediile externe.

Daniel Dragomir, acuzații grave în 'Black Cube': Dosarul a pornit de la sesizarea lui Lucian Pahonțu, fostul șef SPP acuzat de Liviu Dragnea de implicare politică
De Robert Nenciu 9 februarie 2018

Noi acuzați în dosarul „Black Cube”. Prezent astăzi la DIICOT, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, inculpat in acest dosar, a venit cu noi date. El a declarat că dosarul a început de la o sesizare a șefului SPP, generalul Lucian Pahonțu. Fostul ofiter SRI a afirmat că va sesiza Inspecția Judiciară și ministerul Justiției în acest sens. Implicarea SPP în anumite dosare trebuie analizată în cadrul unei Comisii Parlamentare, este de părere președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care a spus că înființarea unei astfel de comisii este inevitabilă.

Carmen Dan a oferit explicația scăderea salariilor polițiștilor
De Robert Nenciu 7 februarie 2018

Continuă războiul declarațiilor pe tema salariilor. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat astăzi că sporul de 40% pentru polițiști nu s-a tăiat, ci nu mai este legal.

Amenzi mai mari pentru gesturi obscene, înjurături și amenințări în public!
De Neptun TV 5 februarie 2018

Senatul a adoptat, în ședința de azi, o propunere legislativă prin care vor fi majorate amenzile pentru gesturile obscene în public, în instituțiile publice, dar și amenzile pentru înjurăturile și amenințările cu acte de violență.

Călin Popescu Tăriceanu: 'România de astăzi, un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei'
De Neptun TV 30 ianuarie 2018

Călin Popescu Tăriceanu a susținut un discurs în care a vorbit despre problemele legate de abuzuri cu care se confruntă România zi de zi.

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă și o abținere.

EuObserver: 'România, la ceasul reîntoarcerii la epoca sovietică?'
De Neptun TV 27 ianuarie 2018

Abuzurile din justiție și poliția secretă din România, toate sub parafa luptei anticorupție, constituie subiectul unui editorial publicat în EuObserver.