joi, 18 octombrie 2018

INFERNUL DIN GRECIA. Imagini din dronă cu dezastrul lăsat în urmă de incendii - localitatea Mati arată ca după bombardament! GALERIE FOTO/VIDEO

INFERNUL DIN GRECIA. Imagini din dronă cu dezastrul lăsat în urmă de incendii - localitatea Mati arată ca după bombardament! GALERIE FOTO/VIDEO

Incendiile din Grecia au lăsat în urmă mii de case distruse și mari suprafețe de teren arse, traume de care supraviețuitorii nu vor scăpa, probabil, niciodată. Totul arată ca după bombardament, scrie adeavrul.ro.

Potrivit presei elene, patru indivizi au fost interogați, fiind bănuiți că ar fi pus intenționat focul, ca să facă loc pentru construcții noi. Din aer, amploarea distrugerilor îți taie răsuflarea. Străzi altădată pline de viață, cu restaurante și terase, arată acum ca niște uriașe cimitire. Doar într-un oraș, au ars o mie de case și peste 300 de mașini. În multe autoturisme salvatorii încă găsesc trupurile celor care nu putut scăpa din ghearele flăcărilor și fumului.

Orășelul Mati, aflat la aproximativ 30 de kilometri de Atena, a fost distrus în proporție de 98%. 20 de minute, atât a durat ca flăcările să transforme totul în scrum în Mati. Vântul a împins focul care ardea de câteva zile în pădurile de pin de pe dealuri și a ajuns în stațiunea de pe malul mării. În Mati soldații verifică locuințele în căutarea unor eventuali supraviețuitori și victime. Intră chiar în cele care par întregi, fiindcă se știe că multe dintre victime au murit intoxicate cu fum.

Unii localnici și-au făcut curaj să se reîntoarcă la ruinele care le-au fost casă. 81 de morți, acesta este cel mai recent bilanț al incendiilor care au distrus o stațiune de pe malul Mării Egee, aflată la doar 30 de kilometri de Atena. Printre victime au fost identificați un bărbat din Irlanda, care era în luna de miere, doi polonezi, mamă și fiu, și un belgian a cărui fiică adolescentă a fost salvată. Supraviețuitorii continuă să povestească prin ce au trecut.

Agni Gantona spune că se afla pe plajă cu circa 250-300 de alți oameni. Unii erau arși, alții aproape leșinau de la fum și de la flăcări.

„Stăteam grupați, ne țineam de mâini și ne strigam pe nume deoarece nu vedeam nimic prin fum. Ne tot băgam capul sub apă, ca să nu respirăm fumul, deoarece pinii din jurul plajei erau în flăcări și bucăți care ardeau cădeau în apă. Oamenilor care erau lângă copaci le cădeau în păr și în cap fragmente în flăcări. Am petrecut cinci ore de teroare“, își amintește femeia.

Autoritățile, acuzate că au permis o tragedie de asemenea proporții, încearcă să găsească explicații și vinovați. Oamenii spun că au intervenit lent și că nu au existat planuri de evacuare care să fie puse în aplicare rapid. Ar fi fost dificil oricum. Incendiul s-a răspândit fulgerător în localități dezvoltate haotic, cu multe drumuri înguste și înfundate.

Premierul Aleksis Tsipras a declarat că focul a pornit simultan în 15 locuri, în păduri, de jur împrejurul Atenei. Suspectează mână criminală și au cerut ajutorul Statelor Unite ca să trimită drone din care să poată să-i găsească pe eventualii piromani.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Eurobarometru: Doar 49% dintre români văd apartenența la Uniunea Europeană ca fiind un lucru bun!
De Neptun TV 17 octombrie 2018

Procentul românilor care consideră că apartentența la Uniunea Europeană este un lucru bun este de doar 49%, în scădere cu zece procente față de ultimul sondaj realizat în urmă cu șase luni, conform Eurobarometrului făcut public miercuri de Parlamentul European.

Două țări europene vor construi un zid la graniță pentru a împiedica răspândirea pestei porcine
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Autoritățile se așteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână.

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente care au afectat Uganda, a informat vineri un oficial din cadrul Guvernului, relatează site-ul agenției Reuters.

Decizie ISTORICĂ. Malaysia a decis ABOLIREA pedepsei cu moartea - printre condamnați se află și doi cetățeni români
De Mediafax 11 octombrie 2018

Noul Guvern din Malaysia a decis abolirea pedepsei cu moartea pentru toate infracțiunile și va opri toate execuțiile care erau programate, informează site-ul agenției Associated Press.

Donald Trump amenință cu taxe suplimentare: China nu este pregătită pentru o înțelegere comercială cu Statele Unite
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Fondul Monetar Internațional a avertizat marți că războiul comercial dintre Statele Unite și China reprezintă un risc real de a transforma lumea într-un loc „mai sărac și mai periculos”.

20 de morți într-un accident rutier; victimele erau prieteni și rude care se îndreptau spre o petrecere
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Oficialitățile nu au anunțat deocamdată numele victimelor, dar unele au fost dezvăluite de pe conturile de socializare ale rudelor și alte surse de pe internet.

Cutremur puternic: Cel puțin 11 morți, peste 100 de răniți
De Neptun TV 7 octombrie 2018

Jackson Hilaire, șeful poliției din regiunea nord-vestică a țării, a declarat că șapte persoane au decedat în Port-de-Paix, iar alte patru și-au pierdut viața în zona orașului Gros-Morne, a declarat primarul Jean Renel Tide.

TRAGEDIE ÎN TURCIA. Sfârșit cumplit pentru o familie de români - Andreea și părinții ei au murit striviți într-un microbuz!
De Neptun TV 1 octombrie 2018

Trei români, membri ai aceleiași familii, au decedat la locul accidentului, iar un ghid turistic de origine din Rusia a murit ulterior în urma rănilor suferite.

Avertisment pentru românii aflați în vacanță în Grecia: furtună de puterea unui uragan!
De Neptun TV 28 septembrie 2018

Grecia este deja în alertă. Pompierii din zona Atenei au primit 400 de apeluri pentru tăierea unor copaci, înainte de a fi doborâți de vânt peste oameni, case sau mașini.