luni, 22 iulie 2019

ÎNFIORĂTOR! Oase umane, descoperite în timpul unor lucrărilor de modernizare a unei străzi

ÎNFIORĂTOR! Oase umane, descoperite în timpul unor lucrărilor de modernizare a unei străzi

Câteva oase umane au fost descoperite în orașul Focșani, în timpul lucrărilor de modernizare a unei străzi. Este vorba despre oase dintr-un craniu uman, scoase la suprafață de mai mulți muncitori care se pregăteau să asfalteze strada.

Muncitorii care au descoperit oasele au anunțat autoritățile, iar polițiștii care au ajuns pe șantier au ridicat rămășițele și le-au trimis la Institutul de Medicină Legală din Iași.

Până la finalizarea cercetărilor, operațiunile de pe șantier sunt supravegheate de un arheolog.

„Dispeceratul Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea a fost sesizat de către Primăria Focșani cu privire la faptul că, în timp ce se efectuau lucrări la terasamentul străzii Ghinea Dorinel, au fost găsite mai multe fragmente osoase ce par a fi de natură umană. Astfel, fragmentele osoase identificate au fost ridicate, urmând să se stabilească vechimea și originea acestora prin expertizare, de către IML Iași. Acum se lucrează împreună cu Muzeul de Istorie și cu Direcție Județeană de Cultură Vrancea”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Autoritățile au decis să supravegheze șantierul și încearcă să afle din ce perioadă sunt rămășițele umane. În timpul Primului Război Mondial, în zonă a existat un spital de campanie al armatei germane, ceea ce ar putea asigura indicii cercetătorilor.

„Am dispus supravegherea arheologică pe perioada lucrărilor. Un arheolog se află la fața locului, supraveghează lucrarea. În zonă nu a fost nici un cimitir. În timpul Primului Război Mondial, acolo era Școala nr. 1 de Fete, a dispărut între timp. Școala a fost folosită în timpul războiului de armata germană, a fost un spital de campanie”, a declarat directorul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea, Traian Negulescu.

Lucrările de pe șantierul din orașul Focșani continuă sub supravegherea specialiștilor.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.