sîmbătă, 15 decembrie 2018

Inspecția Judiciară demarează controale la toate parchetele privind aplicarea protocolului PG-SRI!

Inspecția Judiciară demarează controale la toate parchetele privind aplicarea protocolului PG-SRI!

Inspecția Judiciară demarează un control tematic la toate parchetele din cadrul Ministerului Public privind modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) și Serviciul Român de Informații (SRI), anunță instituția.

"Inspectorul șef al Inspecției Judiciare a emis azi (miercuri - n.r.) ordinul privind efectuarea unui control tematic la toate parchetele din cadrul Ministerului Public privind modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale, declasificat și re-înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sub nr. 884/C din 29 martie 2018", se arată într-un comunicat de presă al Inspecției Judiciare.

Obiectivele generale ale controlului sunt: stabilirea, după caz, a modalității de primire, înregistrare și aplicare a protocolului la nivelul parchetelor vizate de control; identificarea dosarelor constituite că urmare a unor sesizări din oficiu, întocmite de procurori pe baza informațiilor transmise, în temeiul protocolului, de Serviciul Român de Informații și identificarea măsurilor dispuse de către procurorii cu funcții de conducere și execuție de la parchetele vizate de control, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, privind aplicarea protocolului.

Controlul va avea trei etape.

Prima vizează solicitarea de "relații în conformitate cu obiectivele generale de la conducătorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și ai parchetelor de pe lângă curțile de apel, atât pentru unitatea proprie cât și pentru unitățile din rază de competență".

Etapa a doua constă în analizarea materialului documentar transmis în prima etapă și stabilirea măsurilor organizatorice pentru etapa următoare precum obiectivele specifice, componența echipei de control, structura raportului de control și termenele.

Cea de-a treia etapă se referă la efectuarea de verificări pe baza obiectivelor specifice și finalizarea controlulu

Comenteaza aceasta stire

inPolitics.ro. Glorie înaintașilor: Cum a făcut SRI Marea Unire
De Neptun TV 3 decembrie 2018

Punem pariu că habar nu aveați de rolul major avut de serviciile secrete în unirea provinciilor istorice sub numele de România, mai ales Marea Unire de la 1918. Nici noi nu știm mare lucru despre asta, dar un raționament simplu și de bun simț nu lasă loc de echivoc: mai mult decît Armata României și la paritate cu clasa politică, unirea de la 1 decembrie 1918 e opera SRI ori a glorioșilor săi precursori.

Apel la Legalitate - Scrisoare deschisă adresată Domnului Decebal Făgădău, Primar al Constanței
De Neptun TV 20 noiembrie 2018

Vă adresez acest Apel la legalitate, cu rugamintea de soluționare și răspuns în regim de urgență, urmând să ne adresăm, după caz, instanțelor de judecată sau organelor de urmărire penală pentru prejudiciile cauzate, daune financiare și infracțiunile de serviciu savârșite pe întregul parcurs al documentației de către funcționarii implicați...