joi, 20 septembrie 2018

Întâlnire de urgență între Tăriceanu și Dragnea, după scandalul din PSD privind restructurarea Guvernului!

Agitaţia de ieri din PSD şi o eventuală restructurare a Guvernului l-au obligat pe preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să-şi scurteze vacanţa. Revenit în ţară, Tăriceanu a avut o întâlnire cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, unde, potrivit unor surse politice, şeful ALDE a spus clar că o restructurare a executivului este exclusă. Tăriceanu a afirmat că există un protocol de Guvernare semnat în 2016. Mai mult, el a afirmat că dacă premierul doreşte să facă modificări, acestea trebuie discutate mai întâi la nivelul Coaliţiei.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis colegilor de coaliție de la PSD să renunțe la ”discuții nefolositoare” și să se preocupe de agenda cetățeanului. 

Tăriceanu a mai spus că este posibil ca PSD-ALDE să facă o evaluarea a actului de guvernare, la șase luni de la instalarea Guvernului Tudose, așa cum a susținut și președintele social-democraților, Liviu Dragnea, afirmând însă că nu a avut loc o discuție pe această temă. Președintele ALDE dă asigurări că nu există o sincopă între Guvern PSD-ALDE, și că, până acum, coaliția de guvernare ”a rezistat probei timpului”. Tăriceanu a făcut și o aluzie la o afirmație a premierului Mihai Tudose făcută în cadrul Comitetului Executiv al PSD. Prim ministrul ar fi spus că nu poate conduce un trabant și să participe la  Formula 1. 

Afirmațiile lui Tăriceanu au fost făcute imediat după întâlnirea acestuia cu președintele PSD Liviu Dragnea. Revenind la restructurare, o parte din PSD dorește să discute acest lucru la ședința Comitetului Executiv de la sfârșitul acestei luni. 

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.

Fostul ministru britanic al Apărării și New Europe, atac la Kovesi și Statul Paralel
De Neptun TV 22 august 2018

Această potențială decizie vine după ani de acuzații din ce în ce mai grave și mai publice de tactici necinstite și înșelătoare folosite pentru a obține rata de condamnare impresionantă a DNA de 92%. Îngrijorările cu privire la un sistem de justiție politizată, care încalcă statul de drept și procedurile legale, i-au făcut pe unii dintre membri guvernului să se gândească la o astfel de întreprindere dramatică, informează, încea mai recentă ediție a sa, reputatul săptămânal cu sediul central la Bruxelles, New Europe, o voce extreme de puternică, neafiliată politic, în cadrul Uniunii Europene.

Premieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară
De Mediafax 22 august 2018

Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării.