marţi, 20 martie 2018

Întâlnire de urgență între Tăriceanu și Dragnea, după scandalul din PSD privind restructurarea Guvernului!

Agitaţia de ieri din PSD şi o eventuală restructurare a Guvernului l-au obligat pe preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să-şi scurteze vacanţa. Revenit în ţară, Tăriceanu a avut o întâlnire cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, unde, potrivit unor surse politice, şeful ALDE a spus clar că o restructurare a executivului este exclusă. Tăriceanu a afirmat că există un protocol de Guvernare semnat în 2016. Mai mult, el a afirmat că dacă premierul doreşte să facă modificări, acestea trebuie discutate mai întâi la nivelul Coaliţiei.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis colegilor de coaliție de la PSD să renunțe la ”discuții nefolositoare” și să se preocupe de agenda cetățeanului. 

Tăriceanu a mai spus că este posibil ca PSD-ALDE să facă o evaluarea a actului de guvernare, la șase luni de la instalarea Guvernului Tudose, așa cum a susținut și președintele social-democraților, Liviu Dragnea, afirmând însă că nu a avut loc o discuție pe această temă. Președintele ALDE dă asigurări că nu există o sincopă între Guvern PSD-ALDE, și că, până acum, coaliția de guvernare ”a rezistat probei timpului”. Tăriceanu a făcut și o aluzie la o afirmație a premierului Mihai Tudose făcută în cadrul Comitetului Executiv al PSD. Prim ministrul ar fi spus că nu poate conduce un trabant și să participe la  Formula 1. 

Afirmațiile lui Tăriceanu au fost făcute imediat după întâlnirea acestuia cu președintele PSD Liviu Dragnea. Revenind la restructurare, o parte din PSD dorește să discute acest lucru la ședința Comitetului Executiv de la sfârșitul acestei luni. 

Comenteaza aceasta stire

Senatorul de Constanța Ștefan Mihu a făcut o interpelare pentru plajele destinate persoanelor cu dizabilități
De Neptun TV 13 martie 2018

Redăm, în continuare, integral, interpelarea făcută de senatorul de Constanța Ștefan Mihu.

Congres extraordinar al PSD! Partidul își alege azi noua conducere - trafic restricționat în Capitală! VIDEO
De Neptun TV 10 martie 2018

Social-democrații se reunesc, azi, în congres extraordinar, în cadrul căruia vor fi aleși președintele executiv, vicepreședinții și secretarul general, Liviu Dragnea fiind cel care a propus, în februarie, organizarea congresului pentru ”relansarea programului de guvernare”.

Război între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu înainte de congresul extraordinar al PSD!
De Robert Nenciu 5 martie 2018

Social democrații se pregătesc de congres. Situația tensionată din partid s-a văzut chiar și astăzi, îninte și după ședința Comitetului Executiv Național, de această dată protagoniștii fiind Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu și Gabriela Firea. Ștefănescu a dorit explicații de la Dragnea pe tema chermezelor de la SRI, Dragnea replicând că secretarul general adjunct ar trebui să se adreseze în altă parte. De cealaltă parte, primarul Capitalei, Gabriela Firea, este nemulțumită de activitatea unor miniștri din cabinetul Dăncilă.