sîmbătă, 15 decembrie 2018

Întâlnire de urgență între Tăriceanu și Dragnea, după scandalul din PSD privind restructurarea Guvernului!

Agitaţia de ieri din PSD şi o eventuală restructurare a Guvernului l-au obligat pe preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să-şi scurteze vacanţa. Revenit în ţară, Tăriceanu a avut o întâlnire cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, unde, potrivit unor surse politice, şeful ALDE a spus clar că o restructurare a executivului este exclusă. Tăriceanu a afirmat că există un protocol de Guvernare semnat în 2016. Mai mult, el a afirmat că dacă premierul doreşte să facă modificări, acestea trebuie discutate mai întâi la nivelul Coaliţiei.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis colegilor de coaliție de la PSD să renunțe la ”discuții nefolositoare” și să se preocupe de agenda cetățeanului. 

Tăriceanu a mai spus că este posibil ca PSD-ALDE să facă o evaluarea a actului de guvernare, la șase luni de la instalarea Guvernului Tudose, așa cum a susținut și președintele social-democraților, Liviu Dragnea, afirmând însă că nu a avut loc o discuție pe această temă. Președintele ALDE dă asigurări că nu există o sincopă între Guvern PSD-ALDE, și că, până acum, coaliția de guvernare ”a rezistat probei timpului”. Tăriceanu a făcut și o aluzie la o afirmație a premierului Mihai Tudose făcută în cadrul Comitetului Executiv al PSD. Prim ministrul ar fi spus că nu poate conduce un trabant și să participe la  Formula 1. 

Afirmațiile lui Tăriceanu au fost făcute imediat după întâlnirea acestuia cu președintele PSD Liviu Dragnea. Revenind la restructurare, o parte din PSD dorește să discute acest lucru la ședința Comitetului Executiv de la sfârșitul acestei luni. 

Comenteaza aceasta stire

Scandal în Camera Deputaților. 'Domnule președinte ilegal'/ 'Numai boii sunt consecvenți'
De Neptun TV 12 decembrie 2018

Scandalul privind revocărilor lui Liviu Dragnea și Florin Iordache au continuat azi, în Camera Deputaților, alesul PNL Raluca Turcan acuzând PSD că vrea falsificarea stenogramelor de săptămâna trecută.

SCANDAL ÎN PARLAMENT. Opoziția susține VICTORIA în Camera Deputaților și revocarea lui Dragnea de la conducere! Prima reacție a liderului PSD
De Mediafax 5 decembrie 2018

Deputatul PNL Raluca Turcan susține că votul dat în Parlament, chiar dacă nu a fost supus de președintele de for, a respectat procedura, așa că Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților. Turcan afirmă că dacă nu e recunoscut votul, Opoziția va părăsi plenul.

Noii miniștri au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis a refuzat numirea lui Vasilescu și Laufer! Dragnea și Tăriceanu, absenți de la ceremonie
De Neptun TV 20 noiembrie 2018

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis urându-le succes în noul mandat. Anterior șeful statului a anunțat că respinge numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Premierul Viorica Dăncilă anunță schimbările din Guvern. Cum arată Executivul remanierat
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

„Eu vreau să nu privesc înapoi. Eu vreau să privesc spre viitor. Eu cred că vor performa în această echipă și faptul trebuie să arate că sunt în stare să își ducă la îndeplinire programul de guvernare, vor fi un stimulent pentru ei", a mai spus premierul.