sîmbătă, 23 iunie 2018

Întâmplare incredibilă în mașina medicului Mihai Lucan: camera instalată de anchetatorii DIICOT în plafonul mașinii a căzut în timpul mersului

Întâmplare incredibilă în mașina medicului Mihai Lucan: camera instalată de anchetatorii DIICOT în plafonul mașinii a căzut în timpul mersului

Întâmplare incredibilă astăzi, la ora 15.00, în timp ce prof. dr. Mihai Lucan se deplasa cu soția sa într-un automobil Volkswagen Passat, cu numărul B 85 FTR, proprietate a soției sale, Maria Lucan.

O plăcuță de plastic din plafonieră a căzut peste schimbătorul de viteze, iar de sub ea s-a desprins o cameră video legată cu un fir electric de sursa de alimentare a plafonierei. Cei doi soți au rămas șocați dându-și seama că sunt urmăriți audio-video în intimitatea lor.

Se pare că filajul chirurgului Lucan se făcea în timp real dintr-o mașină aflată în apropiere, întrucât anchetatorii DIICOT s-au alarmat, văzând pe monitorul de recepție că s-au demascat din cauză că specialistul care a montat dispozitivul de urmărire nu a știut să fixeze cum trebuie grila de plastic a plafonului. Uluitor, la 15 minute după depistarea camerei, la automobilul soților Lucan s-au prezentat niște agenți care s-au prezentat a fi de la DIICOT, care le-au fluturat celor doi o hârtie în față și au recuperat camera instalată în plafonieră și care atârna de un fir.

Luju, care a publicat informația în exclusivitate, mai scrie că: "mai precis, nu au vrut să recupereze camera și să facă proces-verbal în acest sens, probabil pentru a nu-și însuși tehnica de supraveghere pentru care nu știm dacă aveau mandat, ci au sechestrat mașina soției medicului Lucan cu totul, fără să facă proces-verbal cu privire la prezența camerei instalate în mașină. Nici la insistențele celor prezenți, agenții DIICOT nu au vrut să facă proces-verbal de constatare a existenței camerei în mașină". 

DIICOT a transmis un comunicat de presă în legătură cu acest subiect.

"Biroul de informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizat și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de astăzi, ne- a parvenit informația că inculpatul LUCAN MIHAI a descoperit în autoturismul pe care îl utiliza, un mijloc de interceptare ambientală care aparține Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizat și Terorism.

Precizăm că dispozitivul a fost instalat în autoturismul utilizat de către inculpatul Lucan Mihai urmare a punerii în executare a unui mandat de supraveghere tehnică, solicitat și obținut cu respectarea normelor de procedură penală.

Dispozitivul tehnic deconspirat de către inculpat a fost recuperat", se arată în comunicat.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Modificările la Codul de procedură penală, votate de Senat
De Mediafax 13 iunie 2018

Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 74 de voturi pentru, 28 de voturi împotrivă și nicio abținere.

Elena Udrea, CONDAMNATĂ la 6 ani de închisoare, Rudel Obreja, la 5 ani. Decizie definitivă în dosarul Gala Bute
De Neptun TV 5 iunie 2018

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, marți, să mențină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanță și să o condamne definitiv pe Elena Udrea, aflată în prezent în Costa Rica, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".

Peste 6 milioane de români, ascultați de SRI! Sorin Strutinsky, cel mai lung mandat de interceptare - aproape șase ani!
De Neptun TV 31 mai 2018

Președintele comisiei de control a activității SRI, Claudiu Manda, a declarat cum au fost folosite în România mandatele de interceptare a comunicațiilor și cât de legale au fost unele dintre acestea.

Inspecția Judiciară demarează controale la toate parchetele privind aplicarea protocolului PG-SRI!
De Neptun TV 30 mai 2018

Inspecția Judiciară demarează un control tematic la toate parchetele din cadrul Ministerului Public privind modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) și Serviciul Român de Informații (SRI), anunță instituția.