joi, 22 august 2019

Întâmplare incredibilă în mașina medicului Mihai Lucan: camera instalată de anchetatorii DIICOT în plafonul mașinii a căzut în timpul mersului

Întâmplare incredibilă în mașina medicului Mihai Lucan: camera instalată de anchetatorii DIICOT în plafonul mașinii a căzut în timpul mersului

Întâmplare incredibilă astăzi, la ora 15.00, în timp ce prof. dr. Mihai Lucan se deplasa cu soția sa într-un automobil Volkswagen Passat, cu numărul B 85 FTR, proprietate a soției sale, Maria Lucan.

O plăcuță de plastic din plafonieră a căzut peste schimbătorul de viteze, iar de sub ea s-a desprins o cameră video legată cu un fir electric de sursa de alimentare a plafonierei. Cei doi soți au rămas șocați dându-și seama că sunt urmăriți audio-video în intimitatea lor.

Se pare că filajul chirurgului Lucan se făcea în timp real dintr-o mașină aflată în apropiere, întrucât anchetatorii DIICOT s-au alarmat, văzând pe monitorul de recepție că s-au demascat din cauză că specialistul care a montat dispozitivul de urmărire nu a știut să fixeze cum trebuie grila de plastic a plafonului. Uluitor, la 15 minute după depistarea camerei, la automobilul soților Lucan s-au prezentat niște agenți care s-au prezentat a fi de la DIICOT, care le-au fluturat celor doi o hârtie în față și au recuperat camera instalată în plafonieră și care atârna de un fir.

Luju, care a publicat informația în exclusivitate, mai scrie că: "mai precis, nu au vrut să recupereze camera și să facă proces-verbal în acest sens, probabil pentru a nu-și însuși tehnica de supraveghere pentru care nu știm dacă aveau mandat, ci au sechestrat mașina soției medicului Lucan cu totul, fără să facă proces-verbal cu privire la prezența camerei instalate în mașină. Nici la insistențele celor prezenți, agenții DIICOT nu au vrut să facă proces-verbal de constatare a existenței camerei în mașină". 

DIICOT a transmis un comunicat de presă în legătură cu acest subiect.

"Biroul de informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizat și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de astăzi, ne- a parvenit informația că inculpatul LUCAN MIHAI a descoperit în autoturismul pe care îl utiliza, un mijloc de interceptare ambientală care aparține Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizat și Terorism.

Precizăm că dispozitivul a fost instalat în autoturismul utilizat de către inculpatul Lucan Mihai urmare a punerii în executare a unui mandat de supraveghere tehnică, solicitat și obținut cu respectarea normelor de procedură penală.

Dispozitivul tehnic deconspirat de către inculpat a fost recuperat", se arată în comunicat.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire