sîmbătă, 24 august 2019

Inundațiile continuă să facă ravagii în țară: Circulație îngreunată sau închisă pe trei drumuri naționale!

Inundațiile continuă să facă ravagii în țară: Circulație îngreunată sau închisă pe trei drumuri naționale!

Circulația rutieră este îngreunată sau întreruptă, miercuri, pe trei drumuri naționale, din cauza apei acumulate pe carosabil, anunță Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Tronsoane afectate sunt în județele Argeș, Ilfov și Teleorman.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, din cauza apei acumulate pe carosabil după ploile din ultimele zile, circulația rutieră este întreruptă, miercuri, pe DN 73D Pitești - Câmpulung, la kilometrul 41, în localitatea Boteni, județul Argeș.

În județul Teleorman, pe DN 6 București – Alexandria, la kilometrul 61+150 din cauza precipitatiilor din ultima perioadă Raul Calniște a crescut, a ieșit din matcă și a inundat partea carosabilă între km 61+150 - 61+250 (loc. Dragănești Vlasca), apa măsurând miercuri dimineața 10-15 cm. Se circulă pe ambele fire, îngreunat, dirijat de poliție.

În județul Ilfov, pe DNCB între km 59+000 - 61+000 firul 2 (sens Chitila - A A1) circulația este închisă din cauza acumulărilor de apă, care măsoară 30-40 de centimetri pe carosabil. La fața locului intervin pompieri, Poliția Rutieră, ISU și echipe CNAIR. Circulația în zonă este deviată pe firul 1 (sens A1-Chitila) unde se circulă pe câte o bandă în ambele sensuri de mers.

10 locuințe modulare, de la Rezervele de Stat pentru familiile sinistrate din Alba

Un număr de 10 locuințe modulare au fost transportate, miercuri, în comuna Săsciori, din județul Alba, pentru familiile ale căror case au fost distruse în urma inundațiilor din ultimele zile.

Potivit unui comunicat transmis, miercuri dimineața, de Poliția Alba, 10 locuințe modulare au fost transportate în comuna Săsciori din județul Alba pentru 10 familii ale căror case au fost distruse complet sau aproape complet în urma inundațiilor din ultimele zile.

„Familiile sinistrate, formate din peste 40 de adulți și copii, se vor putea muta chiar mâine (joi – n.r.) în locuințele modulare. Acestea vor fi racordate la rețeaua de alimentare cu curent electric și au dotările necesare pentru a putea fi locuite (paturi, aragaz, butelii etc.)”, au transmis surselel citate.

Cele 10 locuințe modulare au fost puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în baza aprobării guvernului. Transportul s-a făcut prin grija ANRS, care va suporta și cheltuielile aferente, în limita bugetului aprobat.

Aproximativ 18.700 de angajați ai MAI au intervenit în ultimele zile, împreună cu autoritățile locale, în sprijinul comunităților afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase în toată țara. Efectivele vor rămâne mobilizate în zonele cu probleme până la normalizarea situației și înlăturarea efectelor inundațiilor.

Comenteaza aceasta stire