miercuri, 24 iulie 2019

INVAZIE DE CĂPUȘE ÎN CONSTANȚA. Zeci de oameni au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase! Ce recomandări au medicii - VIDEO

Zeci de constănţeni muşcaţi de căpuşe au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase de la începutul lunii şi până acum. Medicii recomandă să luaţi măsuri atunci când ieşiţi la plimbare prin parcuri sau prin pădure, căci căpuşele pot provoca boli grave.

De Andreea Bajdechi 19:02, 24 mai 2017 3186 vizite Sanatate

În ultima săptămână, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța s-au prezentat zilnic câte zece pacienți mușcați de căpușe. Cei mai mulți dintre ei sunt adulți.

Specialiștii trag un semnal de alarmă. Căpușele stau ascunse în iarbă și pot ajunge foarte ușor pe piele.

Așadar, o plimbare prin parc sau un picnic la iarbă verde se pot transforma în experiențe neplăcute. Medicii îi sfătuiesc pe oameni să aibă grijă atunci când aleg să meargă în astfel de locuri și să se protejeze.

Nu doar oamenii sunt expuși la acest risc, ci și animalele de companie. Autoritățile au început dezinsecția în orașul Constanța încă de luna trecută.

Un caz grav s-a înregistrat în urmă cu doar câteva zile în statul american Oregon, unde o fetiță de doar 4 ani a fost mușcată de o căpușă. În imagini se poate vedea că micuța paralizează.

Din fericire, părinții au mers de urgență la spital, medicii au descoperit repede căpușa, iar fetița și-a revenit.

Comenteaza aceasta stire