marţi, 16 iulie 2019

Invențiile Facultății de Autovehicule Rutiere Constanța

Invențiile Facultății de Autovehicule Rutiere Constanța

De 1 Iunie, studenții Facultății de Autovehicule Rutiere din cadrul Universității Ovidius continuă tradiția începută în urmă cu peste 10 ani: aceea ca la sfârșitul fiecărui an să realizeze un nou prototip. Ultima invenție cu care ne vor uimi este un kit destinat deplasării în condiții de zăpadă și viscol cu un autoturism de seri: ȘenilAR-polAR 1.

La manifestare va fi prezent și profesorul universitar Cornel Stan, de la West Saxon University din Zwichau-Germany.

 Anul și invenția

 A devenit o obișnuiță ca la sfârșitul fiecărui an studenții Facultății de Autovehicule Rutiere, coordonați de prof. univ. dr. Laurențiu Manea, să ne încânte cu câte o invenție.

Anul trecut, studenții Facultății de Inginerie Mecanică din Constanța au creat o mașină în lungime de doar 2,5 metri. Capota este transparentă, tocmai pentru a putea fi folosită ca material didactic la orele de curs.
Invenția se numește SmARty.

Zece studenți de la zi și de la fără-frecvență au lucrat la ea timp de jumătate de an.
O altă invenție - Hibridul Hy - este realizat cu un motor smuls de la o motocicletă veche și cu două roți  luate de la un Trabant, studenții Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă de la Universitatea Ovidius au realizat în urmă cu câțiva ani un triciclu hibrid, pe care l-au botezat Hy.
Generațiile de studenți de la Facultatea Autovehicule Rutiere au mai realizat mașina care merge pe șinele de tren - „Tren D", cea care merge pe apă - „Nemo", sau „Trio" - concept de autoturism urban.

 

 

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.

Accident GRAV între microbuz și un TIR: patru oameni au fost răniți
De Neptun TV 19 iunie 2019

În urma impactului, patru persoane, șoferul microbuzului și trei pasageri, au fost rănite.