sîmbătă, 23 iunie 2018

Investiții importante pe litoralul românesc! Chinezii vor să construiască sute de apartamente de vacanță la Saturn!

Investiții importante pe litoralul românesc! Chinezii vor să construiască sute de apartamente de vacanță la Saturn!

Mai mulți investitori chinezi, care au cumpărat două hoteluri din stațiunea Saturn nefuncționale, vor construi în locul acestora câteva sute de apartamente de vacanță, a anunțat pentru profit.ro ministrul Turismului, Mircea Dobre, care a semnat recent avizul pentru certificatul de urbanism al investiției.

La sfârșitul anului trecut, compania Alternative Green, cu acționariat chinez, a cumpărat de la THR Marea Neagră, deținută de SIF Transilvania, ho­te­lurile Alfa și Beta din Saturn. La momentul vânzării, din fostele hoteluri, degradate în timp, mai rămăseseră doar scheletele.

Acum, în locul a două structuri ale fostelor hoteluri Alfa și Beta, chinezii vor construi apartamente.

Mircea Dobre nu știe la cât se ridică investițiile chinezilor, însă surse din piața de turism de pe litoral vorbesc despre 5-6 milioane de euro.

"Mie mi-a sărit în ochi când am semnat avizul. Ministerul Turismului trebuie să dea aviz pentru certificatul de urbanism în cazul construcțiilor în stațiunile de interes național și local. În aceste două luni, de când am preluat mandatul, este una dintre cele mai importante investiții pe care le-am avizat pe litoral",  a afirmat ministrul.

Cele două foste hoteluri, Alfa și Beta, aveau câte 170 de camere. Investitorii chinezi și-au propus să înceapă și să și termine lucrările în acest an.

"După ce le construiesc apartamentele, iau în calcul să mai dezvolte și alte atracții în jur", au mai spus sursele citate.

Litoralul românesc a fost evitat de-a lungul timpului de investitorii străini și de lanțurile hoteliere internaționale, iar asta s-a întâmplat în primul rând din cauza sezonului scurt, de doar trei luni, căruia i s-au adăugat multele taxe cu care a fost împovărat turismul românesc.

"Eu cred că 2017 s-ar putea să fie anul deschiderii mai mari în cazul investițiilor străine în turism. Cred că au început să se uite și cei de peste graniță la România, eu așa simt. Măsurile de fiscalitate pe turism încep să-și producă efectul", afirmă ministrul.

Comenteaza aceasta stire