sîmbătă, 27 mai 2017

Investiții importante pe litoralul românesc! Chinezii vor să construiască sute de apartamente de vacanță la Saturn!

loading...
Investiții importante pe litoralul românesc! Chinezii vor să construiască sute de apartamente de vacanță la Saturn!

Mai mulți investitori chinezi, care au cumpărat două hoteluri din stațiunea Saturn nefuncționale, vor construi în locul acestora câteva sute de apartamente de vacanță, a anunțat pentru profit.ro ministrul Turismului, Mircea Dobre, care a semnat recent avizul pentru certificatul de urbanism al investiției.

La sfârșitul anului trecut, compania Alternative Green, cu acționariat chinez, a cumpărat de la THR Marea Neagră, deținută de SIF Transilvania, ho­te­lurile Alfa și Beta din Saturn. La momentul vânzării, din fostele hoteluri, degradate în timp, mai rămăseseră doar scheletele.

Acum, în locul a două structuri ale fostelor hoteluri Alfa și Beta, chinezii vor construi apartamente.

Mircea Dobre nu știe la cât se ridică investițiile chinezilor, însă surse din piața de turism de pe litoral vorbesc despre 5-6 milioane de euro.

"Mie mi-a sărit în ochi când am semnat avizul. Ministerul Turismului trebuie să dea aviz pentru certificatul de urbanism în cazul construcțiilor în stațiunile de interes național și local. În aceste două luni, de când am preluat mandatul, este una dintre cele mai importante investiții pe care le-am avizat pe litoral",  a afirmat ministrul.

Cele două foste hoteluri, Alfa și Beta, aveau câte 170 de camere. Investitorii chinezi și-au propus să înceapă și să și termine lucrările în acest an.

"După ce le construiesc apartamentele, iau în calcul să mai dezvolte și alte atracții în jur", au mai spus sursele citate.

Litoralul românesc a fost evitat de-a lungul timpului de investitorii străini și de lanțurile hoteliere internaționale, iar asta s-a întâmplat în primul rând din cauza sezonului scurt, de doar trei luni, căruia i s-au adăugat multele taxe cu care a fost împovărat turismul românesc.

"Eu cred că 2017 s-ar putea să fie anul deschiderii mai mari în cazul investițiilor străine în turism. Cred că au început să se uite și cei de peste graniță la România, eu așa simt. Măsurile de fiscalitate pe turism încep să-și producă efectul", afirmă ministrul.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Vrei să faci parte din staff-ul lui Armin van Buuren sau Ellie Goulding la Constanța? Iată ce trebuie să faci!
De Robert Nenciu 26 mai 2017

Vrei să faci parte din magia UNTOLD și NEVERSEA? Organizatorii caută peste 2.000 de voluntari care doresc să trăiască experiențe unice de festival dintr-o altă perspectivă decât cea a festivalierului.

LITORALUL PENTRU TOȚI. Ce oferte au hotelierii de la malul mării și cât costă un sejur
De Andreea Filip 22 mai 2017

A fost dat startul programului Litoralul pentru toți. Începând de astăzi și până pe 18 iunie, hotelierii au pus la dispoziția turiștilor pachete la prețuri foarte accesibile. Cei care își doresc să ajungă în această perioadă pe litoralul românesc pot opta pentru cazare în aproape toate stațiunile de la malul mării.

Zi de vară la Constanța! Turiștii s-au bronzat și chiar au încercat apa mării - VIDEO
De Ioana Paidos 19 mai 2017

Au profitat de soarele generos al acestei zile și au dat o fugă la mare. Turiști din mai multe zone ale țării s-au bucurat astăzi de un bronz frumos de mai și chiar au încercat apa rece a mării.

Festivalul Neversea, mină de aur pentru Constanța! Ce avantaje aduce evenimentul pentru oamenii de la malul mării - VIDEO
De Alexandra Șteoleacă 18 mai 2017

Constanța se pregătește pentru cel mai mare festival de muzică organizat vreodată pe o plajă din România. Timp de 3 zile și 3 nopți, Neversea va fi o celebrare a muzicii, a vieții și a aventurilor pline de farmec de la malul mării.

FORZA ZU VINE LA CONSTANȚA. Cei mai tari artiști români vor cânta într-un mega-concert pe plaja Modern - VIDEO
De Alin Tarnovschi 15 mai 2017

Cel mai mare concert din România, FORZA ZU, ajuns la ediția cu numărul șapte, se va desfășura, în acest an, pe plaja Modern din Constanța. Pe 17 iunie, cei mai tari artiști români vor face spectacol pe plajă!

Turiști întâmpinați cu șantiere și clădiri în paragină în sudul litoralului - VIDEO
De Andreea Bajdechi 10 mai 2017

Sezonul estival 2017 este deschis oficial de la 1 mai. Din păcate, doar la nivel declarativ, pentru că în realitate, de exemplu, în stațiunile din sudul litoralului nu funcționează mai nimic. Doar câteva hoteluri și terase. În rest, turiștii sunt întâmpinați cu șantiere și clădiri închise sau aflate în paragină.

Cum arată o notă de plată în celebrul lounge de fițe LOFT din Mamaia - FOTO
De Neptun TV 4 mai 2017

În numai câteva ore, mai mulți petrecăreți, care au decis să își petreacă minivacanța de 1 mai în cel mai fițos lounge de pe litoralul românesc, au băut de peste... 30.000 de euro!

NEVERSEA 2017. Zeci de mii de tineri, zeci de artiști renumiți și trei zile de distracție la cote maxime - VIDEO
De Neptun TV 3 mai 2017

Zeci de mii de oameni vor participa, în perioada 7 - 9 iulie, la prima ediție a festivalului NEVERSEA, creat de organizatorii deja celebrului UNTOLD. Zeci de artiști renumiți vor concerta, timp de trei zile, pe șapte scene amplasate pe plaja din Faleză Nord.

Cum au petrecut și cum reușesc să plece acasă tinerii din Vama Veche după minivacanța de 1 mai - VIDEO
De Ioana Paidos 2 mai 2017

Minivacanța de 1 Mai s-a terminat, însă turiștilor le este foarte greu să plece. Astăzi, în Vama Veche, tinerii abia au început să-și strângă bagajele. Rămași fără bani de drum, ei au făcut celebra chetă pentru a putea ajunge acasă. Alții și-au încercat norocul cu autostopul.

FENOMEN SPECTACULOS LA MAMAIA ! Ceața a înghițit întreaga plajă !
De Neptun TV 28 aprilie 2017

Fenomen spectaculos surprins de un telespectator Neptun Tv în Mamaia, în urmă cu doar două ore. Un val imens de ceață groasă, care a venit din largul mării a înghițit,...