joi, 30 martie 2017

Investiții importante pe litoralul românesc! Chinezii vor să construiască sute de apartamente de vacanță la Saturn!

loading...
Investiții importante pe litoralul românesc! Chinezii vor să construiască sute de apartamente de vacanță la Saturn!

Mai mulți investitori chinezi, care au cumpărat două hoteluri din stațiunea Saturn nefuncționale, vor construi în locul acestora câteva sute de apartamente de vacanță, a anunțat pentru profit.ro ministrul Turismului, Mircea Dobre, care a semnat recent avizul pentru certificatul de urbanism al investiției.

La sfârșitul anului trecut, compania Alternative Green, cu acționariat chinez, a cumpărat de la THR Marea Neagră, deținută de SIF Transilvania, ho­te­lurile Alfa și Beta din Saturn. La momentul vânzării, din fostele hoteluri, degradate în timp, mai rămăseseră doar scheletele.

Acum, în locul a două structuri ale fostelor hoteluri Alfa și Beta, chinezii vor construi apartamente.

Mircea Dobre nu știe la cât se ridică investițiile chinezilor, însă surse din piața de turism de pe litoral vorbesc despre 5-6 milioane de euro.

"Mie mi-a sărit în ochi când am semnat avizul. Ministerul Turismului trebuie să dea aviz pentru certificatul de urbanism în cazul construcțiilor în stațiunile de interes național și local. În aceste două luni, de când am preluat mandatul, este una dintre cele mai importante investiții pe care le-am avizat pe litoral",  a afirmat ministrul.

Cele două foste hoteluri, Alfa și Beta, aveau câte 170 de camere. Investitorii chinezi și-au propus să înceapă și să și termine lucrările în acest an.

"După ce le construiesc apartamentele, iau în calcul să mai dezvolte și alte atracții în jur", au mai spus sursele citate.

Litoralul românesc a fost evitat de-a lungul timpului de investitorii străini și de lanțurile hoteliere internaționale, iar asta s-a întâmplat în primul rând din cauza sezonului scurt, de doar trei luni, căruia i s-au adăugat multele taxe cu care a fost împovărat turismul românesc.

"Eu cred că 2017 s-ar putea să fie anul deschiderii mai mari în cazul investițiilor străine în turism. Cred că au început să se uite și cei de peste graniță la România, eu așa simt. Măsurile de fiscalitate pe turism încep să-și producă efectul", afirmă ministrul.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Spiritul vamaiot, 'limitat' printr-o decizie a Consiliului Local! Muzica dată încet și fără vânzători ambulanți!
De Mediafax 30 martie 2017

Consilierii locali din Limanu au introdus un set de reguli stricte privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale, fiind vizate în special în stațiunile Vama Veche și 2 Mai, unde, în acest sezon estival, muzica va fi ascultată mai încet, iar comerțul ambulant va fi interzis.

Criză de personal în turismul românesc! Vicepreședintele FPTR: 'Lipsa personalului este cauzată de dispariția școlilor de profil'
De Neptun TV 27 martie 2017

Vicepreședintele FPTR, Nicolae Istrate, a declarat, pentru Mediafax, că industria turistică suferă de lipsă de personal calificat din cauza dispariției școlilor de profil și nu fiindcă în acest sector sunt cele mai mici salarii din economie.

Zeci de mii de turiști străini sunt așteptați în acest sezon estival pe litoralul românesc - VIDEO
De Ioana Paidos 22 martie 2017

Litoralul românesc și potențialul său sunt promovate intens peste hotare. Operatorii de turism din Mamaia sunt convinși că în acest sezon estival vor primi zeci de mii de turiști din țările nordice, dar și din Belgia, Israel și Rusia.

Pregătirile sunt în toi pe litoralul românesc pentru minivacanța de 1 Mai! Cu ce oferte vin hotelierii și proprietarii de pensiuni de la malul mării - VIDEO
De Andreea Filip 22 martie 2017

Zilele însorite din ultima perioadă, ne duc cu gândul la minivacanța de 1 Mai. Deși mai avem de așteptat mai bine de o lună până atunci, mulți turiști și-au rezervat deja vacanța la malul mării.

Gheorghe Hagi, despre vânzarea hotelului IAKI din Mamaia: 'Hotelul merge foarte bine și nu intenționez să-l scot la vânzare'
De Neptun TV 20 martie 2017

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi încearcă să vândă cu 9 milioane de euro hotelul Iaki din Mamaia, după ce în ultimii trei ani a cochetat cu ideea renunțării la business-ul în turism și chiar a avut câteva discuții cu mai mulți investitori, mai întâi pentru 12, apoi pentru 10 milioane de euro, potrivit mai multor surse din turism.

Investiții importante pe litoralul românesc! Chinezii vor să construiască sute de apartamente de vacanță la Saturn!
De Neptun TV 19 martie 2017

Mai mulți investitori chinezi, care au cumpărat două hoteluri din stațiunea Saturn nefuncționale, vor construi în locul acestora câteva sute de apartamente de vacanță, a anunțat pentru profit.ro ministrul Turismului, Mircea Dobre, care a semnat recent avizul pentru certificatul de urbanism al investiției.

Sate de poveste din Dobrogea pe care să le explorezi în vacanță - GALERIE FOTO
De Alin Tarnovschi 16 martie 2017

Dobrogea este una dintre cele mai interesante zone din punct de vedere cultural, pentru că aici poți găsi și tradiții românești, dar și pe cele turcești, tătărești sau lipovenești. Dincolo de o ofertă culinară diversă, turiștii găsesc aici și vinuri deosebite.

Frații Micula vând 11 din cele 12 hoteluri pe care le dețin pe litoralul românesc! Niciunul nu a fost renovat de peste 15 ani - VIDEO
De Ioana Paidos 15 martie 2017

Anunțul vânzării hotelurilor fraților Micula este o veste bună pentru inteprinzătorii și autoritățile din turism. Și asta pentru că cele mai multe dintre aceste clădiri erau o pată neagră pentru turismul din sudul litoralului, aveau mobilier vechi de 30 de ani și fațadele distruse de vreme.

Lista evenimentelor organizate în această vară pe litoralul românesc: sute de mii de turiști, distracție fără limite, concerte și petreceri pe plajă!
De Alin Tarnovschi 3 martie 2017

Sezonul estival 2017 se deschide pe 15 aprilie! Asociația Litoral - Delta Dunării a alcătuit o listă cu evenimentele importante ce se vor desfășura în această vară pe litoralul românesc.

Sezonul estival 2017 se deschide la 15 aprilie: 40.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc - VIDEO
De Neptun TV 3 martie 2017

Asociația Litoral – Delta Dunării va finaliza în câteva zile calendarul de evenimente al verii pentru Mamaia, Litoral și Delta Dunării, iar potrivit primelor planuri sezonul estival se va deschide la 15 aprilie!