duminică, 21 iulie 2019

Investiții în educație

 

La Complexul terapeutic Albatros din Constanța învață în prezent aproape 230 de copii cu dizabilități. Cererea pentru înscrieri este una care crește încontinuu, spun autoritățile județene, pentru că sunt foarte mulți copii cu probleme care nu reușesc să se integreze în școlile normale. Cum centrul nu are un spațiu suficient pentru toți, Consiliul Județean Constanța a decis să-l extindă. Noul corp al clădirii care se va întinde pe aproape 900 de metri pătrați va avea, printre altele, o sală de sport, un cabinet de logopedie și o sală de stimulare senzorială modernă. Investiția de aproape 3 milioane și jumătate de euro este finanțată din fonduri europene accesate de CJC.

Lucrările vor fi finalizate peste aproximativ un an, iar la centru se vor putea înscrie atunci alți 150 de copii. La inaugurare au participat președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu și secretarul de stat în ministerul Dezvoltării Regionale, Răzvan Murgeanu, însoțiți de comisarul european pentru Politici Regionale, Johannes Hahn.

Odată cu lucrările de la complexul Albatros au început și cele de la Școala Specială Numărul 1 din Constanța, ai cărei elevi cu dizabilități au fost premiați în nenumărate rânduri la competițiile de profil din întreaga lume. În acest caz investiția se ridică la aproape 750 de mii de lei.

Nicușor Constantinescu și comisarul european Johannes Hahn au vizitat și stația de epurare a apei Constanța Nord. Aici șeful administrației județene i-a explicat oficialului european că proiectul inițial făcut de Guvernul României și finanțat de Uniunea Europeană a fost gândit greșit și i-a cerut ca proiectul să fie refăcut de specialiștii constănțeni.

Potrivit administrației județene, Guvernul României nu a reușit să acceseze nici 3 la sută din fondurile europene destinate țării noastre în ultimii 3 ani. Totodată, Nicușor Constantinescu a cerut, printr-o scrisoare deschisă, comisiei europene să le permită autorităților locale să realoce banii europeni care nu au fost accesați către domeniile care au nevoie de finanțate urgentă.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.