luni, 22 iulie 2019

Investitorii de pe litoral vor fi obligați să ceară autorizație de construcție de la Ministerul Turismului

"Noua lege a turismului o va tranforma pe Elena Udrea în primărița litoralului", atrage atenția Radu Mazăre. Primarul Constanței spune că noul proiect de act normativ îi va obliga pe investitorii de pe litoral să ceară o banală autorizație de construcție tocmai de la Ministerul Turismului. Hotelierii din Mamaia, care printr-o hotărâre aprobată astăzi de Consiliul Local, pot deveni proprietari ai terenului din jurul unităților de cazare, dezaprobă măsura. Le va îngreuna mult orice lucrare de modernizare sau extindere, spun ei.

 

Descentralizare. Nici pe departe. Mai nou Ministerul Turismul pare că vrea să centralizeze și atribuțiile pe care le au autoritățile locale. Cel puțin așa reiese din proiectul legii turismului, atrage atenția primarul Constanței, Radu Mazăre.

"Cert este că în noua lege a turismului scrie că va trebui obținută autorizație și aprobare de la București pentru o copertină pe care vrei să o pui în banda de litoral de la Mangalia până la Sulina, de la doamna ministru, inclusiv orașul Constanța. Cu alte cuvinte, madam Udrea este primăriță peste litoralul românesc, să ne trăiască" - a declarat Radu Mazăre, primarul Constanței.

Măsura este una care îi îngrozește pe hotelierii care vor să își extindă investițiile.

În condițiile în care până în prezent, mulți dintre hotelierii din stațiunea Mamaia aveau în proprietate doar unitatea de cazare, nu și terenul pe care este aceasta sau cel din jurul ei. Așa se face că nu puteau să amenajaze parcarea proprie sau să construiască o piscină, spre exemplu, pentru a-și extinde dotările.

Consiliul Local Constanța a decis să le vândă terenurile acestor hotelieri prin negociere directă. Primarul Radu Mazăre a reamintit faptul că turismul este cea mai importantă sursă de venit la bugetul local.

De acest hop, hotelierii au trecut. Nu știu însă ce vor face dacă va intra în vigoare legea turismului în actuala variantă.

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.