sîmbătă, 24 februarie 2018

Iohannis: 'Agenții de pază nu trebuie să aibă cazier. Cum să ne imaginăm țara păzită de un penal?'

De Mediafax 18:30, 26 octombrie 2016 24 vizite Politic
Iohannis: 'Agenții de pază nu trebuie să aibă cazier. Cum să ne imaginăm țara păzită de un penal?'

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, întrebat despre desemnarea viitorului premier, că până și agenților de pază li se cere să nu aibă cazier ca o primă condiție la angajare, astfel încât este inacceptabil să îți imaginezi că România poate fi păzită de un penal.

Întrebat despre portretul-robot al viitorului premier și dacă ar putea lua în calcul nominalizarea liderului PSD, Liviu Dragnea, ca premier, președintele a declarat, la Adevarul Live: "Nu am făcut un portret-robot, am enunțat câteva condiții pe care le pun eu atunci când se va discuta despre desemnarea unui premier. Haideți să luăm chestiunea penală. Am citit că se fac angajări pentru paznici. De fiecare dată când se angajează agenți de pază, prima condiție e să nu aibă cazier, adică să nu fie penal. Cum să ne imaginăm că țara va fi păzită de un penal? Este o condiție minimală, la care nu voi renunța".

Iohannis a mai spus că, în calitate de președinte, nu are o problemă cu vreun partid, ci doar cu persoane care ar fi trebuit să facă pasul înapoi. "Am însă probleme cu oameni care n-ar trebui să fie în primul rând, dar se erijează în conducători. Am făcut acest anunț din timp, ca partidele să se pregătescă, astfel încât să nu avem probleme după alegeri".

Șeful statului a reafirmat că unele partide au înțeles așteptările societății și au eliminat penalii de pe listele de candidați, în timp ce altele au făcut schimbări superficiale, mimând reforma și nu i-au eliminat pe cei cu probleme. "În decembrie vom vedea dacă românii observă aceste schimbări. Eu, personal, mi-aș fi dorit mai multă reformă, mai mult curaj la partidele politice, dar lucrurile nu se termină în decembrie, este un nou început. Unii au înțeles și au scos penalii total de pe listă, alții nu au dorit să facă acest lucru. Chiar dacă s-au schimbat câteva nume pe listă, unii sunt tot acolo, chit că trebuiau să fie un pic mai retrași. Aceste lucruri le văd și alegătorii", a mai spus Iohannis.

De asemenea, întrebat în legătură cu atacurile unor politicieni la adresa justiției, Iohannis a spus: "Unii oameni sunt urmăriți penal și se tem de justiție. Răspunsul lor a fost să atace instituțiile care se ocupă de ei. Așa citesc eu atacurile la justiție și la unii magistrați. Acești oameni nu greșesc profund numai pentru cariera lor".

Comenteaza aceasta stire

ROMÂNIA30.RO: Disperarea domnului Tapalaga
De Neptun TV 13 februarie 2018

Fostul colonel SRI, Danile Dragomir, a postat astăzi pe blogul său câteva concluzii după ce a citit editorialul de azi al domnului Tapalaga.

Alina Mungiu Pipidi menționează editorialul lui Daniel Dragomir publicat în EUObserver
De Neptun TV 13 februarie 2018

Este nevoie de o comunicare transparentă și argumentată a situației din România în mediile externe.

Daniel Dragomir, acuzații grave în 'Black Cube': Dosarul a pornit de la sesizarea lui Lucian Pahonțu, fostul șef SPP acuzat de Liviu Dragnea de implicare politică
De Robert Nenciu 9 februarie 2018

Noi acuzați în dosarul „Black Cube”. Prezent astăzi la DIICOT, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, inculpat in acest dosar, a venit cu noi date. El a declarat că dosarul a început de la o sesizare a șefului SPP, generalul Lucian Pahonțu. Fostul ofiter SRI a afirmat că va sesiza Inspecția Judiciară și ministerul Justiției în acest sens. Implicarea SPP în anumite dosare trebuie analizată în cadrul unei Comisii Parlamentare, este de părere președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care a spus că înființarea unei astfel de comisii este inevitabilă.

Carmen Dan a oferit explicația scăderea salariilor polițiștilor
De Robert Nenciu 7 februarie 2018

Continuă războiul declarațiilor pe tema salariilor. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat astăzi că sporul de 40% pentru polițiști nu s-a tăiat, ci nu mai este legal.

Amenzi mai mari pentru gesturi obscene, înjurături și amenințări în public!
De Neptun TV 5 februarie 2018

Senatul a adoptat, în ședința de azi, o propunere legislativă prin care vor fi majorate amenzile pentru gesturile obscene în public, în instituțiile publice, dar și amenzile pentru înjurăturile și amenințările cu acte de violență.

Călin Popescu Tăriceanu: 'România de astăzi, un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei'
De Neptun TV 30 ianuarie 2018

Călin Popescu Tăriceanu a susținut un discurs în care a vorbit despre problemele legate de abuzuri cu care se confruntă România zi de zi.

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă și o abținere.

EuObserver: 'România, la ceasul reîntoarcerii la epoca sovietică?'
De Neptun TV 27 ianuarie 2018

Abuzurile din justiție și poliția secretă din România, toate sub parafa luptei anticorupție, constituie subiectul unui editorial publicat în EuObserver.

Cine sunt membrii noului GUVERN - lista completă a miniștrilor!
De Neptun TV 26 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă își schimbă structura și va avea patru vicepremieri, potrivit unor surse politice, cei patru fiind Viorel Ștefan, Ana Birchall, Paul Stănescu și Grațiela Gavrilescu.