marţi, 18 septembrie 2018

Iohannis: 'Agenții de pază nu trebuie să aibă cazier. Cum să ne imaginăm țara păzită de un penal?'

De Mediafax 18:30, 26 octombrie 2016 25 vizite Politic
Iohannis: 'Agenții de pază nu trebuie să aibă cazier. Cum să ne imaginăm țara păzită de un penal?'

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, întrebat despre desemnarea viitorului premier, că până și agenților de pază li se cere să nu aibă cazier ca o primă condiție la angajare, astfel încât este inacceptabil să îți imaginezi că România poate fi păzită de un penal.

Întrebat despre portretul-robot al viitorului premier și dacă ar putea lua în calcul nominalizarea liderului PSD, Liviu Dragnea, ca premier, președintele a declarat, la Adevarul Live: "Nu am făcut un portret-robot, am enunțat câteva condiții pe care le pun eu atunci când se va discuta despre desemnarea unui premier. Haideți să luăm chestiunea penală. Am citit că se fac angajări pentru paznici. De fiecare dată când se angajează agenți de pază, prima condiție e să nu aibă cazier, adică să nu fie penal. Cum să ne imaginăm că țara va fi păzită de un penal? Este o condiție minimală, la care nu voi renunța".

Iohannis a mai spus că, în calitate de președinte, nu are o problemă cu vreun partid, ci doar cu persoane care ar fi trebuit să facă pasul înapoi. "Am însă probleme cu oameni care n-ar trebui să fie în primul rând, dar se erijează în conducători. Am făcut acest anunț din timp, ca partidele să se pregătescă, astfel încât să nu avem probleme după alegeri".

Șeful statului a reafirmat că unele partide au înțeles așteptările societății și au eliminat penalii de pe listele de candidați, în timp ce altele au făcut schimbări superficiale, mimând reforma și nu i-au eliminat pe cei cu probleme. "În decembrie vom vedea dacă românii observă aceste schimbări. Eu, personal, mi-aș fi dorit mai multă reformă, mai mult curaj la partidele politice, dar lucrurile nu se termină în decembrie, este un nou început. Unii au înțeles și au scos penalii total de pe listă, alții nu au dorit să facă acest lucru. Chiar dacă s-au schimbat câteva nume pe listă, unii sunt tot acolo, chit că trebuiau să fie un pic mai retrași. Aceste lucruri le văd și alegătorii", a mai spus Iohannis.

De asemenea, întrebat în legătură cu atacurile unor politicieni la adresa justiției, Iohannis a spus: "Unii oameni sunt urmăriți penal și se tem de justiție. Răspunsul lor a fost să atace instituțiile care se ocupă de ei. Așa citesc eu atacurile la justiție și la unii magistrați. Acești oameni nu greșesc profund numai pentru cariera lor".

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.

Fostul ministru britanic al Apărării și New Europe, atac la Kovesi și Statul Paralel
De Neptun TV 22 august 2018

Această potențială decizie vine după ani de acuzații din ce în ce mai grave și mai publice de tactici necinstite și înșelătoare folosite pentru a obține rata de condamnare impresionantă a DNA de 92%. Îngrijorările cu privire la un sistem de justiție politizată, care încalcă statul de drept și procedurile legale, i-au făcut pe unii dintre membri guvernului să se gândească la o astfel de întreprindere dramatică, informează, încea mai recentă ediție a sa, reputatul săptămânal cu sediul central la Bruxelles, New Europe, o voce extreme de puternică, neafiliată politic, în cadrul Uniunii Europene.

Premieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară
De Mediafax 22 august 2018

Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării.