miercuri, 19 decembrie 2018

Iohannis REFUZĂ orice modificare în Guvern până la 1 decembrie. Președintele respinge noile propuneri de miniștri

Iohannis REFUZĂ orice modificare în Guvern până la 1 decembrie. Președintele respinge noile propuneri de miniștri

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că nu va lua o decizie în ceea ce privește cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului și data de 1 Decembrie.

  'Au fost schimbate enorm de multe persoane pe pozițiile de ministru. I-am numărat. Sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniștri în aceste guverne. 70 în nici doi ani. Așa nu se poate guverna. Este imposibil să schimbi miniștrii toată-ziua bună ziua. Cum să ne imaginăm că poate să funcționeze un guvern cu două remanieri într-o săptămână. 

Așa ceva nu s-a mai auzit și în acest fel nu se poate continua. Nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă mai mult cu un carusel. În această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniștrii. Iar această remaniere după remaniere va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului și zilei Naționale. Până atunci nu se va întâmpla în această zonă nimic', a declarat Klaus Iohannis. 

Comenteaza aceasta stire

Scandal în Camera Deputaților. 'Domnule președinte ilegal'/ 'Numai boii sunt consecvenți'
De Neptun TV 12 decembrie 2018

Scandalul privind revocărilor lui Liviu Dragnea și Florin Iordache au continuat azi, în Camera Deputaților, alesul PNL Raluca Turcan acuzând PSD că vrea falsificarea stenogramelor de săptămâna trecută.

SCANDAL ÎN PARLAMENT. Opoziția susține VICTORIA în Camera Deputaților și revocarea lui Dragnea de la conducere! Prima reacție a liderului PSD
De Mediafax 5 decembrie 2018

Deputatul PNL Raluca Turcan susține că votul dat în Parlament, chiar dacă nu a fost supus de președintele de for, a respectat procedura, așa că Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților. Turcan afirmă că dacă nu e recunoscut votul, Opoziția va părăsi plenul.

Noii miniștri au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis a refuzat numirea lui Vasilescu și Laufer! Dragnea și Tăriceanu, absenți de la ceremonie
De Neptun TV 20 noiembrie 2018

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis urându-le succes în noul mandat. Anterior șeful statului a anunțat că respinge numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Premierul Viorica Dăncilă anunță schimbările din Guvern. Cum arată Executivul remanierat
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

„Eu vreau să nu privesc înapoi. Eu vreau să privesc spre viitor. Eu cred că vor performa în această echipă și faptul trebuie să arate că sunt în stare să își ducă la îndeplinire programul de guvernare, vor fi un stimulent pentru ei", a mai spus premierul.