duminică, 24 iunie 2018

Israelul stârnește controverse

Opt persoane care se aflau la bordul cargoului irlandez Rachel Corrie ce se îndrepta cu ajutoare spre Fâșia Gaza au ajuns duminică în Iordania, după ce au fost expulzate de autoritățile israeliene. Cargoul, închiriat de o organizație irlandeză pro-palestiniană, a fost capturat sâmbătă, fără violență, de către comandouri ale marinei statului evreu.

Un fost membru al forțelor militare israeliene a făcut publică o înregistrare video ce îi ironizează pe activiștii pro-palestinieni. În înregistrarea, intitulată "Cucerim lumea", ca o parodie a cântecului "We are the world",  aproximativ zece membri ai așa-numitului Cor al flotilei cântă versuri satirice. Biroul de presă al Guvernului israelian și-a cerut scuze pentru publicarea unui link către această înregistrare video.

Potrivit unui cotidian libanez, premierul turc Recep Tayyip Erdogan ar putea încerca personal să se îndrepte spre Fâșia Gaza, la bordul unei nave cu ajutoare. Erdogan analizează și posibilitatea de a trimite nave ale Marinei turce pentru a însoți pe viitor vapoarele care se îndreaptă către teritoriul palestinian. În plus Iranul a anunțat că este dispus să ofere escortă navelor care transportă ajutor în Fâșia Gaza. Sâmbătă zeci de mii de persoane au manifestat împotriva Israelului la Paris, Londra, Istanbul și în alte orașe, la cinci zile de la interceptarea de către armata israeliană a unui convoi de nave cu ajutor umanitar pentru Gaza, soldată cu moartea a nouă persoane. Un cotidian turc a publicat duminică fotografiile unor soldați israelieni însângerați, imobilizați de militanți pe una dintre navele care transportau ajutor în Gaza. Cotidianul precizează că aceste fotografii au fost recuperate de pe un card de memorie șters de armata israeliană după atacul asupra feribotului turc Mavi Marmara. Cel care a transmis cardul este principalul organizator al acțiunii umanitare care a declarat că militarii israeliani au deschis în mod deliberat focul asupra militanților. Autopsiiile au arătat că cele nouă victime aveau răni multiple de gloanțe, în unele cazuri trase de la mică distanță.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.