luni, 24 septembrie 2018

Israelul stârnește controverse

Opt persoane care se aflau la bordul cargoului irlandez Rachel Corrie ce se îndrepta cu ajutoare spre Fâșia Gaza au ajuns duminică în Iordania, după ce au fost expulzate de autoritățile israeliene. Cargoul, închiriat de o organizație irlandeză pro-palestiniană, a fost capturat sâmbătă, fără violență, de către comandouri ale marinei statului evreu.

Un fost membru al forțelor militare israeliene a făcut publică o înregistrare video ce îi ironizează pe activiștii pro-palestinieni. În înregistrarea, intitulată "Cucerim lumea", ca o parodie a cântecului "We are the world",  aproximativ zece membri ai așa-numitului Cor al flotilei cântă versuri satirice. Biroul de presă al Guvernului israelian și-a cerut scuze pentru publicarea unui link către această înregistrare video.

Potrivit unui cotidian libanez, premierul turc Recep Tayyip Erdogan ar putea încerca personal să se îndrepte spre Fâșia Gaza, la bordul unei nave cu ajutoare. Erdogan analizează și posibilitatea de a trimite nave ale Marinei turce pentru a însoți pe viitor vapoarele care se îndreaptă către teritoriul palestinian. În plus Iranul a anunțat că este dispus să ofere escortă navelor care transportă ajutor în Fâșia Gaza. Sâmbătă zeci de mii de persoane au manifestat împotriva Israelului la Paris, Londra, Istanbul și în alte orașe, la cinci zile de la interceptarea de către armata israeliană a unui convoi de nave cu ajutor umanitar pentru Gaza, soldată cu moartea a nouă persoane. Un cotidian turc a publicat duminică fotografiile unor soldați israelieni însângerați, imobilizați de militanți pe una dintre navele care transportau ajutor în Gaza. Cotidianul precizează că aceste fotografii au fost recuperate de pe un card de memorie șters de armata israeliană după atacul asupra feribotului turc Mavi Marmara. Cel care a transmis cardul este principalul organizator al acțiunii umanitare care a declarat că militarii israeliani au deschis în mod deliberat focul asupra militanților. Autopsiiile au arătat că cele nouă victime aveau răni multiple de gloanțe, în unele cazuri trase de la mică distanță.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.