joi, 23 noiembrie 2017

Israelul stârnește controverse

Opt persoane care se aflau la bordul cargoului irlandez Rachel Corrie ce se îndrepta cu ajutoare spre Fâșia Gaza au ajuns duminică în Iordania, după ce au fost expulzate de autoritățile israeliene. Cargoul, închiriat de o organizație irlandeză pro-palestiniană, a fost capturat sâmbătă, fără violență, de către comandouri ale marinei statului evreu.

Un fost membru al forțelor militare israeliene a făcut publică o înregistrare video ce îi ironizează pe activiștii pro-palestinieni. În înregistrarea, intitulată "Cucerim lumea", ca o parodie a cântecului "We are the world",  aproximativ zece membri ai așa-numitului Cor al flotilei cântă versuri satirice. Biroul de presă al Guvernului israelian și-a cerut scuze pentru publicarea unui link către această înregistrare video.

Potrivit unui cotidian libanez, premierul turc Recep Tayyip Erdogan ar putea încerca personal să se îndrepte spre Fâșia Gaza, la bordul unei nave cu ajutoare. Erdogan analizează și posibilitatea de a trimite nave ale Marinei turce pentru a însoți pe viitor vapoarele care se îndreaptă către teritoriul palestinian. În plus Iranul a anunțat că este dispus să ofere escortă navelor care transportă ajutor în Fâșia Gaza. Sâmbătă zeci de mii de persoane au manifestat împotriva Israelului la Paris, Londra, Istanbul și în alte orașe, la cinci zile de la interceptarea de către armata israeliană a unui convoi de nave cu ajutor umanitar pentru Gaza, soldată cu moartea a nouă persoane. Un cotidian turc a publicat duminică fotografiile unor soldați israelieni însângerați, imobilizați de militanți pe una dintre navele care transportau ajutor în Gaza. Cotidianul precizează că aceste fotografii au fost recuperate de pe un card de memorie șters de armata israeliană după atacul asupra feribotului turc Mavi Marmara. Cel care a transmis cardul este principalul organizator al acțiunii umanitare care a declarat că militarii israeliani au deschis în mod deliberat focul asupra militanților. Autopsiiile au arătat că cele nouă victime aveau răni multiple de gloanțe, în unele cazuri trase de la mică distanță.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Alegeri anticipate în Germania? Discuțiile pentru formarea unui nou guvern, eșuate
De Neptun TV 20 noiembrie 2017

Eșecul negocierilor ar putea chiar duce la încheierea carierei cancelarului Angela Merkel.

Submarin militar dispărut în Atlantic! Cei 44 de membri ai echipajului au provizii și resurse de oxigen doar pentru câteva zile
De Neptun TV 19 noiembrie 2017

Ministerul argentinian al Apărării a anunțat, azi, faptul că au fost detectate semnale prin satelit transmise de la bordul submarinului militar dispărut în Oceanul Atlantic, relatează site-ul BBC News.

REFERENDUM în Republica Moldova: Dorin Chirtoacă află astăzi dacă va fi demis sau nu din funcția de primar al Chișinăului
De Neptun TV 19 noiembrie 2017

Dorin Chirtoacă află astăzi dacă va fi demis sau nu din funcția de primar al Chișinăului. Peste 650.000 de alegători sunt așteptați, duminică, la vot pentru a participa la referendum. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00.

Bilanț tragic al cutremurului din Iran: cel puțin 207 de morți și MII de răniți. Mărturiile unui român, din mijlocul seismului
De Neptun TV 13 noiembrie 2017

Epicentrul seismului a fost la 30 de kilometri de orașul Halabjah din Irak, și 72 de kilometri de localitatea Pāveh din Iran.

Premierul Spaniei: 'Trebuie să salvăm Catalonia de haosul separatismului'
De Neptun TV 12 noiembrie 2017

Guvernul spaniol condus de Mariano Rajoy a suspendat autonomia regiunii catalane și a preluat conducerea directă asupra Cataloniei.

CRIZA DIN CATALONIA! Fostul premier Carles Puigdemont și alți foști patru miniștri ai Guvernului Cataloniei s-au predat poliției din Bruxelles
De Neptun TV 5 noiembrie 2017

Carles Puigdemont, liderul catalan, și alți foști patru miniștri ai Guvernului regiunii Catalonia s-au predat azi poliției belgiene, informează The Independent.

ATAC LA NEW YORK. Bărbatul care a împușcat mortal 8 oameni era căsătorit și lucra ca șofer Uber! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 1 noiembrie 2017

Sayfullo Habibullaevic Saipov a fost șofer Uber. Are peste 1400 de călătorii la activ, în decursul a șase luni.

Marea Britanie solicită cetățenilor UE care nu au mijloace de a se întreține să părăsească țara, pentru a nu deveni cerșetori!
De Neptun TV 31 octombrie 2017

Ministerul britanic de Interne a avertizat cetățenii europeni aflați în centrele de detenție și care nu au resurse să se întrețină singuri că ar fi mai bine pentru ei să părăsească de bunăvoie Marea Britanie pentru a nu deveni cerșetori în această țară, relatează publicațiile The Guardian și El Mundo.

Mesaj din Parlamentul European: Nimeni nu va recunoaște independența Cataloniei! Un milion de persoane protestează la Barcelona
De Neptun TV 29 octombrie 2017

Tajani a precizat că referendumul pe tema independenței organizat în Catalonia la începutul lunii octombrie a fost ilegal și a adăugat că Uniunea Europeană nu va media conflictul deoarece această criză este o problemă internă a Spaniei.

La o zi după ce Catalonia și-a declarat independența: Mii de spanioli, în stradă la Madrid!
De Neptun TV 28 octombrie 2017

Aseară, Guvernul Spaniei a decis dizolvarea Executivului regiunii Catalonia, condus de Carles Puigdemont, această funcție urmând a fi preluată de vicepremierul Spaniei.

Catalonia și-a proclamat INDEPENDENȚA! Guvernul Spaniei a dizolvat Executivul și Parlamentul regiunii și convoacă ALEGERI ANTICIPATE
De Neptun TV 27 octombrie 2017

Parlamentul Cataloniei a aprobat azi, prin vot secret, proclamarea independenței regiunii față de Spania și constituirea unei republici, afirmă surse citate de cotidianul La Vanguardia.