marţi, 20 februarie 2018

Israelul stârnește controverse

Opt persoane care se aflau la bordul cargoului irlandez Rachel Corrie ce se îndrepta cu ajutoare spre Fâșia Gaza au ajuns duminică în Iordania, după ce au fost expulzate de autoritățile israeliene. Cargoul, închiriat de o organizație irlandeză pro-palestiniană, a fost capturat sâmbătă, fără violență, de către comandouri ale marinei statului evreu.

Un fost membru al forțelor militare israeliene a făcut publică o înregistrare video ce îi ironizează pe activiștii pro-palestinieni. În înregistrarea, intitulată "Cucerim lumea", ca o parodie a cântecului "We are the world",  aproximativ zece membri ai așa-numitului Cor al flotilei cântă versuri satirice. Biroul de presă al Guvernului israelian și-a cerut scuze pentru publicarea unui link către această înregistrare video.

Potrivit unui cotidian libanez, premierul turc Recep Tayyip Erdogan ar putea încerca personal să se îndrepte spre Fâșia Gaza, la bordul unei nave cu ajutoare. Erdogan analizează și posibilitatea de a trimite nave ale Marinei turce pentru a însoți pe viitor vapoarele care se îndreaptă către teritoriul palestinian. În plus Iranul a anunțat că este dispus să ofere escortă navelor care transportă ajutor în Fâșia Gaza. Sâmbătă zeci de mii de persoane au manifestat împotriva Israelului la Paris, Londra, Istanbul și în alte orașe, la cinci zile de la interceptarea de către armata israeliană a unui convoi de nave cu ajutor umanitar pentru Gaza, soldată cu moartea a nouă persoane. Un cotidian turc a publicat duminică fotografiile unor soldați israelieni însângerați, imobilizați de militanți pe una dintre navele care transportau ajutor în Gaza. Cotidianul precizează că aceste fotografii au fost recuperate de pe un card de memorie șters de armata israeliană după atacul asupra feribotului turc Mavi Marmara. Cel care a transmis cardul este principalul organizator al acțiunii umanitare care a declarat că militarii israeliani au deschis în mod deliberat focul asupra militanților. Autopsiiile au arătat că cele nouă victime aveau răni multiple de gloanțe, în unele cazuri trase de la mică distanță.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Gala BAFTA 2018: Starurile, în negru pe covorul roșu! Ducesa Kate a purtat o rochie verde închis GALERIE FOTO
De Neptun TV 19 februarie 2018

Gala BAFTA nu impune un cod vestimentar, însă, anterior, directorul academiei, Jane Lush, a declarat că organizația sprijină aceste inițiative pentru schimbare.

MASACRUL DIN FLORIDA! Mărturiile supraviețuitorilor: un profesor și-a protejat elevii cu trupul său! Un ultim mesaj pentru mama: 'Dacă nu scap, să știi că te iubesc'
De Neptun TV 17 februarie 2018

O elevă în vârstă de 15 ani a mărturisit că l-a văzut pe atacator apropiindu-se și s-a trântit la podea prefăcându-se moartă.

ALERTĂ CU ANTRAX la Bruxelles, în clădirea unde se află Consulatul României! Patru persoane plasate în CARANTINĂ!
De Neptun TV 9 februarie 2018

Patru persoane au fost plasate în carantină în urma unei alerte cu antrax la Bruxelles. Pompierii au fost chemați în clărirea în care își are sediul secția consulară a României.

SpaceX a intrat în istorie: s-a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume! Cele trei propulsoare au aterizat înapoi pe Pământ
De Neptun TV 7 februarie 2018

Cele trei propulsoarea s-au reîntors pe Pământ. Două dintre ele au aterizat în sincron, în aplauzele entuziasmate ale spectatorilor.

Avion militar rus doborât în Siria: pilotul, prins și ucis! O grupare islamistă care are legături cu Al-Qaida a revendicat atacul!
De Neptun TV 4 februarie 2018

Un avion militar rus a fost doborât ieriîn Siria, responsabilitatea pentru această acțiune fiind revendicată de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare militantă formată în urma fuziunii mai multor organizații islamiste, inclusiv Frontul Nusra, fosta ramura siriană a rețelei teroriste Al-Qaida.

Mii de persoane au fost evacuate în Hong Kong - o bombă din al doilea Război Mondial a fost descoperită!
De Neptun TV 3 februarie 2018

Poliția a închis zona în care a fost descoperită bomba, geniștii lucrând în cursul nopții pentru a neutraliza dispozitivul.

IMAGINI RARE: Cămile acoperite cu zăpadă după ce a nins în Arabia Saudită! GALERIE FOTO
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Mai multe fotografii arată câteva cămile acoperite de zăpadă, în timp ce localnicii au fost surprinși în timp ce se bucură de stratul de omăt.

Premiile Grammy 2018: Bruno Mars, cel mai premiat artist! Lista câștigătorilor din acest an
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Bruno Mars a primit premii pentru toate categoriile Grammy în care a fost nominalizat.

PROTESTE în Rusia - sute de oameni cer boicotarea alegerilor prezidențiale!
De Neptun TV 28 ianuarie 2018

Alte manifestații au avut loc în orașele Novosibirsk, Kurgan, Omsk, Magadan, Kemerovo și Yakuțk. Suporterii lui Navalnîi au declarat că așteaptă sute de persoane care să participe la manifestații similare în alte 118 orașe.

Accident feroviar grav, la Milano! Cel puțin patru persoane au murit și alte 100 au fost rănite, printre care și un român!
De Neptun TV 25 ianuarie 2018

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanțe și echipe de descarcerare.

CRIZA din Catalonia: Carles Puigdemont ignoră amenințările Madridului privind arestarea sa!
De Neptun TV 22 ianuarie 2018

Carles Puigdemont a părăsit aeroportul de la Copenhaga în libertate, fără a fi reținut de autorități. Acesta se află în capitala daneză pentru a participa la o dezbatere.