sîmbătă, 23 iunie 2018

Judecătorii au decis: procuroarea Mihaiela Moraru Iorga poate reveni la DNA, în pofida ordinului Laurei Codruța Kovesi

De Mediafax 11:56, 3 octombrie 2017 37 vizite Justiție
Judecătorii au decis: procuroarea Mihaiela Moraru Iorga poate reveni la DNA, în pofida ordinului Laurei Codruța Kovesi

Procuroarea Mihaiela Moraru Iorga poate reveni pe funcția pe care o avea la Direcția Națională Anticorupție (DNA), până la o soluție definitivă a instanței în cazul revocării sale, a decis, azi, Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Membrii Secției de procurori a CSM a analizat, astăzi, situația procuroarei Mihaiela Moraru Iorga, după ce Curtea de Apel a suspendat decizia de revocare din DNA a acesteia.

În cadrul ședinței s-a dispus ca Iorga să revină la DNA, temporar, până la soluționarea definitivă a procesului prin care Iorga cere anularea revocării, au precizat, pentru Mediafax, surse din cadrul Consiliului.

Curtea de Apel București (CAB) a decis, în 27 septembrie, suspendarea, până la soluționarea procesului, a ordinului emis de Laura Codruța Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaiela Iorga Moraru.

În cadrul procesului în care Iorga a acționat-o în instanța pe procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, judecătorii au dispus că Mihaiela Iorga se poate întoarce în parchetul anticorupție.

Suspendă executarea Ordinului nr. 301/05.07.2017 emis de procuroru-șef al DNA până la pronunțarea instanței de fond asupra acțiunii în anularea ordinului. Cu recurs, în cinci zile de la comunicare”, se arată în decizia instanței Curții de Apel București.

UPDATE. Mihaiela Iorga susține că nu știe dacă va reveni la DNA, având în vedere decizia secției pentru procurori a CSM care a dispus revenirea ei la unitatea de parchet, magistratul precizând că nu știe dacă va fi acceptată.

"Cred că au luat (n.r. procurorii din CSM) act de decizia instanței. Ca urmare a hotărârii Curții de Apel București, sunt reintegrată la DNA București. Teoretic, da, mă întorc. Practic, nu știu dacă vor accepta să funcționez acolo. Cei de la CSM nici nu aveau cum să nu accepte", e punere în executare a hotărârii judecătorești.

Comenteaza aceasta stire

Modificările la Codul de procedură penală, votate de Senat
De Mediafax 13 iunie 2018

Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 74 de voturi pentru, 28 de voturi împotrivă și nicio abținere.

Elena Udrea, CONDAMNATĂ la 6 ani de închisoare, Rudel Obreja, la 5 ani. Decizie definitivă în dosarul Gala Bute
De Neptun TV 5 iunie 2018

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, marți, să mențină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanță și să o condamne definitiv pe Elena Udrea, aflată în prezent în Costa Rica, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".

Peste 6 milioane de români, ascultați de SRI! Sorin Strutinsky, cel mai lung mandat de interceptare - aproape șase ani!
De Neptun TV 31 mai 2018

Președintele comisiei de control a activității SRI, Claudiu Manda, a declarat cum au fost folosite în România mandatele de interceptare a comunicațiilor și cât de legale au fost unele dintre acestea.

Inspecția Judiciară demarează controale la toate parchetele privind aplicarea protocolului PG-SRI!
De Neptun TV 30 mai 2018

Inspecția Judiciară demarează un control tematic la toate parchetele din cadrul Ministerului Public privind modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) și Serviciul Român de Informații (SRI), anunță instituția.