marţi, 17 octombrie 2017

Judecătorii au decis: procuroarea Mihaiela Moraru Iorga poate reveni la DNA, în pofida ordinului Laurei Codruța Kovesi

De Mediafax 11:56, 3 octombrie 2017 34 vizite Justiție
Judecătorii au decis: procuroarea Mihaiela Moraru Iorga poate reveni la DNA, în pofida ordinului Laurei Codruța Kovesi

Procuroarea Mihaiela Moraru Iorga poate reveni pe funcția pe care o avea la Direcția Națională Anticorupție (DNA), până la o soluție definitivă a instanței în cazul revocării sale, a decis, azi, Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Membrii Secției de procurori a CSM a analizat, astăzi, situația procuroarei Mihaiela Moraru Iorga, după ce Curtea de Apel a suspendat decizia de revocare din DNA a acesteia.

În cadrul ședinței s-a dispus ca Iorga să revină la DNA, temporar, până la soluționarea definitivă a procesului prin care Iorga cere anularea revocării, au precizat, pentru Mediafax, surse din cadrul Consiliului.

Curtea de Apel București (CAB) a decis, în 27 septembrie, suspendarea, până la soluționarea procesului, a ordinului emis de Laura Codruța Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaiela Iorga Moraru.

În cadrul procesului în care Iorga a acționat-o în instanța pe procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, judecătorii au dispus că Mihaiela Iorga se poate întoarce în parchetul anticorupție.

Suspendă executarea Ordinului nr. 301/05.07.2017 emis de procuroru-șef al DNA până la pronunțarea instanței de fond asupra acțiunii în anularea ordinului. Cu recurs, în cinci zile de la comunicare”, se arată în decizia instanței Curții de Apel București.

UPDATE. Mihaiela Iorga susține că nu știe dacă va reveni la DNA, având în vedere decizia secției pentru procurori a CSM care a dispus revenirea ei la unitatea de parchet, magistratul precizând că nu știe dacă va fi acceptată.

"Cred că au luat (n.r. procurorii din CSM) act de decizia instanței. Ca urmare a hotărârii Curții de Apel București, sunt reintegrată la DNA București. Teoretic, da, mă întorc. Practic, nu știu dacă vor accepta să funcționez acolo. Cei de la CSM nici nu aveau cum să nu accepte", e punere în executare a hotărârii judecătorești.

Comenteaza aceasta stire

Ministrul Justiției: 'Un dosar al DNA din 2004 s-a rezolvat prin conexare în 2017; e ceva în neregulă'
De Neptun TV 16 octombrie 2017

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, astăzi, la finalul audierilor inspectorilor judiciari care au controlat DNA, că are o nelămurire legată de faptul că un dosar din 2004 a fost 'rezolvat' prin conexare în 2017, motiv pentru care 'e ceva în neregulă'.

Inspector judiciar despre controlul la DNA: 'Laura Codruța Kovesi a refuzat să ne dea acte; ceream mere, primeam pere'
De Neptun TV 16 octombrie 2017

Procurorul Monica Pleșea, unul dintre inspectorii judiciari care a participat la verificările la DNA, a declarat, astăzi, la CSM, că prin acest control nu s-au vânat greșelile Direcției Naționale Anticorupție (DNA), precizând că rolul unui raport nu este acela de a aduce laude neasemuite.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir face noi dezvăluiri cu privire la 'culoarele justiției'
De Neptun TV 13 octombrie 2017

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir continuă seria dezvăluirilor privitoare la modul în care funcționează 'culoarele justiției'. Potrivit unui articol publicat pe blogul propriu, completele de judecată nu sunt aleatorii, așa cum prevăd normele legale, ci sunt planificate cu atenție și puse ulterior în practică.

Laura Codruța Kovesi - sora lui Big Brother! De astăzi, DNA va intercepta, decoda și înregistra ABSOLUT TOT!
De Neptun TV 13 octombrie 2017

Începând de azi, DNA va ști tot ce facem pe telefon sau pe calculator, ne va sparge parolele, ne va clona SIM-urile și va recupera datele șterse. DNA ne va monitoriza Facebook-ul, Google Chat-ul, Skype-ul, Dropbox-ul, torrent-ele etc. Tot.

Raport devastator la adresa Laurei Codruța Kovesi: aspecte cu iz infracțional, anchete ilegale, dosare nelucrate de 11 ani!
De Neptun TV 6 octombrie 2017

Raportul controlului efectuat de Inspecția judiciară la Direcția Națională Anticorupție, dat publicității astăzi de jurnaliștii de la Antena 3, prezintă numeroase deficiențe în activitatea instituției, multe dintre ele cauzate chiar de șefa acesteia. În privința Laurei Codruța Kovesi, inspectorii au reținut modalitatea defectuasă de comunicare a acesteia, căutarea 'explicațiilor exterioare, în afara propriei persoane', în cazul în care nu-i conveneau rezultatele, precum și evitarea recunoașterii propriei responsabilități, în cazul eșecurilor. Totodată, Direcția Anticorupție ține în sertare dosare nelucrate de 11 ani, iar alte dosare sunt pasate haotic, de la un procuror la altul, arată raportul IJ.

Sorin Strutinsky: 'Timp de cinci ani de zile m-au interceptat zi de zi: audio, video, foto, e-mailuri, absolut tot'
De Neptun TV 4 octombrie 2017

Omul de afaceri Sorin Strutinsky a susținut, astăzi, înainte de a fi audiat de Comisia SRI, că a fost interceptat timp de cinci ani, de către „binomul SRI-DNA”, în baza unor madate pe siguranță națională.

Bunica Anei Maria Pătru, de 90 de ani, citată la DNA: 'Nici pe timpul războiului nu a fost așa, mi-au luat copiii din pat să-i aducă aici'
De Robert Nenciu 4 octombrie 2017

DNA Ploiești mai dă o lovitură. De această dată jenantă pentru instituție, după ce au citat ca martor în dosarul fostei șefe a Autorității Electorale Permanente, pe bunica acesteia de 90 de ani. Deși legea permitea procurorilor ca audierea Nicoliței Simionescu să fie realizată la domiciliul acesteia, anchetatorii nu au putut rata un nou spectacol, și au citat-o la Ploiești. Bătrâna de 90 de ani însoțită de nepoți a venit astăzi în fața procurorilor

Judecătorii au decis: procuroarea Mihaiela Moraru Iorga poate reveni la DNA, în pofida ordinului Laurei Codruța Kovesi
De Mediafax 3 octombrie 2017

Procuroarea Mihaiela Moraru Iorga poate reveni pe funcția pe care o avea la Direcția Națională Anticorupție (DNA), până la o soluție definitivă a instanței în cazul revocării sale, a decis, azi, Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

CONSTANȚA. Polițist de la Secția 5 trimis în judecată după ce a încercat să înșele un șofer turc!
De Neptun TV 28 septembrie 2017

Un agent de poliție din Constanța a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și înșelăciune, după ce i-a cerut mită unui șofer turc ca să nu-l amendeze pentru o presupusă contravenție.