joi, 22 august 2019

Judecătorii au decis: procuroarea Mihaiela Moraru Iorga poate reveni la DNA, în pofida ordinului Laurei Codruța Kovesi

De Mediafax 11:56, 3 octombrie 2017 39 vizite Justiție
Judecătorii au decis: procuroarea Mihaiela Moraru Iorga poate reveni la DNA, în pofida ordinului Laurei Codruța Kovesi

Procuroarea Mihaiela Moraru Iorga poate reveni pe funcția pe care o avea la Direcția Națională Anticorupție (DNA), până la o soluție definitivă a instanței în cazul revocării sale, a decis, azi, Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Membrii Secției de procurori a CSM a analizat, astăzi, situația procuroarei Mihaiela Moraru Iorga, după ce Curtea de Apel a suspendat decizia de revocare din DNA a acesteia.

În cadrul ședinței s-a dispus ca Iorga să revină la DNA, temporar, până la soluționarea definitivă a procesului prin care Iorga cere anularea revocării, au precizat, pentru Mediafax, surse din cadrul Consiliului.

Curtea de Apel București (CAB) a decis, în 27 septembrie, suspendarea, până la soluționarea procesului, a ordinului emis de Laura Codruța Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaiela Iorga Moraru.

În cadrul procesului în care Iorga a acționat-o în instanța pe procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, judecătorii au dispus că Mihaiela Iorga se poate întoarce în parchetul anticorupție.

Suspendă executarea Ordinului nr. 301/05.07.2017 emis de procuroru-șef al DNA până la pronunțarea instanței de fond asupra acțiunii în anularea ordinului. Cu recurs, în cinci zile de la comunicare”, se arată în decizia instanței Curții de Apel București.

UPDATE. Mihaiela Iorga susține că nu știe dacă va reveni la DNA, având în vedere decizia secției pentru procurori a CSM care a dispus revenirea ei la unitatea de parchet, magistratul precizând că nu știe dacă va fi acceptată.

"Cred că au luat (n.r. procurorii din CSM) act de decizia instanței. Ca urmare a hotărârii Curții de Apel București, sunt reintegrată la DNA București. Teoretic, da, mă întorc. Practic, nu știu dacă vor accepta să funcționez acolo. Cei de la CSM nici nu aveau cum să nu accepte", e punere în executare a hotărârii judecătorești.

Comenteaza aceasta stire