joi, 13 decembrie 2018

Judecătorii și procurorii au ieșit astăzi în stradă! Curtea de Apel București se delimitează de proteste

Judecătorii şi procurorii constănţeni s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat împotriva modificărilor aduse Legilor Justiţiei. Aceştia susţin că schimbările s-au făcut fără consultare. De partea cealaltă, senatorul Nicolae Bădălău afirmă că protestele magistraţilor ar depăşi cadrul legal, mai ales că la nivelul Parlamentului se discută pe tema acestor modificări. Protestele vor continua toată săptămâna.

Modificările aduse legilor justiției i-au scos astăzi în stradă și pe magistrați. La Constanța, numărul lor a fost nesemnificativ, doar aproximativ 30 de procurori și judecători și-au exprimat nemulțumirile.  

Aceștia sunt de părere că parlamentarii ar fi trebuit să țină cont de avizul negativ al CSM cu privire la modificările legilor justiției. Magistrații mai cred că toate aceste modificări ar trebui făcute după o consultare mult mai amplă.

În tot acest timp la nivelul Parlamentului continuă dezbaterile pe amendamentele aduse legilor justiției. În ceea ce privește protestele magistraților, senatorul PSD Nicolae Bădălău a declarat că acestea depășesc cadrul legal.

„Magistrații nu au dreptul, prin lege, să protesteze. Au ieșit în fața sediilor. Așa cum vă spuneam este o lege care încă nu e finalizată. Atunci pentru ce protestează? Amendamentele sunt niște proiecțele mai mici care sunt sau nu aprobate. Inclusiv la Camera Deputaților, colegii mei de partid au depus amendamente care au fost respinse. Posibilitatea asta există și la Senat. Să manifestăm preventiv...nu mi se pare normal. Dar cred că sunt și influențați și am urmărit câteva declarații ale dânșilor care nu au nicio legărură cu ceea ce se întămplă în substanța legii”, a declarat Nicolae Bădălău.

Astăzi au ieșit în stradă magistrați, dar și procurori, din Galați, Brașov, Slatina, Cluj, Brașov, Constanța, dar și din Capitală. Protestele lor vor continua toată săptămâna.  

Curtea de Apel București a anunțat în această seară că se delimitează de acțiunile de protest organizate în fața acestei instanțe de câteva sute de magistrați.

"Curtea de Apel București se delimitează de acțiunile de protest desfășurate în data de 18 decembrie 2017, lângă sediul acestei instituții, la inițiativa individuală a unor judecători. Totodată, Curtea de Apel București subliniază necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează statutul magistratului, a separației puterilor în stat și folosirea doar a pârghiilor pe care legea și regulamentele le găsesc adecvate pentru exprimarea opiniilor", se arată într-un comunicat al Curții de Apel București.

Comenteaza aceasta stire

inPolitics.ro. Glorie înaintașilor: Cum a făcut SRI Marea Unire
De Neptun TV 3 decembrie 2018

Punem pariu că habar nu aveați de rolul major avut de serviciile secrete în unirea provinciilor istorice sub numele de România, mai ales Marea Unire de la 1918. Nici noi nu știm mare lucru despre asta, dar un raționament simplu și de bun simț nu lasă loc de echivoc: mai mult decît Armata României și la paritate cu clasa politică, unirea de la 1 decembrie 1918 e opera SRI ori a glorioșilor săi precursori.

Apel la Legalitate - Scrisoare deschisă adresată Domnului Decebal Făgădău, Primar al Constanței
De Neptun TV 20 noiembrie 2018

Vă adresez acest Apel la legalitate, cu rugamintea de soluționare și răspuns în regim de urgență, urmând să ne adresăm, după caz, instanțelor de judecată sau organelor de urmărire penală pentru prejudiciile cauzate, daune financiare și infracțiunile de serviciu savârșite pe întregul parcurs al documentației de către funcționarii implicați...