marţi, 20 martie 2018

Judecătorii și procurorii au ieșit astăzi în stradă! Curtea de Apel București se delimitează de proteste

Judecătorii şi procurorii constănţeni s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat împotriva modificărilor aduse Legilor Justiţiei. Aceştia susţin că schimbările s-au făcut fără consultare. De partea cealaltă, senatorul Nicolae Bădălău afirmă că protestele magistraţilor ar depăşi cadrul legal, mai ales că la nivelul Parlamentului se discută pe tema acestor modificări. Protestele vor continua toată săptămâna.

Modificările aduse legilor justiției i-au scos astăzi în stradă și pe magistrați. La Constanța, numărul lor a fost nesemnificativ, doar aproximativ 30 de procurori și judecători și-au exprimat nemulțumirile.  

Aceștia sunt de părere că parlamentarii ar fi trebuit să țină cont de avizul negativ al CSM cu privire la modificările legilor justiției. Magistrații mai cred că toate aceste modificări ar trebui făcute după o consultare mult mai amplă.

În tot acest timp la nivelul Parlamentului continuă dezbaterile pe amendamentele aduse legilor justiției. În ceea ce privește protestele magistraților, senatorul PSD Nicolae Bădălău a declarat că acestea depășesc cadrul legal.

„Magistrații nu au dreptul, prin lege, să protesteze. Au ieșit în fața sediilor. Așa cum vă spuneam este o lege care încă nu e finalizată. Atunci pentru ce protestează? Amendamentele sunt niște proiecțele mai mici care sunt sau nu aprobate. Inclusiv la Camera Deputaților, colegii mei de partid au depus amendamente care au fost respinse. Posibilitatea asta există și la Senat. Să manifestăm preventiv...nu mi se pare normal. Dar cred că sunt și influențați și am urmărit câteva declarații ale dânșilor care nu au nicio legărură cu ceea ce se întămplă în substanța legii”, a declarat Nicolae Bădălău.

Astăzi au ieșit în stradă magistrați, dar și procurori, din Galați, Brașov, Slatina, Cluj, Brașov, Constanța, dar și din Capitală. Protestele lor vor continua toată săptămâna.  

Curtea de Apel București a anunțat în această seară că se delimitează de acțiunile de protest organizate în fața acestei instanțe de câteva sute de magistrați.

"Curtea de Apel București se delimitează de acțiunile de protest desfășurate în data de 18 decembrie 2017, lângă sediul acestei instituții, la inițiativa individuală a unor judecători. Totodată, Curtea de Apel București subliniază necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează statutul magistratului, a separației puterilor în stat și folosirea doar a pârghiilor pe care legea și regulamentele le găsesc adecvate pentru exprimarea opiniilor", se arată într-un comunicat al Curții de Apel București.

Comenteaza aceasta stire

Noi dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiță: DNA este 'noua Securitate'! Coldea era protectorul lui Kovesi
De Neptun TV 19 martie 2018

Fostul deputat Sebastian Ghiță a declarat azi, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, era protectorul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și că, deși SRI ajuta mai multe Parchete, DNA primea mai mult sprijin.

Noi acuzații împotriva procurorilor DNA
De Antonia Maer 8 martie 2018

O nouă înregistrare scandaloasă din sediul DNA a fost făcută publică seara trecută. De această dată este vorba de o filmare în care fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, plânge în timp ce semnează o declarație ce i-ar fi fost redactată de procurori. În respectiva declarație recunoștea toate învinuirile aduse de procurori, sub amenințarea că în caz contrar urma să înfunde pușcăria. Mai mult, aceasta era asistată de un avocat plătit chiar de către cea care a denunțat-o și care i-ar fi fost recomandat de procurorii DNA.

România 3.0: Dreptate până la capăt, pentru toți. Dumbravă la brutărie!

Au trecut deja trei luni de la audierea lui Dumbravă în Comisia SRI și de la devoalarea abuzurilor în care a fost implicat. Au trecut trei luni de când Parlamentul României a cerut declasificarea audierii și demiterea lui Dumbravă.

România 3.0: Terorism judiciar!

Site-ul luju.ro a scos ieri la iveală o probă a terorismului judiciar. O probă că PFA Kovesi are nevoie de o condamnare împotriva Antena 3 pentru a susține manipularea cu “festivalul inculpaților”.

Companie belgiană în negocieri cu Rompetrol, condamnată în Elveția pentru corupție!

Potrivit România Liberă, justiția elvețiană a condamnat DEME pentru corupție într-un caz de contracte gigantice cu Nigeria.

Daniel Dragomir: DNA nu avea temei juridic pentru datele Agenției de Cadastru. Legea nu era în vigoare
De Neptun TV 1 martie 2018

Daniel Dragomir susține că DNA nu avea temei juridic pentru a accesa baza de date a Agenției de Cadastru, pentru că, în 2013, când Direcția a semnat protocol cu Agenția de Cadastru, nu era în vigoare articolul din Codul de Procedură Penală invocat de procurorii DNA.

Daniel Dragomir: 'DNA a avut acces direct, fără mandat, la toate datele personale și documentele notariale ale românilor începând cu anul 2013'

Începând din anul 2013, chiar după numirea sa, Kovesi a încheiat și semnat personal un Protocol cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

FLUX24: Șefa DNA a mințit la CSM! Prinsă la CEDO cu un caz șocant. TORTURĂ
De Neptun TV 27 februarie 2018

Procurorul șef al DNA, Laura Kovesi, a declarat azi, în cadrul ședinței CSM, că nu există nicio condamnare la CEDO în dosare instrumentate de DNA după anul 2013 și nu i se poate imputa acest motiv în propunerea MJ de revocare din funcție, scriu jurnaliștii de la flux24.ro.

Ministerul Justiției a publicat raportul privind DNA - documentul conține discursul lui Toader și 11 anexe!
De Neptun TV 23 februarie 2018

Ministerul Justiției a publicat, azi, raportul privind activitatea conducerii DNA, acesta conținând discursul lui Tudorel Toader de joi seara, când a prezentat motivele pentru care solicită revocarea Laurei Codruța Kovesi. Documentul conține și 11 anexe, decizii ale unor instituții și regulamente

Ministrul Justiției a cerut revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi!
De Neptun TV 22 februarie 2018

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că raportul managerial de la DNA presupune activitatea Laurei Codruța Kovesi timp de un an, din februarie 2017 și până în februarie 2018.