sîmbătă, 17 august 2019

JUDEȚUL CONSTANȚA. Focar de pestă porcină africană confirmat la un mistreț împușcat pe un fond de vânătoare

JUDEȚUL CONSTANȚA. Focar de pestă porcină africană confirmat la un mistreț împușcat pe un fond de vânătoare

Porcul mistreț a fost vânat în urmă cu câteva zile pe un fond de vânătoare. Medicii au confirmat că animalul era purtător al pestei porcine africane, scrie adevarul.ro.

Partida de vânătoare a avut loc pe 15 ianuarie pe fondul de vânătoare 5 din localitatea Ion Corvin, județul Constanța. Datorită confirmării de pestă porcină la un mistrețul vânat la fondul de vanatoare 5 - Ion Corvin, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) a decis vineri, 18 ianuarie, ca toți mistreții de pe acel fond să fie omorâți. Este vorba de 43 de animale. În localitățile adiacente fondului de vânătoare, crescătorii de porci au obligația de a-i ține în gospodărie.

Conform datelor furnizate de ANSVSA, la data de 18 ianuarie în județul Constanța erau confirmate 91 de focare în gospodării ale populației și 5 cazuri la mistreț. Până la această dată au fost plătite despăgubiri în valoare de 3,95 milioane de lei crescătorilor de porci din județ care au avut de suferit de pe urma pestei porcine africane.

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 297 localități din 16 județe, cu un număr de 1.127 de focare (dintre care 18 în exploatații comerciale). În alte 3 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 364.539 de porci afectați de boală și există 743 de cazuri la mistreți. 

Comenteaza aceasta stire