joi, 18 iulie 2019

Județul Constanța, sub COD GALBEN DE INUNDAȚII până duminică seara - ce spun meteorologii. VEZI HARTA

Județul Constanța, sub COD GALBEN DE INUNDAȚII până duminică seara - ce spun meteorologii. VEZI HARTA

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelo (INHGA) a emis o avertizare cod galben de inundații pentru râurile din Dobrogea, valabilă de sâmbătă de la ora 16.00 și până duminică la ora 24.00.

Pe același subiect: CONSTANȚA. 70 litri de apă pe metru pătrat - cum va fi vremea în următoarele 24 de ore!

INHGA semnalează:

"scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție".

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din sudul și estul județului Constanța, avertizează hidrologii.

Recomandare: Comandament pentru Situații de Urgență în Constanța - autoritățile se pregătesc de inundații

De asemenea, ei precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenți de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În urmă cu exact un an, pe data de 7 octombrie 2016, județul Constanța se afla, de asemenea, sub avertizări meteorologice de ploi abundente și vijelii - CONSTANȚA. Comandament pentru Situații de Urgență în urma atenționării de ploi și vijelii! (7 oct. 2016).

Reamintim că Bucureștiul și 11 județe din jumătatea de sud a țării, printre care și Constanța se află, de sâmbătă dimineață, sub cod portocaliu de ploi abundente și vânt puternic, în timp ce pentru alte 13 județe meteorologii au emis avertizare cod galben de ploi și vânt puternic. De asemenea, la munte va ninge, va fi viscol și se va depune strat de zăpadă.

Astfel, în Capitală și în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea ploile vor fi abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 de litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse peste 80-90 de litri pe metru pătrat.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.