marţi, 23 iulie 2019

JUDEȚUL CONSTANȚA. Un podgorean din Adamclisi a câștigat piața germană cu un vin bio

JUDEȚUL CONSTANȚA. Un podgorean din Adamclisi a câștigat piața germană cu un vin bio

Viticultorul Vasile Frâncu, din comuna Adamclisi, s-a lansat în afaceri pe piața germană cu un sortiment de vin aromatizat pentru fiert, denumit Glühender, pentru sezonul rece.

El a reușit să vândă în această toamnă peste 40.000 de sticle cu vin, produs din strugurii cultivați de el, vinificat și îmbuteliat în propria cramă.

Potrivit lui Vasile Frâncu, ideea producerii la Adamclisi a vinului aromatizat, pentru fiert, au sugerat-o chiar importatorii germani care, după ce au degustat și contractat diferite cantități de vin bio, din sortimentele Cabernet Sauvignon și Sauvignon Blanc, au solicitat și realizarea unei rețete proprii de vin aromatizat, din gama tradițională germană Glühender, specific sărbătorilor de iarnă.

"Importatorul a sugerat că este deosebit de ofertant, pentru piața germană, să aibă în rafturi un astfel de sortiment de vin pentru fiert care poartă însemnul de identificare bio-eco, adică producție 100% bio, și astfel am realizat pentru prima dată vinul Glühender, aromatizat după propria rețetă, în crama noastră, vin pentru care primim aproape săptămânal solicitări de suplimentare a comenzilor", declarat Vasile Frâncu.

Viticultorul dobrogean a precizat pentru Agerpres că secretul succesului înregistrat de vinul aromatizat, pentru fiert, din sortimentul Glühender, nu a stat doar în certificarea bio ci și în rețeta special realizată pentru piața germană.

"Clienții au apreciat faptul că vinul nostru Glühender, realizat dintr-un sortiment de Cabernet Sauvignon rose, are la bază o metodă tradițională românească, fără adaosuri de macerate de plante în alcool exogen, nevinicol, pentru aromatizare. Pentru producerea rețetei germane Glühender folosim mustul natural din struguri, cu o concentrație de zaharuri de 879 grame/litru, și trecut printr-un proces de inhibare a fermentației, la care adăugăm mirodeniile tradiționale pentru vinul fiert", a declarat pentru Agerpres, podgoreanul Vasile Frâncu.

 

Comenteaza aceasta stire