vineri, 19 iulie 2019

Județul Constanța va avea registru agricol online

Județul Constanța va avea registru agricol online

Constănțenii vor scăpa de drumurile până la administrațiile locale pentru a afla informațiile din Registrul Agricol. Astăzi, la sediul Ministerului pentru Societatea Informațională, Consiliul Județean Constanța a semnat mai multe contracte de finanțare cu fonduri europene, care le vor permite constănțenilor să beneficieze de servicii publice administrative on-line.

„Aproape întreg județul Constanța va avea pe suport electronic tot ce înseamnă registru agricol, toate datele de suprafețele care se cultivă, cum se cultivă și în ce categorie vor fi ele introduse. Cu alte cuvinte, orice cetățean poate accesa site-urile primăriei pe care vor fi postate aceste date și vor putea beneficia de foarte multe informații despre tot ce înseamnă teren agricol“, a spus Cristinel Dragomir, vicepreședintele CJ Constanța.  

În luna noiembrie a anului trecut, premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul a aprobat un act normativ prin care instituțiile publice vor fi obligate să asigure, în cazul noilor proiecte IT, interoperabilitatea acestora cu alte sisteme informatice.

Odată pusă la punct infrastructura, sistemul va putea să țină mai ușor evidența datelor din registrele agricole existente într-o primărie, iar prin centralizarea automată a acestora, timpul petrecut de cetățean la ghișee se va reduce, iar cozile vor dispărea.

Valoarea proiectelor accesate de Consiliul Județean Constanța depășește 4 milioane de euro.

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire