luni, 24 septembrie 2018

FOTO. Jurnalista care a coordonat ancheta Panama Papers, ucisă în explozia unei bombe plasată sub mașină

FOTO. Jurnalista care a coordonat ancheta Panama Papers, ucisă în explozia unei bombe plasată sub mașină

Daphne Caruana Galizia - cel mai cunoscut blogger și cunoscut jurnalist de investigații din Malta - care a coordonat ancheta Panama Papers în cel mai mic stat din Europa, a fost ucisă ieri în urma exploziei unei bombe plasate sub mașina sa, chiar în apropierea casei unde aceasta locuia.

Daphne Caruana Galizia a murit, ieri, după ce masina în care se afla, un Peugeot 108, a fost distrusă de o explozie puternică. Pe blogul său, Galizia a denunțat mai multe cazuri de corupție. 

O jurnalistă puternică, ale cărei postări atrăgeau mai mulți utilizatori decât toți cititorii ziarelor din țară, Caruana Galizia a fost descrisă de curând de site-ul Politico ca “un WikiLeaks într-o singură femeie“. Articolele ei au incomodat teribil diverse figuri, atât de la putere cât și din lumea interlopă, din cel mai mic stat din Europa.

Cele mai noi dezvăluiri ale sale au arătat către premierul Maltei, Joseph Muscat, și către doi dintre cei mai apropiați aliați ai lui, conectând trei companii offshore cu acești trei oameni și cu vânzarea de pașapoarte malteze către guvernul din Azerbaijan.

Președintele Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, a făcut apel la calm: “În aceste momente, când țara este șocată de un asemenea atac, îi îndemn pe toți să-și măsoare cuvintele, să nu emită judecăți și să arate solidaritate”, a spus aceasta.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.