vineri, 19 iulie 2019

Kiteboarding-ul, rețeta perfectă pentru zborul deasupra valurilor

Vântul de astăzi a fost tot ce așteptau pasionații de sporturi nautice, așa că au venit în număr mare în nordul stațiunii Mamaia. Printre ei, și Natalia.

Se pregătește să plece la studii în Anglia. Până atunci însă, profită din plin de vacanță. Astăzi a venit la școala de kiteboarding pentru a învăța cum să țină în frâu... zmeul.

„Este un sport elegant și foarte greu pentru că trebuie multă coordonare. Din mâini în special. Dacă mai este  vânt mâine cu siguranță facem din nou kitesurfing“, spune Natalia.

Printre cursanții școlii de kiteboarding, l-am întâlnit și pe singurul campion olimpic al României la înot, constănțeanul Răzvan Florea. După ce a exersat pe uscat, Răzvan și-a dus placa acolo unde se simte cel mai bine, în apă.

„Terminând cu sportul prin 2010, iată-ne în 2014 că m-am apucat și eu de școală.  Sunt la început, aștept să văd și eu cum este. Este un sport scump, nu este foarte ușor de procurat echipamentul, dar dacă îți place ceva în viață probabil că poți să strângi bani“, spune Răzvan Florea.

Instructorii ne spun că numărul celor pasionați de acest sport, deși considerat extrem, nu este deloc mic.

„Este prima zi. Este foarte interesant. Puțin dificil dar foarte interesant. Recomand oricui își dorește ceva extrem. Am luat o lecție și într-o săptămână am încercat. Am stat o  săptămână cu vânt bun și într-o săptămână eram expert“, spune un practicant.

„Sunt mulți cursanți. Lumea este foarte dornică, iar în România suntem 500 - 600 de oameni care practică acest sport.  Majoritatea oamenilor își doresc să zboare. Acest sport oferă acest sentiment“, a declarat Ciprian Ghiojan, instructor.

Dacă doriți să vă apucați de acest sport nu aveți nevoie decât de dorință pentru că aici, în acest loc găsiți tot ce vă trebuie, de la  instructor la un echipament complet.

În funcție de îndemânarea și condiția fizică a fiecăruia, cursurile pot dura între 6 și 12 ore. Pentru o oră veți plăti 50 de euro, în timp ce un echipament complet, care conține zmeul, placa, hamul și costumul de neopren, costă aproximativ 1.500 de euro.

Dacă pasiunea este mare, cu siguranță nu pare mult. Astăzi, de exemplu, doar ploaia torențială a reușit să-i scoată pe cursanți din apă.

Comenteaza aceasta stire