miercuri, 21 august 2019

“La 20 de ani de la Revoluție, nu mă mai interesează din moment ce, de 6 ani, un informator al Securității este în fruntea țării” - update

“La 20 de ani de la Revoluție, nu mă mai interesează din moment ce, de 6 ani, un informator al Securității este în fruntea țării”. Declarația a fost făcută de primarul Constanței, Radu Mazăre, întrebat despre verdictul în cazul Dan Voiculescu. Mazăre a dezvăluit și pe ce se bazează atunci când spune acest lucru despre Traian Băsescu: un registru al informatorilor de la Constanța pe care l-a și publicat pe vremea când era ziarist. O poziție similară are și președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

"Acum 18 ani, când eram ziarist ca și dumneavostră, țineam în mână registrul cu informatorii Securității. În registrul ăsta era trecut președintele nostru Băsescu, Traian Băsescu, ca și informator al Securității. Am ținut în mână, am avut în redacție, l-am și publicat acest registru cu informatori ai Securității unde figura președintele Băsescu. Era rezident, deci șef de rețea, și ne conduce țara de 6 ani de zile, prost. " – a declarat Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța.

Reacția primarului Constanței vine drept răspuns la întrebarea „cum comentați verdictul în cazul Dan Voiculescu?”, fondatorul Partidului Conservator. De altfel, documentul la care face referire Radu Mazăre a fost preluat ani la rând de presa centrală. În aceea evidență, numele lui Traian Băsescu figurează alături de cele ale altor persoane care fuseseră angajate în “munca de securitate”, după cum era denumită de comuniști informarea către organele statului. La rubrica “Denumirea organismului din cadrul MAI” din care făcea parte, în dreptul actualului președinte al țării e trecut Marină. Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, vorbește și el despre același registru.

"Scria pe registru la titlu: “Registrul cu persoanele din rândul membrilor PCR pentru care s-a dat aprobare să sprijine munca de securitate”. Au fost persoane care l-au contestat, registrul la Judecătoria Constanța, dar au pierdut... " – a declarat Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța.

"La 20 de ani de la Revoluție nu mă mai interesează, în condițiile în care România este condusă de un colaborator al Securității pe care eu l-am văzut în documentele oficiale, cine mai este și cine nu mai este. Ne interesează ca România să meargă bine, mă interesează să facem case, mă interesează să dezvoltăm turismul, să repornim economia. Restul, deja sunt fantomele trecutului" - a mai spus Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța.

Comenteaza aceasta stire