luni, 19 august 2019

La atelierele din Constanța s-a muncit de zor la fabricarea drapelelor pentru Ziua Națională

Ziua Națională a României poate reprezenta, pentru unii, chiar o sursă de venit. Și nu vorbim despre patronii de restaurante, care în această seară vor avea un profit bunicel, ci de fabricanții de drapele naționale. Operațiunea pare simplă, însă atunci când ai de cusut zeci de steaguri într-o zi, lucrurile devin ceva mai complicate.

Se iau trei bucăți de material. După ce croitoresele măsoară riguros și decupează materialul, mașinile de cusut îl transformă în simbolul național. Drapelul este apoi călcat și aranjat, iar orice român poate să-l ia acasă pentru a-l ridica de Ziua Națională. Fabricanții de drapele din București au profitat că se apropie 1 Decembrie și și-au pus angajații la muncă. Pe lângă drapelele de dimensiuni normale, fabricile primesc și comenzi speciale.

La atelierele din Constanța s-a muncit de zor la fabricarea drapelelor. Mașinile de cusut au lucrat la foc continuu, până când croitoresele au terminat toate comenzile.

Pe lângă steaguri, pentru Ziua Națională, românii au mai cumpărat fanioane și broderii cu însemnele naționale. O dovadă că în România spiritul național încă nu a murit.

Comenteaza aceasta stire