luni, 22 aprilie 2019

Teo își face cumpărăturile pentru școală!

Pentru toţi elevii, într-o săptămână, va suna clopoţelul. Sub îndrumarea profesorilor, părinţii au pus pe hârtie toate rechizitele de care cei mici au nevoie pentru începutul anului şcolar. Cu lista în mână, au pornit la cumpărături în speranţa că toate cheltuielile se vor încadra în bugetul stabilit de acasă. Nici pomeneală. Odată ajunşi printre standuri, copiii au dat peste cap cheltuielile stabilite, iar unii părinţi au ajuns să scoată din portofel chiar şi dublu faţă de ce îşi propuseseră.

Un caiet pentru biologie, două caiete cu foaie velină, culori, stilou, rezerve, bloc de desen, acuarele, pensule, coperți, etichete…. Odată lista făcută, Teo, care intră în clasa a III-a, a pornit printre rafturi.

Suntem abia la jumătatea cumpărăturilor, iar deciziile sunt din ce în ce mai greu de luat.

Părinții recunosc că socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea de la cumpărături, mai ales când vine vorba de prima zi de școală.

La un alt stand, se duc aceleași lupte grele de convingere.

 Eforturile financiare sunt mult mai mari pentru cei care au doi, trei sau chiar patru copii de vârstă școlară. Pentru părinții care, totuși vor să aibă cheltuieli cât mai mici, este bine să știe că pe piață se găsesc ghiozdane și cu 50 de lei, caietele simple sunt 0 20 de bani, iar blocurile de desen au și prețuri de sub un leu.

Dincolo de rechizite, părinții trebuie să fie pregătiți și pentru alte cheltuieli. Dacă mai punem la socoteală pantofii, uniforma de școală, la care adăugăm o cămașă de schimb și mai multe perechi de ciorapi, cheltuielile pentru începerea anului școlar pot ajunge ușor la 1000 de lei.

 

Comenteaza aceasta stire

Admiterea la școlile de poliție nu se organizează anul acesta. Motivul invocat de autorități
De Neptun TV 3 aprilie 2019

În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunță MAI.

Începe a doua etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019 - 2020
De Neptun TV 2 aprilie 2019

În prima etapă de înscriere în învățământul primar au fost depuse la nivel național 150.084 de cereri.

Dezastru național la simularea de la Bacalaureat! Rata de promovare de 36,88%!
De Neptun TV 30 martie 2019

Rezultatele de la simularea de la Bacalaureat, organizată de Ministerul Educației Naționale în perioada 11-13 martie, arată o rată cumulată de promovare, la clasele XI-XII, de 36,88%, în creștere cu 0,36% față de anul trecut, când a fost de 36,52%.

REZULTATE SIMULARE BAC 2019, anunțate astăzi. Notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat nu se contestă
De Mediafax 29 martie 2019

Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora.

Neptun TV, gazdă pentru 'Școala altfel'! Copiii au pășit în redacție și au învățat cum se realizează știrile!
De Neptun TV 26 martie 2019

Neptun TV a fost, astăzi, gazdă pentru “Școala Altfel”. Elevi de la Școala nr 39 din Constanța au învațat cum se realizează știrile - și chiar au încercat să le facă.