miercuri, 21 august 2019

Teo își face cumpărăturile pentru școală!

Pentru toţi elevii, într-o săptămână, va suna clopoţelul. Sub îndrumarea profesorilor, părinţii au pus pe hârtie toate rechizitele de care cei mici au nevoie pentru începutul anului şcolar. Cu lista în mână, au pornit la cumpărături în speranţa că toate cheltuielile se vor încadra în bugetul stabilit de acasă. Nici pomeneală. Odată ajunşi printre standuri, copiii au dat peste cap cheltuielile stabilite, iar unii părinţi au ajuns să scoată din portofel chiar şi dublu faţă de ce îşi propuseseră.

Un caiet pentru biologie, două caiete cu foaie velină, culori, stilou, rezerve, bloc de desen, acuarele, pensule, coperți, etichete…. Odată lista făcută, Teo, care intră în clasa a III-a, a pornit printre rafturi.

Suntem abia la jumătatea cumpărăturilor, iar deciziile sunt din ce în ce mai greu de luat.

Părinții recunosc că socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea de la cumpărături, mai ales când vine vorba de prima zi de școală.

La un alt stand, se duc aceleași lupte grele de convingere.

 Eforturile financiare sunt mult mai mari pentru cei care au doi, trei sau chiar patru copii de vârstă școlară. Pentru părinții care, totuși vor să aibă cheltuieli cât mai mici, este bine să știe că pe piață se găsesc ghiozdane și cu 50 de lei, caietele simple sunt 0 20 de bani, iar blocurile de desen au și prețuri de sub un leu.

Dincolo de rechizite, părinții trebuie să fie pregătiți și pentru alte cheltuieli. Dacă mai punem la socoteală pantofii, uniforma de școală, la care adăugăm o cămașă de schimb și mai multe perechi de ciorapi, cheltuielile pentru începerea anului școlar pot ajunge ușor la 1000 de lei.

 

Comenteaza aceasta stire