miercuri, 21 august 2019

Laguna Rodrigo de Freitas, unde se vor desfășura probele de canotaj la JO 2016 din Brazilia, a devenit un uriaș cimitir acvatic

Canotaj printre pești morți! Antrenamentele sportivilor brazilieni pentru Jocurile Olimpice din 2016 au intrat în atenţia presei internaţionale după ce laguna care va găzdui competiţiile de canotaj de la Rio de Janeiro a devenit un uriaş cimitir acvatic. Autorităţile braziliene au deschis o anchetă pentru a investiga cauzele acestui dezastru ecologic.

Aflată la periferia orașului Rio de Janeiro, Laguna Rodrigo de Freitas este un adevărat focar de infecție. De câteva zile, pe suprafața apei au apărut zeci de mii de pești morți. Dezastrul ecologic este de neimaginat. Serviciile de salubrizare au adunat peste 21 de tone de pește mort.

Lacul Rodrigo de Freitas va găzdui competițiile de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice din 2016. Sportivii brazilieni se pregătesc aici, însă antrenamentele lor sunt afectate din cauza mirosului insuportabil.  

Potrivit presei locale, dezastrul ecologic a fost cauzat de scăderea bruscă a nivelului de oxigen din apă. Localnicii dau vina pe poluarea domestică și industrială, mai ales că nu e prima oară când în zonă se întâmplă astfel de evenimente. Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor debuta pe 5 august 2016.

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire