vineri, 22 februarie 2019

Laguna Rodrigo de Freitas, unde se vor desfășura probele de canotaj la JO 2016 din Brazilia, a devenit un uriaș cimitir acvatic

Canotaj printre pești morți! Antrenamentele sportivilor brazilieni pentru Jocurile Olimpice din 2016 au intrat în atenţia presei internaţionale după ce laguna care va găzdui competiţiile de canotaj de la Rio de Janeiro a devenit un uriaş cimitir acvatic. Autorităţile braziliene au deschis o anchetă pentru a investiga cauzele acestui dezastru ecologic.

Aflată la periferia orașului Rio de Janeiro, Laguna Rodrigo de Freitas este un adevărat focar de infecție. De câteva zile, pe suprafața apei au apărut zeci de mii de pești morți. Dezastrul ecologic este de neimaginat. Serviciile de salubrizare au adunat peste 21 de tone de pește mort.

Lacul Rodrigo de Freitas va găzdui competițiile de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice din 2016. Sportivii brazilieni se pregătesc aici, însă antrenamentele lor sunt afectate din cauza mirosului insuportabil.  

Potrivit presei locale, dezastrul ecologic a fost cauzat de scăderea bruscă a nivelului de oxigen din apă. Localnicii dau vina pe poluarea domestică și industrială, mai ales că nu e prima oară când în zonă se întâmplă astfel de evenimente. Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor debuta pe 5 august 2016.

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

Halep a urcat oficial în topul WTA! Ce loc ocupă acum Simona
De Neptun TV 18 februarie 2019

Podiumul e alcătuit din japoneza Naomi Osaka, lider - 6.970 de puncte, Simona Halep, locul doi - 5537 de puncte, și Sloane Stephens, poziția a treia - 5307 de puncte.

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Doha! 'Aș fi vrut să câștig acest trofeu frumos, dar nu am putut'
De Neptun TV 16 februarie 2019

Simona Halep nu a reușit să câștige primul trofeu din noul sezon. Ajunsă în finala turneului de la Doha, numărul doi WTA a pierdut în trei seturi în fața jucătoarei din Belgia, Elise Mertens (23 de ani, nr. 21 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6, după două ore și șase minute de joc.

Simona Halep s-a hotărât în privința antrenorului: Am început colaborarea și o să lucrăm împreună
De Neptun TV 4 februarie 2019

În primă fază s-a decis ca tehnicianul belgian să fie supus unei perioade de probă, dar presa din țara sa susține că acesta a convins-o deja pe jucătoarea noastră, prin metodele de antrenament, să semneze o înțelegere cu perioadă nedeterminată.

Simona Halep a pierdut locul 1 în clasamentul WTA. Românca a părăsit Top 2 WTA după 595 de zile
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Clasamentul WTA a încorporat luni punctele câștigate de Naomi Osaka și Petra Kvitova la Australian Open 2019, iar Simona Halep a pierdut două poziții în ierarhia mondială. Este cea mai importantă alunecare în clasament pentru româncă, după data de 8 mai 2017, când Halep ajungea de pe 4 pe 8.