duminică, 18 august 2019

Larisa Iordache, din nou campioană mondială universitară: aur la bârnă, după individual compus

Larisa Iordache, din nou campioană mondială universitară: aur la bârnă, după individual compus

Larisa Iordache (21 ani) a adus României a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale Universitare de la Taipei, miercuri, în finala pe aparate de la sol, după ce, cu o zi în urmă, urcase pe prima treaptă a podiumului în concursul de individual compus.

Gimnasta legitimată de CS Dinamo a fost notată de arbitri cu 13,800 după evoluția din finala de la sol. Chiar dacă nota a fost mai mică decât cea primită de larisa înn competiția celor mai complete gimnaste, de marți (14.050), Iordache a reușit să se impună la diferență minimă în fața japonezei Asuka Teramoto (13,766) și a rusoaicei Liliia Akhaimova (13,533 - cu cel mai greu exercițiu din finală - două zecimi în plus la dificultate față de sportivele care au devansat-o pe podium).

Miercuri, românca a avut trei finale pe aparate. Și-a început evoluția în ultimul act de la paralele, însă nu a repetat evoluția bună din calificări, care o propulsase spre finală cu prima notă. De la 14,150, Larisa a scăzut la 13,800 - nota din finala de la paralele - și a ratat podiumul, clasându-se în final pe poziția a cincea.

În programul Larisei a urmat finala de la bârnă: a primit o notă mai mare decât în calificări (13,666 față de 13,450), însă poziția în clasamentul finalei a fost același - trei și medalie de bronz, care a încălzit-o pentru exercițiul de aur de la sol.

România se află în prezent pe poziția a 15-a în clasamentul pe medalii, cu patru medalii, toate aduse de gimnastică: 2 x AUR prin Larisa Iordache - la sol și individual compus, 2 x BRONZ prin Larisa Iordache - la bârnă și Andrei Muntean la sărituri.

Comenteaza aceasta stire