sîmbătă, 24 august 2019

Le-a ajuns cuțitul la os: medicii de familie protestează

Medicii de familie se revoltă. Supăraţi că au fost amendaţi pentru că nu au introdus în sistemul informatic toate reţetele eliberate, au semnat o petiţie colectivă pe care o vor trimite Casei de Asigurări de Sănătate. Cadrele medicale au cerut şi ajutorul premierului Dacian Cioloş şi vor ca în noul contract cadru pe care îl vor semna să nu mai apară clauza care permite sancţionarea lor, în condiţiile în care sistemul informatic dă frecevent erori.

Sistemul informatic al Casei de Asigurări de Sănătate le dă mari bătăi de cap atât cadrelor medicale cât și pacienților.  Medicii de familie au reclamat blocajele care apar mereu în rețea, însă în loc de rezolvarea problemelor, s-au trezit cu amenzi. Mai exact, au fost sancționați pentru că nu au înregistrat o parte din rețetele pe care le-au emis off-line.  

Revoltați de situația în care se află,  medicii au semnat o petiție colectivă pe care o vor trimite CNAS.

Cadrele medicale mai spun că din cauza sistemului  informatic care funcționează cu întreruperi se pot trezi și cu alte servicii nevalidate. De aceea au cerut ajutorul premierului Dacian Cioloș. Medicii de familie vor ca din viitorul contract cadru încheiat între ei și casele de asigurări de sănătate să fie eliminată clauza care prevede amendarea lor dacă nu validează rețete, în condițiile în care sistemul dă frecvent erori.

Comenteaza aceasta stire