vineri, 19 iulie 2019

Legea circulației s-a schimbat în Bulgaria! Ce se întâmplă cu mașinile înmatriculate în Bulgaria!

Legea circulației s-a schimbat în Bulgaria! Ce se întâmplă cu mașinile înmatriculate în Bulgaria!

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din data de 1 februarie, au intrat în vigoare noi modificări la legea circulației pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin.

Conform modificărilor legislative, conducătorii mijloacelor de transport care intră în Bulgaria își pot continua călătoria pe teritoriul statului vecin numai după ce efectuează plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care atovehiculul face parte, doar de la unitatea specială din cadrul Agenției Vamale a R. Bulgaria.

Ghiseele de plata a taxei au fost amplasate imediat dupa efectuarea controlului de frontiera pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar.

Autoritatile bulgare au informat ca plata taxei de drum se poate efectua doar cu un card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 t, iar la autoturisme se poate efectua plata în euro, leva sau cu un  card bancar.

Până în momentul de față, pe sensul de intrare în țară, Agenția Vamală Bulgară a inființat pentru plata taxei de drumuri următoarele unități:

-         P.T.F. Vidin/Calafat – o unitate;

-         P.T.F. Ruse/Giurgiu– două unități;

-         P.T.F. Silistra/Ostrov– o unitate;

-         P.T.F. Kardam/ Negru Voda– o unitate;

-         P.T.F. Duran Kulak/ Vama Veche – o unitate.

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)