marţi, 25 septembrie 2018

Legea plății defalcate a TVA, modificată de senatori - obligativitatea a fost eliminată!

Legea plății defalcate a TVA, modificată de senatori - obligativitatea a fost eliminată!

Blamată de mediul privat, ordonanța care se stabilește plata defalcată a taxei pe valoare adăugată s-ar putea modifica radical. Reprezentanții Comisiei de Buget Finanțe au analizat împreună cu mediul de afaceri respectivul act normativ. După mai multe discuții au ajuns la o variantă de compromis.

Senatorul PSD de Constanța Ștefan Mihu a amendat legea de aprobare a ordonanței 23, în sensul eliminării obligativității deschiderii de conturi speciale pentru TVA pentru toate societățile. Ștefan Mihu a declarat că numai anumite instituții și societăți vor fi obligate să aibă conturi speciale de TVA la 1 ianuarie 2018.

"Companiile care au relații contractuale cu statul, instituțiile publice și companiile de stat vor fi obligate de la 1 ianuarie 2018. Începând cu 1 ianuarie 2019, și restul companiilor private vor trebui să se alinieze acestei legi", a declarat Ștefan Mihu, senator PSD.

În concluzie, doar societățile comerciale înregistrate ca plătitoare de TVA și care au relații contractuale cu statul vor fi obligate să defalcheze plata TVA, indiferent de ponderea respectivelor contracte publice în cifra de afaceri. Celelalte companii vor putea aplica opțional măsura.

Amendamentul adoptat de senatori este agreat  și de cei din mediul de afaceri. Totuși aceștia și-ar fi dorit ca Guvernul să renunțe la această măsură. După discuțiile din comisie, proiectul urmează să fie dezbătut în plenul Senatului, apoi să fie trimis la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz. 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.