duminică, 24 iunie 2018

Legea plății defalcate a TVA, modificată de senatori - obligativitatea a fost eliminată!

Legea plății defalcate a TVA, modificată de senatori - obligativitatea a fost eliminată!

Blamată de mediul privat, ordonanța care se stabilește plata defalcată a taxei pe valoare adăugată s-ar putea modifica radical. Reprezentanții Comisiei de Buget Finanțe au analizat împreună cu mediul de afaceri respectivul act normativ. După mai multe discuții au ajuns la o variantă de compromis.

Senatorul PSD de Constanța Ștefan Mihu a amendat legea de aprobare a ordonanței 23, în sensul eliminării obligativității deschiderii de conturi speciale pentru TVA pentru toate societățile. Ștefan Mihu a declarat că numai anumite instituții și societăți vor fi obligate să aibă conturi speciale de TVA la 1 ianuarie 2018.

"Companiile care au relații contractuale cu statul, instituțiile publice și companiile de stat vor fi obligate de la 1 ianuarie 2018. Începând cu 1 ianuarie 2019, și restul companiilor private vor trebui să se alinieze acestei legi", a declarat Ștefan Mihu, senator PSD.

În concluzie, doar societățile comerciale înregistrate ca plătitoare de TVA și care au relații contractuale cu statul vor fi obligate să defalcheze plata TVA, indiferent de ponderea respectivelor contracte publice în cifra de afaceri. Celelalte companii vor putea aplica opțional măsura.

Amendamentul adoptat de senatori este agreat  și de cei din mediul de afaceri. Totuși aceștia și-ar fi dorit ca Guvernul să renunțe la această măsură. După discuțiile din comisie, proiectul urmează să fie dezbătut în plenul Senatului, apoi să fie trimis la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz. 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Mandatul lui Andrei Năstase, INVALIDAT. Scrutinul pentru desemnarea primarului Chișinăului a fost ANULAT
De Neptun TV 19 iunie 2018

Partidul Socialist ceruse instanței să declare nule alegerile locale anticipate desfășurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (centru-dreapta), a organizat acțiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin.

Sute de mii de oameni protestează împotriva statului paralel
De Neptun TV 9 iunie 2018

Mai multe persoane, prezente sâmbătă în Piața Victoriei, pentru mitingul PSD - ALDE, au prezentat stări de rău.

CONSTANȚA. PNL a demarat Campania 'Orașul poartă semnătura ta'!
De Robert Nenciu 29 mai 2018

Potrivit liberalilor, în urma răspunsurilor primite de la constănțeni, o parte din probleme se vor materializa în proiecte de hotărâre ce vor fi supuse votului Consiliului Local Constanța.