sîmbătă, 24 august 2019

Legea recursului compensatoriu: peste 500 de hoți, violatori și criminali au ieșit mai devreme din pușcărie!

Peste 500 de hoţi, violatori şi criminali au ieşit mai devreme din puşcărie în aceste zile, profitând de Legea recursului compensatoriu. Surprinzător este că opinia publică nu s-a mai inflamat aşa cum a făcut-o la începutul acestui an când Guvernul anunţa Legea graţierii. Analiştii spun că nu s-au mai indignat tinerii pe reţelele de socializare şi nu au mai ieşit în stradă pentru că acum nu a mai apăsat nimeni pe buton având în vedere lipsa unui interes politic.

Intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu a deschis ușile penitenciarelor pentru deținuții care au executat pedepse în condiții inproprii. Mai exact este vorba despre 551 de deținuți care au fost condamnați pentru furt calificat, tâlhărie, viol, omor, omor deosebit de grav, ultraj, trafic și consum de droguri, trafic de minori și proxenetism.

La începutul acestui an, numai la auzul veștii că Guvernul pregătește o Lege a grațierii, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă să protesteze. Manifestările au avut loc după o impresionantă mobilizare pe rețelele de socializare. Atunci mai mulți lideri politici din România au reclamat că protestele au fost comandate și că oamenii au fost manipulați.

În privința celor peste 3300 de deținuți care ar putea beneficia de eliberarea condiționată în baza noii legi, Administrația Națională a Penitenciarelor nu are încă o statistică referitoare la infracțiunile comise de aceștia.

Potrivit actului normativ, la fiecare 30 de zile petrecute în condiții necorespunzătoare de detenție, un deținut are dreptul la 6 zile suplimentare considerate executate din pedeapsă. 

Comenteaza aceasta stire