marţi, 20 noiembrie 2018

Cine sunt membrii noului GUVERN - lista completă a miniștrilor!

Noul premier a făcut public astăzi numele miniştrilor alături de care doreşte să lucreze. Coaliţia vine cu două modificări importante în structura noului Executiv. Dispare Ministerul pentru Dialog Social, dar se înfiinţează o a patra funcţie de vicepremier. 15 nume noi sunt astfel, în noul Cabinet. Dacă în Guvernul Tudose erau trei miniştri din Constanţa, în noua formulă guvernamentală nu va mai fi niciunul.

PSD și ALDE au terminat seria negocierilor privind numele celor care vor face parte din viitorul Guvern condus de Viorica Dăncilă. La a treia încercare de când au preluat guvernarea, reprezentanții coaliției, s-au pus de comun acord pentru o nouă componență.

Astfel, după o săptămână de la desemnarea de către președintele României, Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi membrii Guvernului cu care se va prezenta, luni, în fața Parlamentului pentru votul de învestire.

În noua formulă guvernamentală se regăsesc 15 nume noi față de cabinetul Mihai Tudose. De asemenea, apar și două modificări importante. Ministerul pentru Dialog Social va dispărea dar va fi înființat un al patrulea post de vicepremier pentru implementarea Parteneriatelor Internaționale ale României. Acesta va fi ocupat de Ana Birchall.

Printre numele importante care apar în noul cabinet este cel al lui Eugen Teodorovici, care va prelua portofoliul Finanțelor. Teodorovici a fost unul dintre cei mai critici social democrați ai reprezentanților Guvernelor Grindeanu și Tudose, și al unora dintre măsurile fiscale. Cu toate acestea Teodorovici a primit votul Comitetului Executiv Național.

Dacă Executivul condus de Mihai Tudose Constanța a avut trei miniștri, în Guvernul Dăncilă nu va mai fi niciunul. Ionuț Mișa, fostul ministru al Finanțelor a declarat că decizia de înlocuire a sa este una politică și o respectă. La ministerul Turismului, Mircea Dobre a fost înlocuit de Bogdan Trif în timp ce la Transporturi, în locul lui Felix Stroe a fost nominalizat Lucian Șova, fost ministru al Comunicațiilor. 

Miniștrii Guvernului Dăncilă vor fi audiați în comisiile de specialitate din Parlament luni, 29 ianuarie. În aceeași zi, plenul reunit al celor două camere se va reuni pentru votul de învestitură. Anunțul a fost făcut de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a adăugat că în ceea ce privește depunerea jurământului, acest lucru depinde de președintele Iohannis.

Comenteaza aceasta stire

Premierul Viorica Dăncilă anunță schimbările din Guvern. Cum arată Executivul remanierat
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

„Eu vreau să nu privesc înapoi. Eu vreau să privesc spre viitor. Eu cred că vor performa în această echipă și faptul trebuie să arate că sunt în stare să își ducă la îndeplinire programul de guvernare, vor fi un stimulent pentru ei", a mai spus premierul.

Gheorghe Donțu a anunțat candidații PSD la alegerile locale din 2020
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Invitat în această seară la emisiunea „Audiență în direct“, moderată de Măriuca Androne, consilierul județean PSD și președintele organizație de seniori PSD Constanța a anunțat în premieră numele candidaților PSD la alegerile locale din 2020.

Tăriceanu: În condițiile războiului politic total, România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE
De Neptun TV 25 octombrie 2018

În opinia sa, "cine crede că liderii europeni vor fi înțelegători, când în an electoral oamenii politici de la București se vor în război, se înșală", iar "România deja pierde teren și va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgență".