marţi, 18 septembrie 2018

Cine sunt membrii noului GUVERN - lista completă a miniștrilor!

Noul premier a făcut public astăzi numele miniştrilor alături de care doreşte să lucreze. Coaliţia vine cu două modificări importante în structura noului Executiv. Dispare Ministerul pentru Dialog Social, dar se înfiinţează o a patra funcţie de vicepremier. 15 nume noi sunt astfel, în noul Cabinet. Dacă în Guvernul Tudose erau trei miniştri din Constanţa, în noua formulă guvernamentală nu va mai fi niciunul.

PSD și ALDE au terminat seria negocierilor privind numele celor care vor face parte din viitorul Guvern condus de Viorica Dăncilă. La a treia încercare de când au preluat guvernarea, reprezentanții coaliției, s-au pus de comun acord pentru o nouă componență.

Astfel, după o săptămână de la desemnarea de către președintele României, Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi membrii Guvernului cu care se va prezenta, luni, în fața Parlamentului pentru votul de învestire.

În noua formulă guvernamentală se regăsesc 15 nume noi față de cabinetul Mihai Tudose. De asemenea, apar și două modificări importante. Ministerul pentru Dialog Social va dispărea dar va fi înființat un al patrulea post de vicepremier pentru implementarea Parteneriatelor Internaționale ale României. Acesta va fi ocupat de Ana Birchall.

Printre numele importante care apar în noul cabinet este cel al lui Eugen Teodorovici, care va prelua portofoliul Finanțelor. Teodorovici a fost unul dintre cei mai critici social democrați ai reprezentanților Guvernelor Grindeanu și Tudose, și al unora dintre măsurile fiscale. Cu toate acestea Teodorovici a primit votul Comitetului Executiv Național.

Dacă Executivul condus de Mihai Tudose Constanța a avut trei miniștri, în Guvernul Dăncilă nu va mai fi niciunul. Ionuț Mișa, fostul ministru al Finanțelor a declarat că decizia de înlocuire a sa este una politică și o respectă. La ministerul Turismului, Mircea Dobre a fost înlocuit de Bogdan Trif în timp ce la Transporturi, în locul lui Felix Stroe a fost nominalizat Lucian Șova, fost ministru al Comunicațiilor. 

Miniștrii Guvernului Dăncilă vor fi audiați în comisiile de specialitate din Parlament luni, 29 ianuarie. În aceeași zi, plenul reunit al celor două camere se va reuni pentru votul de învestitură. Anunțul a fost făcut de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a adăugat că în ceea ce privește depunerea jurământului, acest lucru depinde de președintele Iohannis.

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.

Fostul ministru britanic al Apărării și New Europe, atac la Kovesi și Statul Paralel
De Neptun TV 22 august 2018

Această potențială decizie vine după ani de acuzații din ce în ce mai grave și mai publice de tactici necinstite și înșelătoare folosite pentru a obține rata de condamnare impresionantă a DNA de 92%. Îngrijorările cu privire la un sistem de justiție politizată, care încalcă statul de drept și procedurile legale, i-au făcut pe unii dintre membri guvernului să se gândească la o astfel de întreprindere dramatică, informează, încea mai recentă ediție a sa, reputatul săptămânal cu sediul central la Bruxelles, New Europe, o voce extreme de puternică, neafiliată politic, în cadrul Uniunii Europene.

Premieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară
De Mediafax 22 august 2018

Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării.