vineri, 19 iulie 2019

LIVE VIDEO. Imagini în direct din sediul Apple, de la lansarea iPhone 8

Gigantul american Apple lansează astăzi a opta generație a iPhone-ului, smartphone-ul care a revoluționat industria de telefoane mobile în urmă cu zece ani, în cadrul unui eveniment care are loc în noul campus al companiei, scrie Bloomberg citat de agenția Mediafax.

Pentru prima dată, Apple lansează trei smartphone-uri, unul dintre acestea fiind un model premium care va costa cu mult peste celelalte două modele din gamă și poate chiar mai mult și decât restul smartphone-urilor de pe piață. Tim Cook, CEO-ul Apple, a urcat pe scena amfiteatrului denumit în memoria fondatorului Steve Jobs din noul sediu, evenimentul marcând un nou capitol pentru cea mai valoroasă companie de tehnologie din lume.

Terminalele iPhone 8 sunt echipate cu un spate din sticlă și ramă din aluminiu, în timp ce hardware-ul intern este comparabil cu cel de pe iPhone X. Terminalele păstrează butoanele fizice Home, dispun de noi difuzoare stereo (cu 25% mai puternice decât cele de pe iPhone 7) și au ecrane mai performante (includ funcția True Tone de pe iPad Pro). Dimensiunile ecranelor, care sunt tot LCD, au rămas neschimbate.

iPhone 8 Plus dispune de cameră duală, care beneficiază acum de noi efecte. Utilizatorii se vor putea juca cu lumina de pe fața subiectului fotografiat în timp real. Funcția se numește Portrait Lighting. Sunt prezentate capabilitățile de realitate augmentată ale iPhone 8, pe care, probabil, nu le va folosi (aproape) nimeni. Terminalele păstrează butoanele fizice Home și au ecrane mai performante (includ funcția True Tone de pe iPad Pro). Dimensiunile ecranelor, care sunt tot LCD, au rămas neschimbate.

Cel mai ieftin iPhone 8 va costa 699 de dolari, iar cel mai ieftin iPhone 8 Plus 799 de dolari.

iPhone X vine cu un design nou, bazat pe sticlă și metal, tehnologie de încărcare wireless bazată pe standardul Qi și chipset cu 25% mai rapid decât cel din iPhone 7. Terminalul are display numit „Super Retina” (rezoluție 2.436 x 1.125 pixeli, densitate 458 ppi), care oferă suport HDR. Noul iPhone X dispune de funcție tap to wake pentru pornirea ecranului. Camera duală de pe terminal dispune de senzori de 12 MP (f/1.8 și f/2.4). La fel ca în cazul Galaxy Note 8, ambele camere (wide și telephoto) de pe spatele iPhone X dispun de stabilizare optică a imaginii. Potrivit Apple, autonomia bateriei iPhone X este cu două ore mai ridicată decât cea a iPhone 7.  Butonul Home de pe iPhone X a dispărut, acesta fiind înlocuit de unul software. Smartphone-ul mai include FaceID, o tehnologie de recunoaștere facială promovată ca fiind foarte sigură, dar care nu a funcționat de două ori în timpul prezentării Apple. Cel mai ieftin iPhone X va costa 999 de dolari.

Comenteaza aceasta stire