vineri, 19 aprilie 2019

Liviu Dragnea: „Băsescu să respecte constituția“

Coordonatorul campaniei PSD la europarlamentare, Liviu Dragnea, i-a cerut șefului statului, Traian Basescu, să nu se mai implice în acțiunile de campanie în favoarea Partidului Mișcarea Populară. Totodată, liderul social-democrat i-a amintit președintelui că îi este interzis partizanatul politic.

„La referendumul din 2012 la care 7,4 milioane de români au votat pentru demitere, Traian Băsescu făcea apel la respectarea Constituției. Îi cerem să respecte Constituția și statul de drept, să se abțină să mai facă acțiuni de campanie pentru partidul doamnei Udrea. Facem apel la președinte să înceteze promovarea electorală și să-i lase pe Udrea, Baconschi și Florin Popescu să facă singuri campanie electorală", a declarat Liviu Dragnea.

 Textul Constituției este clar - funcția prezidențială, cea mai înaltă funcție în stat, nu poate fi transformată în anexa niciunui partid politic.

 „Nu vrem să inițiem un demers de suspendare. Dar noi credem că domnul Traian Băsescu se va gândi serios că nu se merită să încalce în continuare Constituția atât de grav, pentru  că aici nu pot fi dubii, în momentul în care face campanie electorală fără ezitare pentru un partid anume, e o încălcare gravă. Noi sperăm că se va potoli”, a mai adăugat Liviu Dragnea.

Afirmațiile liderului PSD vin ca reacție la declarațiile făcute de șeful statului încă din prima zi a campaniei electorală. Traian Băsescu a trasat de la pupitrul Administrației Prezedențiale temele de dezbatere pentru alegerile europarlamentare și le-a recomandat liderilor de partide să recitească legislația privind finanțarea campaniilor electorale.

Totodată, Băsescu le-a atras atenția că instituțiile statului vor privi cu atenție cum se vor folosi banii destinați promovării candidaților la europarlamentare. Pe de altă parte, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, spune că social-democrații cred că Victor Ponta este cel mai bun candidat pentru prezidențiale.

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis, mesaj pentru militarii străini de la Constanța: 'Este foarte important să vă avem aici ca aliați. Sunt impresionat de rezultate'
De Neptun TV 12 aprilie 2019

Comandamentul Maritim Aliat al NATO a desemnat să participe la „Sea Shield 19” Gruparea Navală Permanentă, care operează în Marea Neagră începând cu 28 martie, ce are în compunere nave din Bulgaria, Canada,Olanda, România și Turcia. În plus, Grecia și Bulgaria au fost reprezentate la exercițiu de câte o navă de luptă.

Iohannis după prima zi de consultări: Toți participanții au îmbrățișat ideea organizării unui referendum
De Neptun TV 11 aprilie 2019

"Toți au îmbrățișat ideea organizării unui referendum. (...) Toți au fost de acord că oamenii trebuie încurajați să participe la referendum", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Nicușor Constantinescu i-a făcut plângere penală procurorului DNA Bodean la parchetul de la lângă ICCJ
De Neptun TV 11 aprilie 2019

Iata insa ca sustinerea politica data Laurei Codruta Kovesi de catre conducatorii europeni in politica interna si in justitia din Romania a dus la sustinerea acesteia si a camarazilor sai si in distrugerea capitalului romanesc si a liderilor politici incomozi, inclusiv a subsemnatului si a fostului primar Radu Mazare, toate avand legatura cu interesele Portului Constanta.

Clipul de promovare a României, tradus în 16 limbi. Motivul pentru care a fost tradus și în latină / VIDEO
De Neptun TV 4 aprilie 2019

„Clipul este tradus în peste 16 limbi datorită implicării Universității București și am reușit să avem voce pe clip chiar și în limba chineză și chiar dacă poate părea ușor desuetă, chiar și în limba latină, pentru că nu trebuie să uităm că o să avem vizita papei cât de curând și este important să avem un clip de promovare și în acesta limbă”, a spus Bogdan Trif.

Premierul Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim
De Neptun TV 24 martie 2019

Șeful Executivului spune că memorandumul va fi discutat cu toate instituțiile, inclusiv președinția, dar numai după ce se ajunge la forma finală.

Iohannis cere consultări cu societatea civilă cu privire la organizarea unui REFERENDUM
De Mediafax 22 martie 2019

Președintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna aceasta că este ”aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, și alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru.