vineri, 21 iunie 2019

Liviu Dragnea: „Băsescu să respecte constituția“

Coordonatorul campaniei PSD la europarlamentare, Liviu Dragnea, i-a cerut șefului statului, Traian Basescu, să nu se mai implice în acțiunile de campanie în favoarea Partidului Mișcarea Populară. Totodată, liderul social-democrat i-a amintit președintelui că îi este interzis partizanatul politic.

„La referendumul din 2012 la care 7,4 milioane de români au votat pentru demitere, Traian Băsescu făcea apel la respectarea Constituției. Îi cerem să respecte Constituția și statul de drept, să se abțină să mai facă acțiuni de campanie pentru partidul doamnei Udrea. Facem apel la președinte să înceteze promovarea electorală și să-i lase pe Udrea, Baconschi și Florin Popescu să facă singuri campanie electorală", a declarat Liviu Dragnea.

 Textul Constituției este clar - funcția prezidențială, cea mai înaltă funcție în stat, nu poate fi transformată în anexa niciunui partid politic.

 „Nu vrem să inițiem un demers de suspendare. Dar noi credem că domnul Traian Băsescu se va gândi serios că nu se merită să încalce în continuare Constituția atât de grav, pentru  că aici nu pot fi dubii, în momentul în care face campanie electorală fără ezitare pentru un partid anume, e o încălcare gravă. Noi sperăm că se va potoli”, a mai adăugat Liviu Dragnea.

Afirmațiile liderului PSD vin ca reacție la declarațiile făcute de șeful statului încă din prima zi a campaniei electorală. Traian Băsescu a trasat de la pupitrul Administrației Prezedențiale temele de dezbatere pentru alegerile europarlamentare și le-a recomandat liderilor de partide să recitească legislația privind finanțarea campaniilor electorale.

Totodată, Băsescu le-a atras atenția că instituțiile statului vor privi cu atenție cum se vor folosi banii destinați promovării candidaților la europarlamentare. Pe de altă parte, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, spune că social-democrații cred că Victor Ponta este cel mai bun candidat pentru prezidențiale.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Rezultate finale europarlamentare 2019 - USR PLUS, marele câștigător!
De Neptun TV 28 mai 2019

PNL s-a clasat pe locul 2, iar PSD este la mare distanță, pe locul trei.

Cine ar putea fi europarlamentarii români în următorul mandat al Parlamentului European
De Mediafax 28 mai 2019

Liberalii vor avea zece eurodeputați, PSD și USR câte opt, iar UDMR, ProRomânia și PMP câte doi, potrivit ultimelor rezultate parțiale anunțate de BEC. MEDIAFAX vă prezintă lista europarlamentarilor, aceasta nefiind definitivă decât după validarea alegerilor de Biroul Electoral Central.

Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare în dosarul angajărilor! Decizia este definitivă
De Neptun TV 27 mai 2019

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Referendum 2019 pe tema justiției | Prezența la vot la ora 10.00/ Județul cu cei mai mulți participanți la vot
De Mediafax 26 mai 2019

Biroul Electoral Central anunță că prezența la vot, la ora 10.00, în cadrul referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis, este de 5,49%.