vineri, 19 iulie 2019

Look bolivian pentru păpușile Barbie și Ken

Bolivienii au grijă de lookul faimoaselor păpuși americane Barbie și Ken. Câțiva artizani se ocupă de ținutele lor dar și de coafuri pentru ca păpușile să se adapteze perfect tardiției boliviene.

 

15 artizani creează costume tradiționale în miniatură  pentru celebrele păpuși americane, Barbie. Fuste, pălării, rochii specific boliviene, toate sunt realizate cu multă atenție și migală. Mai ales că majoritatea ținutelor sunt create manual și sunt împodobite cu broderii speciale care necesită mai mult de o săptămână de muncă. Dar efortul merită, atunci când rezultatul este cel dorit.

Artizanii au schimat și culoarea părului păpușii Barbie pe care l-au făcut din blond, brunet pentru a se potrivi mai bine cu aspectul femeilor boliviene. Ei nu au uitat nici de Ken, iubitul lui Barbie, căruia i-a fost dat de asemenea un look special.

Astfel bolivienii s-au alăturat unor designeri celebri, precum Gucci, Calvin Klein și Versace care au realizat de asemenea creații special pentru păpușa Barbie. În Bolivia ea este destinată copiilor care provin din familii bogate.

Comenteaza aceasta stire